Prima pagină » Actualitate » Incidente la mitingul pro-palestinian din Capitală
Incidente la mitingul pro-palestinian din Capitală

Incidente la mitingul pro-palestinian din Capitală

04 nov. 2023, 21:20, 6 ,
în Actualitate

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti anunţă că la mitingul pro-palestinian organizat sâmbătă în Capitală o femeie în vârstă de 20 de ani şi un bărbat, în vârstă de 29 de ani, au fost depistaţi având asupra lor spray cu substanţă iritant-lacrimogenă iar un tânăr de 18 ani, o petardă.

Cele trei persoane au fost conduse la sediile Secţiilor de Poliţie 1 şi 17 pentru continuarea cercetărilor, precizează autorităţile.

Incidente la mitingul pro-palestinian din Capitală

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti transmite că în urma adunării publice organizate de Asociaţia Comunităţii Palestiniene din România, au fost constatate şi întocmite 3 acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, în conformitate cu prevederile art. 372 Cod Penal, privind Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Potrivit Jandarmeriei Capitalei, ”o femeie, în vârstă de 20 de ani şi un bărbat, în vârstă de 29 de ani, au fost depistaţi, în zona de acces, având asupra lor câte un spray cu substanţă iritant-lacrimogenă”.

”De asemenea, pe timpul marşului, un bărbat, în vârstă de 18 ani, a fost depistat cu un material pirotehnic, şi anume o petardă.

”Cele trei persoane au fost conduse la sediile Secţiilor de Poliţie 1 şi 17 pentru continuarea cercetărilor. Pe timpul desfăşurării adunării publice, Jandarmeria Capitalei, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, a luat toate măsurile necesare pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei, respectiv pentru asigurarea ordinii publice şi protecţiei participanţilor”, arată Jandarmeria Bucureşti.

Sute de persoane au participat, sâmbătă, la un marş de solidaritate cu palestinienii. Oamenii au adus steaguri ale acestei ţări, pancarte cu mesaje prin care cer încetarea conflictului şi scandează ”Opriţi războiul!”, „Opriţi genocidul”, „Jos ocupaţia!”, „Jos Israel”, „Libertate! Vrem dreptate!” şi „Palestina liberă”.

Comentarii
  • Dublu standard , unde au fost incidentele ? este o infractiune ca un major sa aiba asupra sa pentru autoaparare un sprei lacrimogen ? o petarda in buzunar e infractiune ? dar pe stadioane ce mai este ?

  • S-a saturat lumea de scursurile venale imputite de jeguri perciunate!!

  • ,,Revolta unui israelian din forțele speciale ale kibbutz-ului atacat de Hamas: ne măcelăreau, iar soldații Forțelor de Apărare ale Israelului stăteau deoparte fără să intervină. A apărut o mărturie teribilă relatată de un israelian de origine română. El arată surpriza totală de care au avut parte israelienii din kibbutz la apariția Hamas, ținând cont de apărarea ultrasofisticată a graniței israeliene, și cum militarii israelieni nu a intervenit absolut deloc în timpul atacaului. Sute de soldați au așteptat în afara kibbutzului Be’eri în timp ce teroriștii erau înăuntru, spun supraviețuitorii. The Times of Israel a relatat mărturia tulburătoare a unui membru al echipei de securitate civilă a kibbutzului, care a luptat până la ultimele gloanțe în calvarul din 7 octombrie, relatare preluată de stiripesurse.ro. Trupele Forțelor de Apărare ale Israelului au refuzat să atace teroriștii din Kibbutz Be’eri pe 7 octombrie și i-au lăsat pe membrii kibbutzului să se lupte singuri cu ei, a povestit un membru al echipei civile de securitate a comunității într-un interviu pentru Channel 12 difuzat miercuri, citat de publicația israeliană. „Lucrul cel mai traumatizant pentru mine din acest calvar a fost să fiu evacuat după ore întregi de lupte și să ajung la intrarea în kibbutz și să văd 500 de soldați staționați în mod organizat și ordonat, stând și uitându-se la noi”, a declarat Yair Avital, unul dintre membrii supraviețuitori ai echipei de securitate a kibbutzului. Kibbutzul Be’eri a fost una dintre cele mai afectate comunități în acea sâmbătă. 10% din cei 1.200 de locuitori au fost nimiciți după ce aproximativ 3.000 de teroriști Hamas au luat cu asalt granița din Gaza și au intrat în Israel, ucigând 1.400 de persoane în orașele din sud, în bazele armatei și la un festival de muzică, rănind peste 5.400 și luând cel puțin 240 de ostatici.
    Avital și alți membri supraviețuitori ai echipei de securitate au povestit, pentru Channel 12, calvarul lor și consideră că au fost abandonați de către IDF…’’
    https://www.activenews.ro/razboi-in-orient/Revolta-unui-israelian-din-fortele-speciale-ale-kibbutz-ului-atacat-de-Hamas-ne-macelareau-iar-soldatii-Fortelor-de-Aparare-ale-Israelului-stateau-deoparte-fara-sa-intervina-185431

  • Mihai sper sa iti mai schimbi punctul de vedere atunci cind niste ocupanti agresori (colonisti) iti vor demola casa cu boldozerul , iti vor confisca paminturile mostenire de la bunici il vor inpusca in cap pe taicatu si pe ficiorul tau care incercau sa se apere si vor intemeia pe pamintul familiei tale in kibbutz frumos cu bani de la americani !, iar celalalt fecior al tau daca arunca cu pietre ori vrea sa se razbune intrun fel mai brutal pe ”colonistii” care ia inpuscat jumate de familie , inpuscat pe fratesu si ia luat toate paminturile si la bagat intrun mare lagar inchis cu garduri uriase , sa vedem daca ai sa il mai numesti terorist

  • satul de islamisti radicalizati

    Religia pacii!Eu te atac, si tot eu sunt victima.

  • pt @satul de islamisti radicalizati

    De cam multe esti dumneata satul. Si cam prea multe uiti.

    Ieri erai satul de romanii care locuiesc in centrul Iasului si-ti indemnai conationalii sa-i izgoneasca si sa aduca „comertul si afacerile aducatoare de bunastare” din perioada interbelica. Ai uitat sa spui ale cui erau afacerile si ca bunastarea era numai pentru detinatorii afacerilor.

    Azi esti satul de „islamistii radicalizati”, dar uiti sa spui cine i-a radicalizat, asa cum uiti sa iti declari natia.

    Se pare ca ai uitat si de rezolutia ONU care prevede crearea a doua state – Israel si Palestina, cu capitala in Ierusalimul de Est. Dar acum, ca iti aduc eu aminte, sper ca nu ai nimic impotriva aplicarii ei. Sau ai?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`