Prima pagină » National » Incisivul jurnalist Iosefina Pascal la BZI LIVE: „Lumea trebuie să înţeleagă mecanismul. Asta fac nişte băieţi deștepți când au ei interesul”
Incisivul jurnalist Iosefina Pascal la BZI LIVE:

Incisivul jurnalist Iosefina Pascal la BZI LIVE: „Lumea trebuie să înţeleagă mecanismul. Asta fac nişte băieţi deștepți când au ei interesul”

26 ian. 2023, 17:05, 1 ,
în National

Incisivul jurnalist Iosefina Pascal a discutat joi, 26 ianuarie la BZI LIVE despre două cazuri importante ce au fost cap de afiș astăzi. În primul rând, decizia ministrului de Interne Lucian Bode de a se retrage de la raft cartea bazată pe teza sa de doctorat. Astfel, acesta recunoaște indirect acuzațiile de plagiat ce i se aduc. Apoi, Iosefina Pascal a explicat și ce se întâmplă cu Monica Macovei și de ce a refuzat să dea declarații în fața procurorilor, în dosarul deschis după ce a accidentat un motociclist.

O ediție incendiară, plină de subiecte fierbinți, numai la BZI LIVE.

Iosefina Pascal la BZI LIVE

Incisul jurnalist Iosefina Pascal a discutat la BZI LIVE despre ultima știre apărută în presă și mass-media, și anume că ministrul de Interne, Lucian Bode, fiind acuzat de plagiat în lucrarea sa de doctorat, a recunoscut în cele din urmă și a cerut retragerea de pe raft a cărții bazate pe teza sa. O decizie luată cu greu și după multe analize făcute de UBB, dar care nu e îndeajuns. Fapta sa cere consecințe, de vreme ce un om obișnuit ar fi fost tras la răspundere de mult.

Dar aici vorbim deja de privilegii și nu e prima dată când sunt folosite în cazul ministrului Lucian Bode.

„Justiţia e numai pentru fraieri în România şi asta ne-a demonstrat-o inclusiv domnul Bode. Deci îşi retrage cartea, recunoaşte implicit că a plagiat.. Acuma, asta merge pe principiul dacă fapta e recunoscută, e pe jumătate iertată. Nu merge aşa, domnu Bode… Ca dumneavoastră şi domnu Ciucă şi alţii aţi făcut bănuţi din asta. Adică aţi profitat material şi se numeşte înşelăciune, furt, furt intelectual, furt din banul public… Cel mai normal lucru era în primul rând să îşi dea demisia.

Lumea trebuie să înţeleagă mecanismul pentru care apar aceste informaţii. Asta fac nişte băieţi când au ei interesul. Pentru noi, ca cetăţeni, e bine că ies lucrurile astea la iveală, dar trebuie să avem grijă cine profită de aceste lucruri.

Până la urmă, în urma acestor dezvăluiri, Bode stă bine merci pe funcţie, îşi retrage cartea şi atât. Păi cum şi atât? Trebuie să plătească legal. Dacă era profesor, era cel puţin cu amendă penală, dacă nu la închisoare. Dar ăsta nu, nimic.

Îmi aduc aminte de Bode şi accidentul pe care l-a făcut cu angajatul său… nu s-a întâmplat nimic, nu a fost tras la răspundere nici domnu Bode şi nici şoferul… Dar oamenii ăia, au fost răniţi grav. Şi s-a pus batista pe ţambal”, a spus Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal:”Înseamnă că e 100% vinovată”

Jurnalistul Iosefina Pascal a abordat și cazul fostului ministru al Justiției, Monica Macovei, ce așteaptă soluționarea dosarului și decizia instanței. Lucrurile sunt destul de clare și au fost de la început, dar încercarea de a se mușamaliza fapta a condus la tegiversarea întregului caz și amânarea lui până în ziua de azi.

Azi, 26 ianuarie, când Monica Macovei a refuzat să dea declarații în fața procurorilor, în dosarul deschis după ce a accidentat un motociclist.

„Pe cazul Monicăi Macovei, oamenii care au început să se informeze mai mult despre toate aceste dezastre economice şi politice, dar mulţi oameni nu ştiu cine este această Macovei. Ea e aia cu Justiţia, corupţia, bagă la puşcărie.. Monica Macovei a fost procuror comunist şi a participat personal la represalii împotriva dizidenţilor comunişti. Deci ea a dat cu pumnul, personal, în dizidenţii comunişti.

În afară de darul ăsta de a nu duce la băutură, că îi şi place, este implicată şi în scandalul cu arhiva SIPA. Doamna Monica Macovei are foarte multe păcate. Acum, a accidentat aproape mortal un om, pentru că a intrat pe contrasens. Deci nu sunt dubii, apare pe imagini. Muşamalizarea acestui caz a început de la momentul cercetării acestei fapte. Adică poliţiştii nu au cercetat la faţa locului cum trebuie. Nici reconstituirea nu s-a făcut. Familia victimei nici nu fusese contactată de autorităţi. A fost o tentativă de muşamalizare a acestei fapte. Că îi dă Monica Macovei nişte bani omului şi gata.

Păi dacă tu făceai un astfel de accident, intra deja procesul pe rol. E clar că vorbim de o dublă măsură, de o tentativă de muşamalizare. Dar atâta timp cât victima a zis că nu vrea să se înţeleagă, nu au ce să facă. A fost presiune mare făcută pe victimă şi familia lui… mă mir că se mai află şi în viaţă şi poate da declaraţii.

Doamna trebuie să plătească, nu cred că va lua închisoare cu executare. Depinde acum de judecător şi gravitatea reală a faptelor ei, trauma ulterioară. Oricum nu va scăpa cu cazierul curat. La despăgubiri, eu am o nemulţumire, pentru că sunt foarte mici, nu-ţi ajung nici de costurile de spitalizare. Este complicat din punct de vedere financiar, dar din punct de vedere penal, lucruile sunt destul de clare.

Orice e posibil, dar nu cred, femeia ştie că e vinovată, altfel nu ar fi încercat să se înţeleagă cu victima şi să facă atâtea presiuni. Înseamnă că e 100% vinovată”, a încheiat Iosefina Pascal.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *