Prima pagină » National » Incident la un centru de plasament din Buzău. Un băiat de 16 ani și-a dat foc cu o brichetă

Incident la un centru de plasament din Buzău. Un băiat de 16 ani și-a dat foc cu o brichetă

05 apr. 2022, 13:47,
BZI.ro, în National

La un centru de plasament din Buzău, un băiat de 16 ani şi-a dat foc cu o brichetă. Gravul incident a avut loc într-un centru de plasament pentru copiii cu handicap. Adolescentul găsise bricheta la un coleg. Victima a fost transportată de urgenţă la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

centru de plasament din Buzău un băiat , autospeciala a serviciului de ambulanta Buzau

Copilul a fost transportat de urgenţă la un spital din Buzău pentru îngrijiri medicale, dar din cauza rănilor grave, doctorii au decis să îl transfere la un spital din Capitală

Un băiat de 16 ani de la un centru de plasament din Buzău s-a autoincendiat

La un centru de plasament din Buzău, un băiat de 16 ani şi-a dat foc cu o brichetă. Adolescentul s-ar fi dus la baie însoțit de un angajat, așa cum prevede ordinul intern, iar acesta a auzit gălăgie în interior. Când a deschis însă ușa, angajatul l-a văzut pe adolescent cum încerca să stingă flăcările de pe haine.

„În dimineața zilei de 31 martie, în cadrul centrului rezidențial pentru copii, un tânăr rezident în vârsta de 16 ani a intrat în grupul sanitar. Imediat educatorul de serviciu aflat în proximitate a auzit zgomote, a intrat rapid găsindu-l pe tânăr cu tricoul incendiat”, a precizat Roxana Kovacs, purtător de cuvânt al DGASPC Buzău

Copilul a fost transportat de urgenţă la un spital din Buzău pentru îngrijiri medicale, dar din cauza rănilor grave, doctorii au decis să îl transfere la un spital din Capitală.

„În urma consultului, tânărul a suferit o arsură de gradul 3 prin flacăra pe aprox 55% din suprafața corpului. O echipă de medici specialiști au intervenit chirurgical”, a declarat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Buzău.

Poliţiştii anchetează acum incidentul în care a fost implicat adolescentul.

„Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub coordonarea parchetului, sub aspectul săvârșirii acțiunilor de vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu”, anunță Âne Mari Vrapciu, purtător de cuvânt IPJ Buzău.

centru de plasament din Buzău un băiat, masina de politie

Adolescentul s-ar fi dus la baie însoțit de un angajat, așa cum prevede ordinul intern, iar acesta a auzit gălăgie în interior

Familie din Probota, poartă de grijă a 11 copii abandonați în orfelinate și spitale

Într-o altă ordine de idei, în edițiile anterioare ale Cotidianului, reporterii BZI au prezentat cazul unei familii din județul Iași ce are în grija sa 11 suflete abandonate.

La câțiva km de Iași, o familie a reușit să schimbe vieți, a reușit să iubească, să sfătuiască și să crească 13 suflete. Astfel, de mai bine 20 de ani, o familie din comuna Probota, județul Iași a avut grijă de 11 copii abandonați în orfelinate și spitale, la care se adaugă și cei doi copii ai lor. Familia Orzan sunt cei mai vechi asistenți maternali din județul Iași. Maria Orzan are 51 de ani, iar Vasile Orzan are 54 de ani și împreună au devenit părinții perfecți pentru copiii care aveau cea mai mare nevoie de ei.

În prezent, cei doi soți poartă de grijă pentru două fete și doi băieți cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani. Mihaela are 8 ani, Denisa 12 ani, Alin 10 și Octavian 14. Povestea lor este cu atât mai impresionantă încât Vasile știe ce este în sufletul fiecărui copil pe care l-a avut sau îl are în grijă pentru că la rândul său a crescut într-o casă de copii.

„Sunt asistent maternal de 21 de ani și am ales această meserie deoarece îmi plac copiii, îmi place să lucrez cu ei și mai ales că și eu la rândul meu am fost la casa de copii. La 7 ani am ajuns într-un centru, după ce părinții mei, în urma unui accident, au devenit surdo-muți și nu au mai putut să ne îngrijească. A fost o situație mai deosebită și aveam nevoie să fim îngrijiți”, a declarat Vasile Orzan.

Din mâinile soților Orzan au ieșit copii buni, iar una dintre fetele pe care ei le-au avut în plasament este studentă la UMF în Iași.

Revenind, precizăm faptul că medicii din Capitală au precizat că starea de sănătate a băiatului de 16 ani din centrul de plasament din Buzău este gravă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *