Prima pagină » Actualitate » Incisiva Iosefina Pascal, la „Dezbaterea Zilei” la BZI LIVE comentează dezastrul în care a ajuns România și cât de săraci au ajuns cetățenii
Incisiva Iosefina Pascal, la

Incisiva Iosefina Pascal, la „Dezbaterea Zilei” la BZI LIVE comentează dezastrul în care a ajuns România și cât de săraci au ajuns cetățenii

24 nov. 2022, 17:15,
BZI.ro, în Actualitate

Jurnalistul Iosefina Pascal a discutat în cadrul ediției „Dezbaterea Zilei” la BZI LIVE despre situaţia economică precară a României, despre preţurile artificiale, despre inflaţie şi creşterea facturilor. Chiar dacă inflația a scăzut în luna octombrie, preţurile continuă să crească. În timp ce rata anuală a inflaţiei a coborât la 15,32% în luna octombrie, de la 15,88% în septembrie, preţurile mărfurilor alimentare au crescut cu 20.58%, cele ale mărfurilor nealimentare au fost mai mari cu 14,37%, iar serviciile au fost mai scumpe cu 8,31%, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică.

Iosefina Pascal, în „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE

La ediţia „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, joi, 24 noiembrie, s-a discutat alături de invitata Iosefina Pascal despre situaţia precară în care se află România. Oamenii ajung la pragul disperării. Totodată, invitata a comentat şi stilul dispreţuitor de umilinţă continuă din partea autorităţilor.

„I-am întrebat pe români câţi dintre cei care ne ascultă au venituri între 2000-3000 de lei. Şi am aflat de la Emil Guran că erau probleme în mintea mea. Că toţi cei care au răspuns erau în zona asta. Unii au venituri mai mici, alţii mai mari. Noi avem o viaţă mai bună. Un venit de 2000-3000 mii de lei e unul decent în România. Domnul Cîciu nu ştie cât îl costă facturile pe lună, nu ştie cât îl costă un litru de benzină. Genul ăsta de oameni ne spun că noi trăim bine. Ajutoarele pe care le tot dau, te uiţi că până şi la vrăjelile astea sunt vrăjeli. Ajutor pentru alimente e 250 lei la două luni. Ajutor pentru factură în trei tranșe. Deci asta pentru pensii sub 1500 de lei. Petru cei cu pensii mai mari scade ajutorul la 800 de lei şi restul nu le mai primesc. Dacă ai cu un leu mai mult nu primeşti ajutor? De la cum era inițial, dacă ai între 2000-3000 lei tu primeşti doar 600 de lei în două tranșe. Asta e bătaie de joc. Dacă ai cu un leu mai mult primeşti doar jumătate din ajutor. Românii la pensie o să primească 200 de lei. Asta e marea creştere. Că tu la o pensie de 2000 de lei primeşti 360 de lei. Vine statul şi îi impozitează şi pe ăia. De la 1 ianuarie vine creşterea”, a subliniat Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal: „Nu există speranţa că ar putea fi mai bine”

Românii nu acţionează. Ei trebuie să ia o atitudine. Jurnalistul Iosefina Pascal spune că este nevoie de o schimbare. De altfel, românii nu mai văd speranţa că ar putea fi măcar pe linia de plutire.

„Ideea e că e nevoie de schimbare. Când schimbi un tip e guvernare, înveţi şi tragi nişte concluzii. Uite cu URS a fost teapă. În viitor, după aceste nenorociri cu pandemnia, cu inflaţia, cu datoriile, va fi nevoie de măsuri de protecţie socială. De ce? Dacă am fi fost o ţară în care PNL era un partid de dreapta, nu ar fi existat o discrepanţă între cetăţeni. Nu mai există o pătură de mijloc. Pe ăia trebuie să îi ajuţi. Dacă eram o ţară guvernată de dreapta, ar fi existat o discrepanţă mai mică şi ar fi fost mai puţini oameni vulnerabili.
Avem o populaţie foarte mare de oameni care, în acest moment, pe o perioadă lungă de timp, nu îşi vor mai permite lucrurile de bază. Şi pe de cealaltă parte, îi avem pe bugetarii ăştia numiţi. Problema e la băieţii ăştia, care „muncesc mult”. Şi evident, tot ce înseamnă antreprenoriat e distrus. Ieri am văzut o ştire sinistră că există un pericol major să fie folosită abuziv această lege. E vorba de consumul abuziv de pesticide. Există un potenţial de a folosi abuziv această lege pentru a opri agricultura în România. Acum pot să îţi închidă serele, să îţi distrugă culturile, să te bage în sărăcie. Şi aşa vom ajunge să mâncăm doar din hipermarketuri.
Totul e din ce în ce mai greu şi construit în aşa manieră încât românii să mănânce prost. Totul e făcut pentru a le face rău românilor. Şi românii nu văd asta. Dar dacă văd, îşi îndreaptă furia pe Facebook, în loc să ia atitudine. Nu există speranţă că ar putea fi mai bine sau că am putea fi măcar pe linia de plutire. Să vedeţi ce va veni după doi ani de foame. Lumea nu e pregătită pentru experimentul acesta social”, a menţionat Iosefina Pascal.

În „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, Iosefina Pascal a discutat și despre MCV și aderarea României la Schengen.

Comentarii
  • daca ne comparam cu vestul o ducem mai putin bine; daca ne gandim cum eram la revolutie suntem o tara de nababi;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *