Prima pagină » Actualitate » Incisivul jurnalist Iosefina Pascal, la BZI LIVE: „Vasile Dîncu a fost pus pe fugă… El nu a fost dorit de la început, dar a bătut PSD-ul cu pumnul în masă…După, la CSAT a fost pusă la punct lista de cumpărături la armament…!” – VIDEO
Incisivul jurnalist Iosefina Pascal, la BZI LIVE:

Incisivul jurnalist Iosefina Pascal, la BZI LIVE: „Vasile Dîncu a fost pus pe fugă… El nu a fost dorit de la început, dar a bătut PSD-ul cu pumnul în masă…După, la CSAT a fost pusă la punct lista de cumpărături la armament…!” – VIDEO

27 oct. 2022, 16:29,
BZI.ro, în Actualitate

Jurnalistul Iosefina Pascal a discutat astăzi, 27 octombrie 2022, la BZI LIVE despre demisia lui Vasile Dîncu din funcția de ministru al Apărării. Incisiva invitată a menționat că schimbarea de la MApN vine după ce Dîncu s-ar fi „speriat” de ceva rău.

Mai mult decât atât, Iosefina Pascal susține că profesorul universitar nu a fost dorit încă de la început la cârma ministerului.

„Afirmaţiile lui Vasile Dîncu pe acelaşi ton pe care îl au şi anumiţi congress-man americani şi francezii. Nu de la pace s-au luat, ci Vasile Dîncu nu era dorit de la bun început. PSD a bătut cu pumnul în mâna ca să-şi spele păcatul că nu l-au pus pe Dîncu premier. Eu nu am o apreciere pentru Dîncu în sens politic. Este un sociolog bun, profesor universitar, este un intelectual. În politica doar a gafat. Îmi aduc aminte treaba cu paşapoartele de Covid-19, a zis că sunt o soluţie de igienă socială. Asta este o afirmaţie nefericită, spunea şi Hitler. Nu este nici moral. Cei care nu au un paşaport de vaccinare sunt nişte rebuturi. În politică, nu. Dar, problema este ca Dîncu a fost pus pe fugă şi s-a speriat de ceva foarte rău. Există teoria că nu a vrut să semneze anumite contracte. Nici asta, pentru că la combinaţii sunt primii toţi şi nu dau bir cu fugiţii chiar de risca dosare penală. Părerea mea e că e altceva şi de aia a fost dat afară înainte de şedinţa CSAT”, a menționat Iosefina Pascal.

Ce spune Iosefina Pascal despre demisia lui Vasile Dîncu

Iosefina Pascal susține că Vasile Dîncu a fost dat afară de la MApN deoarece nu a fost dorit de la început pentru că el nu este un om competent în politică, ci doar un intelectual. De asemenea, jurnalistul de investigații afirmă că ședinta CSAT, sosirea diviziei 101 Aeropurtată în România și achiziționarea echipamentelor împotriva radiațiilor conduc la multe semne de întrebare.

„S-a discutat acolo reorganizarea Armatei Române. Este îngrijorător. Când spui că vii şi vei crea o structură noua militară de elită, e ok. Dar noi nu avem ok armata de bază, dar în esenţă se spune să cedăm o parte din armata noastră unor entităţi străine. Acolo cu unitatea de elită a apărut într-un context mai larg. Acest domn de la CIA a spus că războiului din Ucraina s-ar putea duce şi pe teritoriul României. Eu am zis că ar fi posibil acest lucru. Repet, omul a fost pus pe fugă. Omul este incompetent pe post. Dîncu nu a vrut să facă parte la ceva ce urmează, nu ştiu ce, că nu sunt în acest domeniu. Mă uit la ce se întâmplă, sosirea diviziei 101 Aeropurtată. S-a întâmplat acum 3 luni, dar acum o săptămână s-a făcut materialul militar pentru CBS. Ei sunt o unitate ofensivă şi nu de antrenament. Ei nu sunt bucătarii obişnuiţi pe care-i primeam din SUA. Oamenii şi-au pus întrebarea ce căuta la noi după 78 de ani. Cum de nu sunt în Polonia? Acolo armata este oarecum obligatorie, nu există ca nu vrei să mergi în armată. Este un naţionalism puternic, echipamentele sunt mai noi, sunt parteneri mai de nădejde ale americanilor. Poziţia geografică e răspunsul. România poate să nu fie atrasă în război, dar cred că am ratat acest moment. Conducătorii noştri de 33 de ani nu au spus nimic notabil pe scenă politică internaţională. Nimeni nu va cita din slugi. Noi nu avem oameni cu coloana vertebrală şi ne va costa mult acest lucru”, a menționat Iosefina Pascal, la BZI LIVE.

Jurnalistul Iosefina Pascal: „România va fi vârf de lance”

În continuarea dialogului său, Iosefina Pascal a anunțat că România a achiziționat echipamente de protecție împotriva atacurilor chimice și biologice în valoare de 220 de milioane de euro. Jurnalistul susține că multe voci afirmă că statul român va fi vârf de lance în cazul în care războiului din Ucraina ar escalada.

„Avem o altă problemă, s-au dat 220 de milioane de euro pe echipamente de protecţie împotriva atacurilor chimice şi biologice, împotriva radiaţiilor. De ce? Avem o amărâtă de centrală la Cernavoda, unde nu funcţionează reactoarele. La noi nu duduie energia nucleară şi să existe riscuri. Dar în Ucraina duduie. Se spune că vor fi folosite bombe nucleare murdare. Ceva eu cred că se va întâmpla, din păcate. Ne va afecta, dar nu ştim dacă vom fi implicaţi direct sau afectaţi doar.

Se va face o alianţă militară ofensivă care să lupte împotriva ruşilor, cu bază în România. Naţional.ro a dat acum 2 luni că au venit instructori militari de elită şi sunt prezenţi şi activi la MApN şi ar avea acolo birourile. Coroborând toate lucrurile, demisia lui Dîncu, CSAT, divizia 101, instructorii americani, armamentul care a intrat zilele trecute la noi trimis de francezi, două scuturi anti racheta, achiziţia de echipamente de protecţie împotriva radiaţiile, duc la ceva. Indiferent de cine ar da o bombă, important e efectul: isteria în masă şi pretextul pentru a escalada conflictul. Ar fi dezastru, părerea mea e că se va întâmpla”, a ținut să adauge Iosefina Pascal.

De asemenea, Iosefina Pascal menționează că foarte multe țări partenere cu Rusia au început retragerea cetățenilor lor din Ucraina, iar acest lucru „nu miroase bine”.

„În ultima perioadă, pe canalele ucrainene multiple țări, China, Iran, Pakistan, India, partenerii Rusiei, şi-au retras cetăţenii din Ucraina. Războiul este de peste 250 de zile, până acum nu le-a cerut, de ce brusc le-a cerut acum? Te gândeşti că se va întâmpla ceva. Eu chiar cred că băieţii ăştia vor umbla la cutia cu maimuţe. Tot mai multe voci vorbesc că România va fi vârf de lance în asemenea situaţie. Demisia lui Dîncu nu are nicio legătură cu afirmaţiile lui. Macron a spus lucruri mai dure şi nu au ieşit ucrainenii să-l omoare. Nu pe voce l-a dat afară, ci pe alte lucruri pe care sigur le ştie şi ar trebui să le spună public. Dacă ne jucăm cu vieţile oameni e grav. Înţeleg că nu vrea să fie parte a ceea ce se întâmplă, dar nici nu poate fi părtinitor. Trebuie să fie onest şi să spună adevărul. Aici e cheia. Mulţi jurnalişti spun acealasi lucru. Ceva nu miroase bine în România”, a conchis Iosefina Pascal.

Astfel, Iosefina Pascal susține că demisia lui Vasile Dîncu a fost gândită cu mult timp înainte, însă fostul ministru al Apărării s-a speriat de ceva anume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *