Prima pagină » Actualitate » Incident în București! Un bărbat s-a urcat pe metrou și a început să înjure

Incident în București! Un bărbat s-a urcat pe metrou și a început să înjure

09 aug. 2024, 13:17,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Circulația pe Magistrala M2 a metroului din București a fost perturbată pe 8 august 2024, în jurul orei 21:20, din cauza unui incident neobișnuit.

„Atunci când crezi că le-ai văzut pe toate și primești apel prin stație: “Deplasați-vă de urgență în stație, un bărbat nu vrea să coboare de pe metrou”, a transmis Sindicatul Europol.

Incident în București! Un bărbat s-a urcat pe metrou

În stația Piața Victoriei, un bărbat de 39 de ani a fost surprins urcând pe o garnitură de metrou cu ajutorul unei scări și a început să înjure și să pulverizeze un extinctor.

”La data de 8 august 2024, în jurul orei 21.20, polițiștii din cadrul Biroului de Poliție pentru Transportul Public au intervenit într-o situație în care un bărbat, în vârstă de 39 de ani s-a urcat cu o scară pe garnitura de metrou la magistrala M2 – stația Victoriei. A fost dat jos de polițiști, fără a suferi vreo vătămare, urmând a fi condus la o unitate medicală de specialitate”, a transmis Poliția Capitalei.

Poliția a intervenit prompt, reușind să-l coboare în siguranță, fără ca acesta să fie rănit. Bărbatul a fost ulterior transportat la Spitalul Obregia pentru o evaluare psihiatrică.

„Circulaţia trenurilor de metrou s-a desfăşurat cu dificultate pe Magistrala 2, în intervalul 21:00-21:30, din cauza unor persoane care au tulburat liniştea publică. Unul dintre aceştia a urcat la Piaţa Victoriei pe un tren aflat în staţionare pentru a împrăştia substanţe dintr-un extinctor. Cealaltă persoană a pulverizat substanţe dintr-un extinctor într-un tren aflat în staţia Piaţa Romană”, anunţă Metrorex joi seară, 8 august 2024.

În același timp, un alt incident similar a avut loc în stația Piața Romană, unde o altă persoană a pulverizat un extinctor într-un tren.

Călătorii din acel tren au fost evacuați în siguranță și și-au continuat călătoria cu un alt tren garat pe cealaltă linie. Ambele persoane implicate au fost reținute, urmând să fie luate măsuri legale împotriva lor.

Circulația trenurilor de metrou a fost reluată ulterior în condiții normale.

Un alt incident în București. Un miros suspect a fost detectat la metrou. O femeie de 54 de ani a ajuns la spital

O angajată a ajuns chiar la spital, pentru că o usturau gâtul și ochii. Pompierii au verificat calitatea aerului, însă aparatura nu a detectat nicio substanță periculoasă. Așa că circulația nu a fost, deocamdată, oprită.

Problemele au început să apară acum câteva zile, când personalul de la metrou a sesizat un miros înțepător – ca de gaz – pe peronul a două stații noi de pe magistrala M5. Apelurile au continuat și în ziua următoare.

„În data de 10 iulie, unii dintre angajații noștri și călători au simțit un miros neplăcut la stația de metrou Brâncuși și bineînțeles că Metrorex, conform procedurilor, a solicitat sprijinul tuturor instituțiilor abilitate ale statului român care să verifice și să testeze calitatea aerului în acea stație de metrou. Oamenii spun că au simțit un miros neplăcut, înțepător, din cauza căruia au avut dureri de cap. Deocamdată, nu ne-a fost transmis sau recomandat să restricționăm accesul în acele locuri sau să restricționăm traficul de călători”.După acest incident, o femeie de 54 de ani, angajată la casierie s-a simțit rău și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Femeia acuza dureri în gât și probleme la nivelul ochilor și a fost dusă la spitalul Universitar din București”, a transmis Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex SA.

De asemenea, vă aducem aminte că o femeie a împins mai multe persoane pe linia de la metrou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
07 septembrie 2024
07 septembrie 2024