Prima pagină » National » Închisoare pe viață pentru cel mai sadic criminal român! Toma Gheorghe și-a ucis, tranșat și aruncat la canal fiica și concubina
Închisoare pe viață pentru cel mai sadic criminal român! Toma Gheorghe și-a ucis, tranșat și aruncat la canal fiica și concubina

Închisoare pe viață pentru cel mai sadic criminal român! Toma Gheorghe și-a ucis, tranșat și aruncat la canal fiica și concubina

22 aug. 2024, 21:40,
Simona Ciobanu în National

Toma Gheorghe, cel mai periculos criminal român în viață, rămâne în continuare în spatele gratiilor. Miercuri, 21 august, el a apărut în fața instanței, solicitând eliberarea condiționată, dar cererea i-a fost respinsă de Judecătoria Drobeta Turnu Severin. La vârsta de 83 de ani, Toma ispășește o pedeapsă de închisoare pe viață pentru uciderea a cinci persoane.

Decizia judecătorilor poate fi contestată în termen de 10 zile la Tribunalul Mehedinți. De menționat că Toma a mai solicitat eliberarea și în 2023, însă și atunci cererea sa a fost respinsă.

Povestea lui Toma Gheorghe, cel mai sadic criminal român în viață

Toma Gheorghe a petrecut cea mai mare parte a vieții în închisoare, fiind condamnat pentru prima dată în 1958, pentru furt. În 1974, a primit o condamnare de 25 de ani după ce a ucis doi soți cu un topor. Deși a fost grațiat de Nicolae Ceaușescu în 1988, Toma a continuat să comită infracțiuni, fiind din nou condamnat pentru furt în 1995 și pentru proxenetism în 1999.

Eliberat condiționat în 2001, Toma a comis o nouă crimă în 2003, ucigând un italian cu 20 de lovituri de cuțit. După crimă, a fugit din țară, ascunzându-se în Franța, unde a fost ulterior arestat și extrădat. În cursul anchetei, s-a descoperit că Toma ar fi comis alte două crime, ucigându-și fiica și concubina, ale căror cadavre nu au fost niciodată găsite, dar se presupune că au fost tranșate și aruncate de pe un pod.

În 2012, Toma Gheorghe a fost trimis din nou în judecată și condamnat pentru omor deosebit de grav, pedeapsa inițială de închisoare pe viață fiind ulterior comutată la 30 de ani de detenție.

Toma Gheorghe și-a început cariera infracțională ca hoț, dar a devenit criminal la vârsta de 32 de ani, când a ucis doi bătrâni cu un topor în 1973. În 1988, a fost grațiat de Nicolae Ceaușescu, dar nu și-a schimbat comportamentul, continuând să comită crime. În 1997, și-a ucis fiica, Tenzi, după ce aceasta l-a convins să îi cedeze apartamentul, iar în 1998 și-a ucis concubina, Bonțoiu Liliana, suspectând-o că l-a denunțat la poliție pentru furtul unui televizor. Cadavrele ambelor femei au fost tranșate și aruncate în canal.

În 2012, Toma a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru uciderea italianului și pentru celelalte două crime. Sentința a devenit definitivă în urma retragerii apelului de către Toma, pe 1 noiembrie 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *