Prima pagină » Actualitate » Incident la Tiraspol: Două grenade au fost aruncate pe teritoriul unității de rezervă a pacificatorilor
Incident la Tiraspol: Două grenade au fost aruncate pe teritoriul unității de rezervă a pacificatorilor

Incident la Tiraspol: Două grenade au fost aruncate pe teritoriul unității de rezervă a pacificatorilor

06 iun. 2022, 19:44,
în Actualitate

În urmă cu o zi, o dronă ar fi aruncat două grenade pe teritoriul parcului de vehicule al unității de rezervă a contingentului de menținere a păcii din Tiraspol, relatează presa din regiune, citată de TV8.md.

Așa-numitul Minister de Interne al regiunii autoproclamate a confirmat informațiile și a precizat că au fost aruncate două grenade de tip RGD-5. De asemenea, acesta a precizat că nicio persoană nu a fost vătămată și că specialiștii au ridicat fragmente din dispozitivele explozive de la fața locului.

Comisia din regiune a deschis un dosar penal

Comisia din regiune a deschis un dosar penal, iar miliția regională va efectua demersuri pentru identificarea suspecților.

TV8.md reamintește că pe 25 mai, pretinsele autorități de la Tiraspol au anulat codul roșu de pericol terorist în regiune și au instituit cod galben. Potrivit presei din regiunea transnistreană, un document în acest sens a fost semnat de către pretinsul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Sursa citată reamintește că autointitulatele autorități de la Tiraspol au instituit cod roșu de pericol terorist pe data de 26 aprilie, după ce în regiune au avut loc mai multe provocări. Ulterior, pe 10 mai, codul roșu de pericol terorist a fost prelungit până pe data de 25 mai.

Focuri de armă la granița cu Ucraina

Un canal TV care aparține regiunii separatiste Transnistria din Moldova a tranmis, în urmă cu o lună, că au avut loc focuri de armă în apropiere de punctul de control Cuciurgan, la graniță cu Ucraina.

„O sursă din cadrul organelor de ordine din Transnistria a spus că, într-adevăr, pe teritoriul Ucrainei, în apropiere de satul Pavlovka, au avut loc împușcături. Este în apropiere de satul Cuciurgan, în zona podului de cale ferată care a fost aruncat în aer pe 4 martie”.

Canalul de televiziune TSV a relatat, pe canalul său de Telegram, citând „surse din cadrul structurilor de forță” că focuri sporadice s-ar fi tras pe teritoriul Ucrainei, în zona localității Pavlivka, ce se află în apropierea satului Cuciurgan și că ar fi vorba de niște exerciții militare, potrivit Radio Europa Liberă Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`