Prima pagină » National » Închisoare pentru defăimarea însemnelor naționale! Ce a decis Senatul
Închisoare pentru defăimarea însemnelor naționale! Ce a decis Senatul

Închisoare pentru defăimarea însemnelor naționale! Ce a decis Senatul

02 sept. 2020, 18:30,
Bianca Rebegea în National

Închisoare pentru defăimarea însemnelor naționale! Ce a decis Senatul. Miercuri, în plenul Senatului a fost adoptată o propunere legislativă care vizează faptul că persoanele care profanează drapelul României sau intonează Imnul Național cu un text diferit de cel original sau pe o altă partitură, având scopul de a-l defăima, vor răspunde cu închisoarea de la 6 luni la trei ani. Propunerea legislativă a fost inițiată de un grup de parlamentari PMP, iar în favoarea acesteia 104 senatori au votat pentru, 18 au fost împotrivă, iar 14 dintre ei s-au abținut.

„Profanarea drapelului României, intonarea Imnului Naţional cu alt text sau cu altă partitură decât cele stabilite de lege cu intenţia de a defăima drapelul sau imnul naţional al României, precum şi orice altă manifestare publică săvârşită cu aceeaşi intenţie se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Guvernul va modifica în mod corespunzător prin hotărâre normele privind arborarea drapelului României, intonarea Imnului Naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României”, se arată în propunerea legislativă.

Închisoare pentru defăimarea însemnelor naționale! Ce a decis Senatul

Cseke Attila, liderul grupului senatorilor UDMR, și-a expus opinia cu această propunere legilativă, el votând împotrivă.

„Suntem în campanie electorală şi apar diverse iniţiative legislative. (…) Această reglementare ne propune practic o întoarcere în timp, ne propune o prevedere de sorginte comunistă care a fost reglementată în Codul penal anterior aflat în vigoare în 1968 ca şi infracţiune. Reînvierea unui asemenea articol privind profanarea, ofensa adusă unor însemne oficiale, din punctul nostru de vedere, ne întoarce în timp în privind legislaţiei (…) În mod categoric, noi nu suntem melancolici faţă de regimul comunist, nu credem că legile de tristă amintire trebuie readuse în legislaţia actuală. Cine este melancolic şi i-a plăcut regimul comunist, o să voteze ‘pentru’. Noi, cei de la UDMR, vom vota împotriva raportului de admitere”, a afirmat Cseke Attila în cadrul dezbaterilor din plen.

Camera Deputaților, ca for decizional, va dezbate propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice

Analiza dură realizată de PSD în legătură cu majoritatea parlamentară PNL

Pe pagina de Facebook a celor de la PSD realizează o analiză dura în legătură cu majoritatea parlamentară PNL. Social democraţii afirma faptul că în parlament exista o majoritate parlamentară formată din USR, UDMR, PMP, PNL dar şi cu majorităţile naţionale.

Aceştia afirma faptul că Iohannis are majoritatea parlamentară şi nu pot se mai poate da vina pe PSD.

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, social-democraţii afirma faptul că Klaus Iohannis nu mai poate da vina pe PSD pentru că în Parlamentul României nu mai exista majoritate formată din aceştia. Partidul Social Democrat considera că moţiunea de cenzură arată faptul că, în aceste momente, exista o majoritate formată din PNL, USR, PMP, UDMR”

”Iohannis și PNL au majoritatea în Parlament și nu mai pot da vina pe PSD: ei răspund de mersul pandemiei, de soarta educației și viitorul economiei! PNL controlează Parlamentul printr-o alianță cu USR, PMP, UDMR și grupul minorităților naționale. Au toată puterea în stat și nu se mai ascund ca până acum”, afirmă social-democraţii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *