Prima pagină » Sport » Incidente grave la partida U Craiova 1948 – Rapid București. Fanii i-au atacat cu torțe pe jandarmi

Incidente grave la partida U Craiova 1948 – Rapid București. Fanii i-au atacat cu torțe pe jandarmi

11 oct. 2020, 09:37,
Cristian ZAVASTIN în Sport

Incidente grave la partida U Craiova 1948 – Rapid București. Un jandarm a fost lovit în plin de o torță aruncată de fanii Craiovei, astfel că a avut nevoie de ajutorul colegilor. Jandarmul respectiv și-a dat cu apă și cola pe față, pentru a-și reveni.

Chiar dacă meciul se dispută fără spectatori, galeria Craiovei din Liga 2 a fost prezentă la Severin, unde a aruncat cu torțe încă din debutul jocului.

Incidente grave: Fără suporteri pe stadioane

Ultimul meci cu spectatori a avut loc pe 8 martie, la jocul Rapid – CSM Reșița, scor 0-1. Arena din Regie a fost aproape plină la ultimul joc al lui Daniel Pancu pe banca giuleștenilor. De atunci, pandemia de COVID-19 a ținut stadioanele închise.

„Colegul nostru nu a fost lovit de o torţă. Colegul nostru a fost surprins în moment ce se spăla pe faţă după intervenţie. El este bine, nu a avut nevoie de îngrijiri medicale şi şi-a continuat misiunea ca şi alţi colegi. Aproximativ 150 de suporteri ai galeriei peluza Sud ’97 Craiova sosiţi la stadionul din Drobeta-Turnu-Severin, au aruncat în mod repetat asupra forţelor de ordine cu fumigene şi mijloace pirotehnice, fără să respecte indicaţiile şi somaţiile jandarmillor, motiv pentru care s-a intervenit folosind mijloace din dotare pentru îndepărtarea acestora din zona stadionului.

În urma intervenţiei s-a reuşit identificarea din grupul de suporteri a nouă persoane cu compartament antisocial urmând să fie sancţionate contravenţional pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Vor fi indentificate şi alte persoane şi se vor aplica măsuri în consecinţă.Verificările continuă”, a spus Claudia Mandia, purtător de cuvânt Jandarmeria Mehedinţi.

Fără suporteri pe stadioane

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, le cere suporterilor să mai aibă răbdare.

 „Vedeți că situația devine tot mai grea și, din păcate, în România am ajuns să batem record după record în privința infectărilor cu noul coronavirus. Azi am avut peste 3.500 de cazuri, este îngrijorător.

Le cer fanilor care așteaptă revenirea pe stadioane răbdare, înțelegere și prudență! Nu se poate vorbi de așa ceva acum. Criza este atât de mare și trebuie să o gestionăm cu mare atenție. Nu luăm în calcul întreruperea campionatului, dar vedeți că în Cehia s-a întâmplat și asta”, a spus Ionuț Stroe.

În prezent doar meciurile din Liga 1, Liga 2 și Liga 3 s-au reluat în România, iar competițiile de amatori și juniori rămân suspendate. Cât despre stadioane, acestea rămân în continuare închise din cauza pandemiei de COVID-19.

Florin Manea: „Echipa a fost condamnată anul trecut“

Florin Manea a criticat dur patronatul echipei după umilința cu Craiova.

„În momentul în care se ocupă oameni care nu se pricep, se întâmplă treaba asta. Echipa a fost condamnată anul trecut, dar nu se compară cu ce se întâmplă acum. Îmi pare rău de Iencsi. El a menținut punctele astea, că suntem pe locul 2, dar echipa e mult sub cea de anul trecut.

Și transferurile sunt dezastruoase. Compari Mallo, Bonin, cu ce se întâmplă acum? Scuză-mă. Nu am luat niciodată 5-0, noi am avut probleme cu echipele din subsol. Am bătut UTA de două ori, am bătut Petrolul, celor de la Mioveni le-am dat 5-1, pe Pitești i-am bătut la ei. Asta denotă că am avut o echipă puternică. Problema era că nu am avut constanță“, a spus Florin Manea.

„Gata, tată, fă ce vrei cu banii tăi!“

Florin Manea a declarat că nu și-ar dori să revină la echipa giuleșteană.

„Azi mi-a fost rușine. Nu avem niciun tampon, nimic. E Adi Iencsi și doi oameni din conducere. Unul din ei provine din avocat și altul dintr-o corporație. E greu să convingi pe cineva să vină, cu numele, iar altcineva să facă totul în spatele lui. Mi s-a întâmplat mie anul trecut. Deci în 2 ani, cât am stat eu la Rapid, s-au făcut 32 de transferuri… Eu am făcut 6. Restul, majoritatea patronul, antrenorul. Dar majoritatea le-a făcut patronul, vreo 14 sau 15. Eu m-am opus la foarte multe, dar am primit răspunsul: «sunt banii mei, fac ce vreau cu ei». Gata, tată, fă ce vrei cu ei! Sunt ai tăi, dar după aia nu ne certa pe noi. Acum eu sunt de vină, cu Pancu, că nu s-a promovat anul trecut. Anul ăsta cine o să mai fie de vină? Nu m-aș mai întoarce pentru nimic în lume pentru că nu poți să ai impact“, a spus Florin Manea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *