Prima pagină » Actualitate » Incident pe Aeroportul Otopeni. Un avion Tarom cu geamul fisurat s-a întors de urgență pe aerogară

Incident pe Aeroportul Otopeni. Un avion Tarom cu geamul fisurat s-a întors de urgență pe aerogară

26 aug. 2022, 10:45,
în Actualitate

Vineri dimineaţă, 26 august 2022, s-a produs un incident îngrijorător pe Aeroportul Otopeni. Un avion Tarom cu geamul fisurat a fost nevoit să se întoarcă pe aerogara.

Aeronava zbura pe ruta Bucureşti – Antalya.

Un avion Tarom cu geamul fisurat, obligat să se întoarcă pe Aeroportul Otopeni

Probleme pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti. Vineri dimineaţă, 26 august 2022, zborul RO7531 Bucureşti – Antalya a întâmpinat probleme. Piloţii Boeingului 737-800NG Tarom, înmatriculat YR-BGJ, au decis să se întoarcă pe aerogara la nici 30 de minute de zbor, după ce s-a înregistrat o defecţiune tehnică.

Se pare că geamurile cabinei de pilotaj s-ar fi fisurat. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Aeronava companiei a aterizat în condiţii de siguranţă pe pista 08L, la ora 08.25, la o oră după decolare, potrivit boardingpass.ro. Un reprezentant al Tarom a confirmat cele întâmplate.

Zborurile charter ale Tarom vor avea întârzieri

Toţi pasagerii care se aflau în avionul ce urma să ajungă în Turcia vor fi îmbarcaţi în alta aeronava care îi va transporta spre Antalya.

Din cauza incidentului, zborurile charter operate vineri, 26 august 2022, de TAROM din Antalya spre Suceava, și retur, și Antalya – București vor avea, cel mai probabil, întârzieri.

Conform reprezentanţilor Tarom, echipajul primise, de fapt, „o indicație neconformă” și a hotărât să revină la București. După aterizare, avionul a fost verificat și s-a constatat că a fost o indicație falsă.

În consecință, Boeingul 737-800NG înmatriculat YR-BGJ a decolat la ora 10 din București spre Antalya.

Probleme pentru un avion Tarom ce circula pe ruta Bucureşti – Chişinău

Vă aducem aminte că la începutul lunii iunie, un avion Tarom a fost la un singur pas să se prăbuşească în Chişinău, după ce a fost interceptat de o dronă. Piloţii cursei au raportat de urgenţă incidentul.

Drona se afla la o altitudine de 700 de metri, iar incidentul reprezintă o încălcare gravă a siguranţei aeronautice, conform unor reprezentanţi în securitatea aviaţiei.

Aria în care se afla drona este una interzisă pentru aceste aparte de zbor, tocmai din cauza proximităţii faţă de aerogara. După eforturi mari, piloții au reușit să aterizeze în condiţii de siguranță. Totul se putea transforma într-o adevărată tragedie dacă drona intercepta avionul.

Avion aterizat de urgență pe aeroportul din București, după ce un pasager a murit la bord

Un avion Miami – Istanbul a aterizat de urgență în data de 9 august 2022, pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, pentru că la bord a decedat un pasager. Bărbatul de aproximativ 65 de ani, care circulă cu un Boeing 777 Turkish Airlines, a decedat în timpul cursei Miami – Instanbul, după ce a suferit un infarct. Pasagerul decedat era de origine palestiniană.

„O aeronavă aparținând companiei Turkish Airlines a aterizat astăzi, 9 august, pe aeroportul Henri Coandă, întrucât unul dintre pasageri avea probleme medicale.
Aterizarea s-a efectuat la ora 14.58 și, imediat, la bord au urcat echipajul medical al aeroportului și un echipaj SMURD; a fost aplicată procedura standard de resuscitare asupra pacientului. Ulterior, pasagerul a fost declarat decedat. Aeronavă, de tip Boeing 777, efectua o cursă pe ruta Miami – Istanbul și avea la bord 234 pasageri. Pasagerii vor fi debarcați, aceștia urmând să fie asistați de reprezentanții companiei aeriene și ai agentului de handling”, a transmis conducerea aeroportului.

Avionul Tarom care avea geamul fisurat a aterizat în condiții de siguranță în București, iar nimeni nu a fost rănit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *