Prima pagină » Actualitate » Incisivul jurnalist Iosefina Pascal, în „Dezbaterea Zilei” – BZI LIVE: „Klaus Iohannis, de la Înalta Poartă adică de la Bruxelles ne-a interzis să boicotăm Austria…” – VIDEO
Incisivul jurnalist Iosefina Pascal, în

Incisivul jurnalist Iosefina Pascal, în „Dezbaterea Zilei” – BZI LIVE: „Klaus Iohannis, de la Înalta Poartă adică de la Bruxelles ne-a interzis să boicotăm Austria…” – VIDEO

15 dec. 2022, 16:15,
BZI.ro, în Actualitate

Jurnalistul Iosefina Pascal a discutat în „Dezbaterea Zilei” de la  BZI LIVE despre atitudinea președintelui Klaus Iohannis în fața seriei de umilințe la care este supusă România. Cu atât mai mult, șeful statului român a fost pus într-o ipostază stânjenitoare marți, 13 decembrie, atunci când ambasadoarea Austriei nu s-a prezentat la ședința programată cu acesta.

„Cert este că noi suntem ultimii papagali, nici măcar la nivel declarativ Iohannis nu se mai chinuie. Confortul lui nu mai contează. Şi-a luat trei palme şi se întoarce şi se duce la ski. Nu ştiu cât mai acceptă românii”, a spus Iosefina Pascal la BZI LIVE.

Jurnalistul Iosefina Pascal în „Dezbaterea Zilei”

Iosefina Pascal a discutat în cadrul ediției „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE din 15 decembrie despre momentul în care ambasadoarea Austriei Adelheid Folie nu s-a prezentat marți, 13 decembrie la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis. Cel care a înlocuit-o la întâlnirea unde au participat toți ambasadorii statelor Uniunii Europene, a fost adjunctul emisarului austriac.

Acum, vine întrebarea ‘câtă umilință’ mai poate accepta Klaus Iohannis?! Pentru că până la urmă, are și el un orgoliu de bărbat, dacă nu ca șef de stat. Apoi, poporul român, cât are de gând să mai accepte să fie reprezentat de Klaus Iohannis?! Sunt întrebările la care incisivul jurnalist Iosefina Pascal ni le propune spre reflectare.

„Nu mă miră. Lucrurile au evoluat aşa cum am bănuit. Singurul lucru care m-a surprins realmente, a fost nu Iohannis care este totuși un tip din ăsta narcisist, egocentric, care are o stimă de sine exarcebată și în principiu nejustificată. Nu s-a dovedit o eminență cenușie și nici vreun mare diplomat sau vreun politician capabil. Dom’le, faza cu ambasadoarea Austriei care a refuzat să se întâlnească cu el m-a șocat realmente pentru că nu mă așteptam să accepte Iohannis să fie pus în această poziție, tocmai pentru că e un tip foarte narcisist. Și totuși a încasat lovitură peste lovitură, și le spun oamenilor care se bucură că i-a dat cu flit ambasadoarea Austriei lui Iohannis. Dom’le, nu-i o pierdere pentru Iohannis, probabil că în orgoliul lui a scrâşnit din dinţi, cum face el ca drujba și s-a simțit și el probabil lezat. Dar nu asta e problema. Nu e lezat el pe persoană fizică, e lezată România, că e reprezentantul României pe plan extern și al românilor pe plan intern.

Ce se întâmplă la 24 de ore maxim după evenimentul cu ambasadoarea? Păi se duce la Bruxelles şi de la Înalta Poartă ne spune că nu avem voie să facem boicot şi că statul român cu instituțiile sale nu poate boicota Austria.

Asta vine și ca un răspuns la această acţiune de PR a la Grindeanu, cu CNAIR-ul. De ce spun că e acțiune de PR și mai puțin de boicot real? Pentru că fix cu câteva zile înainte de votul pe Schengen dat de Austria, ce să vezi, CNAIR=ul cu același domn Grindeanu a dat cadou Austriei un contract de renovare a Aeroportului Otopeni în valoare de vreo 60 și ceva de milioane de euro.  Așa, cadou… cum i-au dat și lui Mark Rutte cadou cu navele lui Arafat.

Bun. CNAIR-ul vine și î dă niște cadouri Austriei și Austria zice ‘zât, România’… Iohannis este umilit de ambasadoarea Austriei, între timp Grindeanu o arde mare patriot că boicotează cu CNAIR-ul BCR și văr că nimeni nu este preocupat că avem un buget de peste 2 miliarde de euro și nu se întâmplă nimic cu acei bani. Nu vedem nici o investiție în infrastructură, măcar în domeniul feroviar.

Bani sunt, salarii au ăia zeci de mii de euro pe lună, dar acum Grindeanu e mare patriot. Acum să vină Iohannis şi vine şi ca o palmă dată lui Grindeanu. Şi uite aşa, noi picăm iarăşi de fraieri pe plan extern.

Mă uit, băi, dacă nu aveam cu cine să îl comparăm pe Iohannis, ziceam că atât s-a putut. Dar uite că preşedintele Bulgariei a acţionat cu totul diferit. În aceeaşi zi a votului a spus că va folosi Bulgaria orice pârghie și dreptuld e veto pentru a bloca orice iniţiativă benefică a Austriei.

Asta e dovadă de forţă. Apoi, a stat și s-a gândit preşedintele Bulgariei să facă un mini-Schengen, să elimine graniţele dintre România şi Bulgaria în sens comercial, nu administrativ. La acest mini-Schengen a propus să vină şi Turcia ceea ce ar fi excelent, ar fi vârful de lance.

Pe scurt, preşedintele Bulgariei se gândeşte la soluţii în timp ce președintele nostru e pus pe coji de nuci de ambasadoarea Austriei şi apoi îşi mai ia şi 3-4 palme.

Dar nu asta m-a şocat, ci că a acceptat să fie pus în poziţia asta de papagal. Mă așteptam să îi dea libertatea, măcar din gură, să fie mare și tare Iohannis. Nu l-au lăsat nici măcar atât să facă.

De ce? Pentru că asta e rezultatul boicotului în care eu nu am crezut. Cea mai tare lovitură pe care poți să o dai, văzând activitatea și tipuld e activitate pe care o desfășoară companiile cu capital austriac în România, este naţionalizarea acestor companii. Ele efectuează activităţi ilegale. În momentul în care avem atâtea prejudicii, minimul e boicotul şi maximul e naţionalizarea”, a spus Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal: „Băi, înjuraţi-l pe Iohannis care nu există!”

Totodată, în baza declarațiilor președintelui României de a înceta cu planurile de boicotare a companiilor austriece, ce denotă ‘slugărnicie’, Iosefina Pascal ne spune că singura soluție este ca românii să încheie acest contract cu Klaus Iohannis. La urma urmei, ce folos ai tu ca popor de un politician care nu îți reprezintă interesele? Pentru ce ocupă funcția de președinte a unui stat dacă nu face nimic în beneficiul cetățenilor, ci doar al său ori al marilor state?

„Asta trebuie să facă românii, să ceară demiterea acestui individ, dacă acest individ este atât de şantajat, de murdărit, de sclav, încât îşi lasă propriul orgoliu să fie călcat în picoare, înseamnă că lucrurile sunt foarte grave.

În interiorul acelor declaraţii se contrazice singur: ‘Eu şi guvernul meu, eu şi echipa mea, noi am făcut tot ce am făcut şi a fost bine’. Şi în aceeaşi frază, zice că ‘vinovaţii sunt alţii şi ştim noi care sunt’… înseamnă că ştii că austriecii sunt de vină.

Băi, înjuraţi-l pe Iohannis care nu există! Pentru Austria şi nu numai, Iohannis nu există! Şi când te gândeşti că băiatul ăsta are atâtea legături de preteșug… şi austriecii ne fac nouă cele mai mari rele. Asta cu Schengen a fost ultima bucată din seria de rele. Păi tu eşti slugă, unealta lor, nu partener de hoţie! El, în slugărnicia lui, ne caracterizează pe toţi. Păi atunci, să nu mai fie preşedintele României!

Cică nu e bine că părerea Olandei s-a schimbat de pe o zi pe alta, dar tu te-ai schimbat de la o săptămână la alta”, a conchis Iosefina Pascal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *