Incident cu final fericit la Suceava! Fetiţă înecată cu mâncare, salvată de un medic aflat la cumpărături - VIDEO

Incident cu final fericit la Suceava! Fetiţă înecată cu mâncare, salvată de un medic aflat la cumpărături – VIDEO

13 nov. 2023, 12:00,
BZI.ro, în National

O ieşire obişnuită la cumpărături se putea transforma într-o adevărată tragedie pentru o familie din Suceava. Fetiţa unui cuplu a luat ceva de mâncare de pe un raft şi într-o fracţiune de secundă, copila s-a înecat, sub privirile neputincioase ale părinţilor.

Norocul a făcut ca fix atunci la cumpărături să se afle şi un medic ATI de la Spitalul Clinic de Urgenţă Suceava, care a sesizat pericolul și i-a acordat fetiţei primul ajutor, salvându-i astfel viaţa celei mici.

„Şi-a revenit, mă! Gata, mă! Hai că nu are nimic! Gata, mă! Hai că n-are nimic!”, a strigat un martor.

O fetiță de doi ani s-a înecat cu mâncare într-un supermarket din Suceava

Chiar medicul din Suceava a relatat ce s-a întâmplat în supermarket, conform protv.ro.

„Inițial nu am știut cum să reacționez, am întrebat câțiva oameni din jur ce s-a întâmplat, dar n-au știut să-mi spună. M-am gândit că poate îi este rău cuiva și am decis să mă întorc. Atunci mi-a zis cineva că un copil s-a înecat”, a povestit doctorița Violeta Ștefan, medic ATI la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava.

Aceasta a mers imediat la copil și a văzut că era întins pe masă, vânăt la față și cu dificultăți de respirație.

„Am întors-o, am lovit-o între omoplați și mă gândeam să încep masajul cardiac, dar a eliminat fragmentul de aliment și nu a mai fost necesar, a început să respire. Până au venit colegii de la Ambulanță am stat cu mâna pe puls și am supravegheat-o”, a mai relatat medicul.

„Le spuneam că sunt doctor, să aibă încredere, dar greu a fost. Important e că este bine copilul. Dacă nu se intervenea imediat, ar fi fost o tragedie. Am întrebat ulterior colegii din UPU, mi-au spus că fetița și-a revenit complet, era veselă și a plecat acasă. Și că tatăl mi-a transmis mulțumiri și urări de sănătate”, a mai spus doctorul Violeta Ștefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *