Prima pagină » Actualitate » Incisivul jurnalist Iosefina Pascal, la BZI LIVE: „Decizia Curții Constituționale a României a „predat” suveranitatea noastră străinilor…! Asta a făcut PSD și PNL alături de Predoiu…!”
Incisivul jurnalist Iosefina Pascal, la BZI LIVE:

Incisivul jurnalist Iosefina Pascal, la BZI LIVE: „Decizia Curții Constituționale a României a „predat” suveranitatea noastră străinilor…! Asta a făcut PSD și PNL alături de Predoiu…!”

10 nov. 2022, 16:30,
în Actualitate

Jurnalistul Iosefina Pascal a vorbit în cadrul emisiunii BZI LIVE despre decizia luată de CCR cu privire la Legile Justiţiei, miercuri, 9 noiembrie, care a spus, negru le alb, faptul că sunt respinse aceste sesizări cu privire la modificarea Legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legii organizării judiciare şi Legii Consiliului Superior al Magistraturii.

„Pierderea asta a suveranităţii este subiect foarte grav şi în linie cu ce se întâmplă pe plan extern. Nu a zis degeaba Băsescu că suntem stat mafiot şi Iohannis, că stat eşuat. Acum suntem stat militarizat. Ne punem pe butuci nu doar pe termen scurt, ci mai ales pe termen lung!”, a spus jurnalistul Iosefina Pascal.

Jurnalistul Iosefina Pascal, despre decizia CCR, la BZI LIVE

Jurnalistul Iosefina Pascal a explicat în ediția BZI LIVE din 10 noiembrie, de ce CCR a respins aceste sesizări cu privire la modificarea Legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legii organizării judiciare şi Legii Consiliului Superior al Magistraturii. Jurnalistul condamnă totodată lipsa de reacție a românului la această veste îngrozitoare pentru un stat suveran, ce se consideră independent doar pe hârtie.

„Nu m-ar mira în curând să ne trezim în suprastatul ăla de vorbea Polonia. Pierderea asta a suveranităţii decisă de oamenii PSD şi PNL este subiect foarte grav şi în linie cu ce se întâmplă pe plan extern. Nu a zis degeaba Băsescu că suntem stat mafiot şi Iohannis, că stat eşuat. Acum suntem stat militarizat.

În primul rând, decizia de ieri încalcă o altă decizie a Curţii, prin care a spus că nerespectarea Constituţiei de către magistrați e incompatibilă cu statul de drept. Deci noi nu avem stat de drept dacă se încalcă justiția. Deci noi acum nu mai avem sancţiuni, e lăsat la libera alegere a judecătorilor. Dacă vor să sancţioneze, bine, dacă nu, rămâne la cum doresc ei.

Ce a mai făcut Predoiu? Predoiu a înfiinţat o secţie cu procurori cu 6-7 mii de lei pe lună care nu fac nimic. Nu numai că instigă la încălcarea Constituţiei, dar protejează infractorii ăia naşpa. Ăia cu topoare, cu violuri, lucruri extraodrinar de grave…

Oamenii nu ştiu ce e aia suveranitate. Ce cred, că e aia de ne dă de mâncare? Păi da. În momentul în care investiţiile curg în România, atunci da, suveranitatea îţi dă ţie de mâncare. Dar cum suveranitatea s-a anulat de ieri, nu mai are cum să îţi meargă ţie bine de acum încolo. De acum, pe unul o să îl bage la puşcărie pe anumite legi, iar restul o să stea la mila unor băieţi.

Acum o săptămână au ieşit din sistem magistrați pentru a nu ieşi la pensie la 65 de ani. De acum, vor fi înlocuiți cu băieţii ăştia de sunt analfabeţi, gen ăsta Licu, cu 5-6 la examenul de licenţă. Şi sunt absolvenţi de drept. Ăsta va putea să facă orice, pentru că e permis. Lucruri de tipul legii securităţii cibernetice, de tipul softului de monitorizare online… Tot ce nu era normal până acum, va deveni de acum normal. Orice este posibil din acest moment.

Nu ai cum să vii, domnule Ciucă şi să ne spui că suntem independenți energetic în contextul în care voi aţi votat închiderea minelor, şi că avem siguranţa şi independentă energetică. Nu ai cum sp vii, tu, Ciucă, cel care îl are pe Virgil Popescu, care nici măcar nu are un contract de vânzare cumpărare… Cel care a luat 3 miliarde de dolari împrumut… Te-ai îndatorat în numele nostru, că până în 2030… Apăi până atunci ce facem? Aţi amputat sursele de energie din România. În 2027 va fi închis chiar şi reactorul care functionează acum la Cernavodă.

Ne punem pe butuci nu doar pe termen scurt, ci mai ales pe termen lung!”, a afirmat Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal: „Este vina strict a românilor”

Incisivul jurnalist expune realitatea sumbră în care am ajuns din cauza lipsei de implicare efective a românului. Român care este învățat de altfel să fie un demagog lătrător doar în spațiul online, căci în realitate, așteaptă ca alții să îi rezolve problemele. Practic, ‘băieții ăștia’ își fac mojiciile pe față, nici măcar nu se mai ascund de acum, iar cetățeanul tolerează. Până când? Până unde va merge această permisivitate?

„Să fii condus de nişte indivizi fără coloană vertabrală şi care nu dau nici o socoteală. Dacă încearcă un judecător să îi tragă la răspundere, ăla va fi luat pe sus de poliţia judiciară de sub ordinea lui Bodea. Şi ăia vor fi înlocuiţi cu de ăştia de tipul Ciucă şi Popescu, obedienţi. Foarte simplu e şi de văzut şi înţeles că românilor nu le pasă. 15 oameni au fost ieri la în față la CCR. Oamenii nu fac absolut nimic, se plâng pe net, dau like, susţin şi atât. Şi eu s-au asigurat ieri că nu mai pot fi mutați.

E un complex amplu a acestui Predoiu, vrea să îi convingă pe cetăţeni că nu mai e nimic de făcut. I-a pus pe ăştia de la SRI să facă nişte antrenamente antitero la Craiova.. iar asta nu e nimic întâmplător. La începutul pandemiei, armata ieşea cu arma la piept să vadă că nu ieşi tu la pâine în afara programului când îţi dădeau ei voie. Acum, domnul Cîțu i-a numit pe cei care protestau paşnic, terorişti. Şi mai mult decât atât, ei erau la cererea lui Ovidiu Raețchi, fără mandate, ilegal, de SRI. Tot acest cadru de forţă e menit să intimideze oamenii. Să nu existe nici măcar un grup de 100 de inşi să protesteze.

Like-urile şi vizualizările îi bucură pe oamenii ăia, doar că nu se întâmplă nimic. În schimb cu ieşitul în stradă staţi foarte prost. Degeaba îi înjuraţi pe ăştia, că absolut tot ce v-am spus că se va întâmpla, s-a întâmplat. Probabil că vă aşteptaţi să vi se dea în cap, să staţi în beznă şi frig, având în vedere că noi suntem totuşi o ţară care nu e în conflict cu nimeni. Pe timp de pace, noi murim ca şobolanii. Rata mortatlității e mai mare decât cea a natalitatiii în ultimele 3 luni.

Oamenii au impresia că dacă se îngroaşă gluma, pleacă din țară. Păi unde te duci tu? Unde? În SUA, unde sunt puşi morţii în funcţii publice? O să fie şi lucruri interesante dar şi reglări de conturi. O să-i ardă pe unii ca să crească alţii. Nu există zi în care să nu vezi cel puţin o moarte suspectă, sau ceva asumat. Nu se poate aşa ceva. Şi o să fie din ce în ce mai nasol. O să devină uzual să vezi cum oamenii îşi dau în cap unul altuia pentru un colţ de pâine. E vina noastră că am ajuns să fim segregați social.

Și este vina strict a românilor. Nu mai am compasiune de mult. Am compasiune strict pentru copii şi bătrâni. Că bătrânii nu mai au ce să facă. Dar pentru ceilalţi nu mai am, că le place doar să fie mângâiaţi pe cap. Păi fraţii noștri bulgari, ăia, ies în stradă. La ei există o poziţie reală. La noi doar se face circotecă şi oamenii nu mai ies în stradă pentru că asta aşteaptă, să li se spună că nu are rost.

Când au zis că scapă ăştia de dosarele penale nu v-a interesat. Să vedeţi petrecere, dacă nu iese Udrea din puşcărie, să-mi spuneţi ‘Cuţu!’ Nu vă interesează nimic! Ce pretenţii să mai ai? CCR trebuie să fie desfiinţat, să plece ăia acasă şi să trăiască din pensie şi gata. Şi va fi legea junglei, fiecare va face ce vrea”, a conchis Ioesfina Pascal.

Jurnalistul Iosefina Pascal a discutat la BZI LIVE și despre criza economică în care se află statul român la ora actuală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *