Prima pagină » Actualitate » Incisivul jurnalist H.D. Hartmann, la „Dezbaterea Zilei” – produs media BZI LIVE analizează criza și loviturile grele pe care le primește Europa pe fondul plafonării prețului la petrolul rusesc! Vine dezastru total
Incisivul jurnalist H.D. Hartmann, la

Incisivul jurnalist H.D. Hartmann, la „Dezbaterea Zilei” – produs media BZI LIVE analizează criza și loviturile grele pe care le primește Europa pe fondul plafonării prețului la petrolul rusesc! Vine dezastru total

05 dec. 2022, 17:52, 2 ,
BZI.ro, în Actualitate

H.D. Hartmann a discutat la „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE despre această plafonare a prețului la petrolul rusesc, parte a sancțiunilor Uniunii Europene împotriva Rusiei, pentru declanșarea războiului din Ucraina. În cadrul acestui context, incisivul jurnalist a abordat și vizita președintelui francez Emmanuel Macron în SUA, care are un interes extrem de important.

„Elita americană ştie să dea semnale. Biden nu ştia cum să scape de ăsta… americanii nu se îmbrăţişează. Şi Macron, ăsta micu’, se tot înălţa pe vârfuri să se bage în seamă. Dar de fapt e vorba de un imperiu căzut în fata altuia, care cerea nişte gaz, că altfel pierd hegemonia. Ăsta e adevărul acestei vizite. S-a dus să viziteze în numele intereselor naţionale”, a spus H.D. Hartmann la BZI LIVE.

H.D. Hartmann la „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE

Incisivul jurnalist H.D. Hartmann aflat la „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE luni, 5 decembrie, a discutat despre hotărârea Uniunii Europene de a plafona prețul petrolului rusesc, ca urmare a sancțiunilor împotriva Rusiei. Totodată, atenția ne-a fost îndreptată și spre eșecul vizitei lui Emmanuel Macron în SUA.

„Aici sunt mai multe nivele. Astăzi intră în vigoare şi embargoul total american, și tot de pe 5 decembrie, Europa nu mai cumpără petrol rusesc. În spatele acestei sancţiuni hilare, vine coana Europă şi zice că ‘nu mai cumpăraţi cu mai mult de 60 de dolari pe baril’. Iar el e 90 şi ceva. E o diferenţă de 30 de dolari. Şi ce va face coană Rusie? ‘Nu cumpăraţi?!’ Voi realizaţi ce imperialism nenorocit face UE?

Vizita, reacţie istorică a lui Macron, care s-a dus la Washington şi a negociat doar pentru el… Iar Biden i-a oferit vizita tocmai pentru a-i arăta că Franţa este o ţară vasală. I-a dat şi o recepţie la Casa Albă. Doar că la recepţie, mesajul american a fost dat în brânză. Toată mâncarea a fost de origine americană, iar şampania franceză a fost dată în pahare de cristal din Boston. Mesajul american a fost foarte clar.  Franţuzul s-a dus imperialist, să le amintească americanilor că generalul La Fayette a fost francez şi că Franţa a subvenţionat armata americană în războiul cu britanicii. Şi americanilor nu le-a plăcut asta.

I se spune generalul La Fayette în SUA şi nu contele! În SUA nu i se spune contele, că îl face prea francez, îi spune general. Aşa am făcut şi noi când Pârvan spune că nu sunt dacii şi romanii, ci daco-romanii.

Şi vine Macron în SUA, care e fraier şi nu înţelege America. Dacă îl primea Biden în postura de fondator, era altceva. De asta întâlnirea cu Biden e un eşec, pentru că vede din perspectiva imperialistă! Iată eşecul acestei vizite! Bineînţeles că Macron s-a dus să viziteze pentru a lua GPL ieftin, dar răspunsul a fost pe masa de bucate. Şi ştii că la francezi nu există masă fără brânză. Prima doamnă a ordonat ca acestea să fie produse exclusiv de americani! Adică pe principiul ‘ţi-om bea noi şampania franţuzească, dar din paharele noastre de cristal de Boston’. Elita americană ştie să dea semnale.

Biden nu ştia cum să scape de ăsta… americanii nu se îmbrăţişează. Şi Macron, ăsta micu’, se tot înălţa pe vârfuri să se bage în seamă. Dar de fapt e vorba de un imperiu căzut în fata altuia, care cerea nişte gaz, că altfel pierd hegemonia. Ăsta e adevărul acestei vizite. S-a dus să viziteze în numele intereselor naţionale”, a spus H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann: „PIB-ul Rusiei creşte de aproape 8 ani”

Totodată, cunoscutul analist politic a subliniat ceea ce era mai important: toate aceste sancțiuni ale Uniunii Europene ce au ca țintă Rusia și prăbușirea lor economică, nu face decât să se întoarcă împotriva noastră. Pentru că, până la urmă, analizând tot ceea ce s-a întâmplat de la declanșarea războiului din Ucraina și acordarea de sancțiuni rușilor, nu a făcut decât rău europenilor, și nu numai.

„Rusul nu va vinde României dacă nu i se dă preţul pe care îl cer. Europa nu o să mai aibă petrol deloc, şi chinezul o să cumpere la preţ de dumping şi o să îl vândă cu 100! Aşa că Europa o să rămână şi fără gaz, şi o să i se prăbuşească economia! Şi o să cumpere India, China şi Africa. La preţ minimal, şi fiecare va câștiga. Şi Europa se va uita la stele!

PIB-ul Rusiei din ultimele 9 luni de zile, cu tot cu sancţiuni, a crescut cu 9% ! A crescut exportul din Dubai către Rusia, de 65% ! 30% din turismul european era format din ruşi, şi l-au pierdut europenii! Rusia e mare, tată, e pe două continente, e euroasiatică! Dubaiul a cumpărat Louvre-ul şi a făcut muzeul Louvre în Dubai! Deci de ce să mă mai duc la Paris, unde îşi bat joc francezii joc de mine, când pot să mă duc la Dubai?! Numai 5 milioane de vizitatori într-un an a avut Dubaiul.

Când ai o ţară euroasiatică, tu te joci cu o piaţă de un miliard 400 de milioane de chinezi? Băi, oameni buni, UE nu putea să producă pentru piaţa aia, şi tu izolezi Rusia şi îi laşi piaţa întreagă? Dar pe de altă parte, lați 3 miliarde de oameni să cumpere doar de la ruşi? PIB-ul Rusiei creşte de aproape 8 ani.

Ori sancţiunile îi fac pe ăştia zob, ori au triplat numărul de maşini de spălat americane din Dubai! Banca rusă intervine internaţional pentru a nu se ajunge în deflaţie, datorită sancţiunilor!

Ce i-ai făcut rusului ca să îl dai jos? Gazul e mai ieftin decât era în URSS. Iar în URSS curentul era gratuit. Iar acum gazul s-a ieftin întratât încât îl dă pe nimic. Rubla este moneda care s-a întărit pe parcursul acestui an.

Moldova e în beznă! Dacă nu erau cele două fire româneşti, Moldova era în beznă! Şi nu NATO şi UE sunt cei care îi dau curent electric, ci sărăcia noastră le dă curent electric!

Neamţul se duce în China să îşi negocieze propriile interese, francezul se duce să îşi negocieze şi el, iar noi semnăm comunicate de parteneriat cu UE…”, a conchis H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann a vorbit la „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE despre cele mai interesante subiecte ale săptămânii.

Comentarii
  • Wishfullthinking

    Țarul șaormei face referire la înălțimea lui Macron, omițând handicapul dimensional tocmai impotentului sovietic pe care-l lustruiește-n fund.
    Budincă pleoștită, UE a lăsat Rusia cu resursele-n Soare. Îți va trimite Putler bezele pe contul de Facebook, bani de șaorna n-are de unde.

  • Cine mai este si umflatul asta cu fata de marioneta ruseasca? Lasati propaganda !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *