Prima pagină » National » Incisivul jurnalist Iosefina Pascal la BZI LIVE: „OMV azi îți spune scapă-ne de plata unui miliard de euro, mâine, dă-ne resursele pe gratis, poimâine, pune premier. Ceea ce au şi încercat să facă”
Incisivul jurnalist Iosefina Pascal la BZI LIVE: „OMV azi îți spune scapă-ne de plata unui miliard de euro, mâine, dă-ne resursele pe gratis, poimâine, pune premier. Ceea ce au şi încercat să facă”

Incisivul jurnalist Iosefina Pascal la BZI LIVE: „OMV azi îți spune scapă-ne de plata unui miliard de euro, mâine, dă-ne resursele pe gratis, poimâine, pune premier. Ceea ce au şi încercat să facă”

02 feb. 2023, 18:00,
în National

Iosefina Pascal a discutat la BZI LIVE despre conferința ținută de compania OMV, referitoare la decizia neplății taxei de solidaritate către România. Și în contextul acesta al privilegiilor, compania austriacă și-a permis luxul de a propune/impune un premier.

Mergând pe această premisă, Austria, respectiv Rusia, prin intermediul OMV au reușit să identifice vulnerabilitățile României, spune Iosefina și forțează mersul lucrurilor după bunul lor plac.

Jurnalistul Iosefina Pascal la BZI LIVE

Incisivul jurnalist Iosefina Pascal a abordat în noua ediție BZI LIVE subiectul OMV, cu precădere conferința ținută de compania asutriacă, în care directorul financiar Alina Popa a spus că grupul OMV Petrom, fiind cel mai mare contribuabil la bugetul de stat al României, este în permanenţă în controale fiscale de la ANAF şi pune la dispoziţie toate informaţiile financiare de care dispune, astfel că nu vede necesar plata acestei taxe de solidaritate.

De altfel, Iosefina a reamintit cum aceste legi au fost făcute special pentru OMV, cu dedicație, iar aceste privilegii au ajuns atât de departe încât acum Austria vrea să pună premierul în România.

„Aici e Guvernul României, care prin această reglementare odioasă i-a pus la adăpost pe aceşti indivizi din a plăti taxa aceasta de solidaritate, care trebuie să amintim că este în cuantum de peste 1 miliard de euro.

Acum, astăzi a fost conferinţa aia de presă şi era evident, de vreme ce au anunţat că vor trece în online, le era frică de oameni, de jurnalişti… Deci pe lângă faptul că ordonanţa asta pe care au dat-o ei privind taxa de solidaritate, făcută cu dedicaţie pentru OMV, nu este prima dată şi mă tem că nu va fi nici ultima, când OMV beneficiază direct şi speculează vulnerabilităţile statului român. În momentul în care o companie dictează cu privire la modul în care se legiferează în statul respectiv, vorbim despre un stat vulnerabil. Pentru că azi îți spune scapă-ne de plata unui miliard de euro, mâine dă-ne resursele pe gratis, poimâine pune premier. Ceea ce au şi încercat să facă.

Asta este marea chestiune pe care oamenii nu o cunosc. Ţin minte că o fost o întâlnire între Iohannis şi liderii de la OMV, austriecii, unde s-a pus foarte multă presiune pe Iohannis şi la momentul acela nu a cedat, dar în cele din urmă va ceda… Lui Iohannis i s-a cerut direct din partea austriecilor să îl numească premier pe Mihai Răzvan Ungureanu.

Mihai Răzvan Ungureanu, la momentul în care a fost premier, nu pentru mult timp, Doamne ajută, o avea pe soţia sa într-o funcţie foarte mare la OMV. Doamna era în conflict de interese, vă daţi seama. După ce a plecat la pensie Mihai Răzvan Ungureanu, el a început să lucreze, ce să vezi, fix la OMV. Şi acum, băieţii de la OMV s-au gândit că trebuie să îşi pună şi propriul premier”, a spus Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal: „Cine este vinovat că s-a ajuns aici? Fix statul român și noi”

În contextul acestei aberații politico-legislative, Iosefina Pascal spune că vinovat se face statul român, prin politicieni, și noi, poporul, pentru că i-am votat, le-am dat mână liberă, mediul propice să-și servească propriile interese.

„Ca să înţelegeţi, Austria, atât de departe a ajuns cu tupeul şi cu influenţa, că despre asta e vorba… Că tupeu poate să aibă orice ţară, orice lider de stat. Dar are atât de multă influenţă şi a numit şi a participat activ la ceea ce înseamnă dărâmarea guvernelor.

Şi atunci, cine este vinovat că s-a ajuns aici? Păi, fix statul român. Politicienii şi în final noi, că am votat asemenea politicieni care au lăsat ca un alt stat, respectiv comitatul neoficial al Rusiei, să ajungă să pună premier, să schimbe legislaţia după bunul plac, şi aici ne referim la legea de privatizare a Petrom…legea Offshore…până la momentul întâlnirii dintre Iohannis şi aceşti austrieci, când i-au spus verde în faţă că trebuie să îl pună pe băiatul ăsta Mihai Răzvan Ungureanu ca premier.

Deci, domnul ăsta este un pericol naţional. Dar pericolul, inamicul este aici, între noi şi acesta se numeşte clasa politică”, a conchis Iosefina Pascal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *