Prima pagină » Local » Începutul sfârșitului, în cazul morții micuței Sofia! Procesul penal al dezvoltatorului imobiliar Ionuţ Răuşanu și al iubitei sale a avut primul termen – GALERIE FOTO (EXCLUSIV)

Începutul sfârșitului, în cazul morții micuței Sofia! Procesul penal al dezvoltatorului imobiliar Ionuţ Răuşanu și al iubitei sale a avut primul termen – GALERIE FOTO (EXCLUSIV)

10 mai 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Ieri a început procesul penal în cazul morții micuței Sofia, din Iași. Magistrații din cadrul Tribunalului Iași au amânat cauza la primul termen. În cadrul dosarului, tatăl fetiței decedate s-a constituit parte civilă, la fel ca Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, dar și Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași.

Procesul penal în cazul morții micuței Sofia, din Iași, a început ieri. La primul termen, judecătorii din cadrul Tribunalului Județean au amânat cauza. În cadrul dosarului, tatăl fetiței decedate, Daniel M., s-a constituit parte civilă, la fel ca Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, dar și Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași.

Procesul se anunță unul de lungă durată.
Amintim că, recent, doi iubiți din Iaşi, Mădălina Gabriela Pristăviţa şi dezvoltatorul imobiliar Ionuţ Răuşanu, au fost trimişi în judecată după moartea micuței Sofia. Acuzaţiile aduse de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi sunt cele de omor calificat şi tentativă de omor calificat.

Procesul penal în cazul morții micuței Sofia a început cu o amânare

În urmă cu câteva luni, cei doi iubiţi din Iaşi, Mădălina Gabriela Pristăviţa şi dezvoltatorul imobiliar Ionuţ Răuşanu, au intrat în vizorul anchetatorilor, după ce micuţa Sofia a murit uitată într-o cadă plină cu apă. Ajunsă la spital în brațele mamei, inconștientă, Sofia a decedat în cele din urmă. Atunci, mama fetiței a fost destul de rezervată în discuțiile pe care le-a avut cu doctorii.

Deoarece decesul unui copil în astfel de condiții trebuie anchetat, pe fir au intrat oamenii legii. Astfel, după discuțiile purtate cu mama fetiței și cu iubitul acesteia, oamenii legii au decis că cei doi trebuie reținuți. Mai apoi, Mădălina Pristăvița și Ionuț Răușanu au fost arestați preventiv, inițial sub acuzațiile de ucidere din culpă și rele tratamente aplicate minorilor.

Mădălina Gabriela Pristăviţa şi Ionuţ Răuşanu, puși sub acuzare de anchetatorii ieșeni

Surse din cadrul anchetei au afirmat că mama micuței Sofia ar fi lovit-o în trecut de mai multe ori. De asemenea, fetița ar fi fost supusă unor chinuri greu de imaginat. Înainte cu câteva săptămâni ca micuța să-și piardă viața, ea ar fi fost băgată în mașina de spălat de către mama ei. Pentru ca totul să fie mai șocant, cea care i-a dat viață a pus mașina de spălat în funcțiune.

Demn de remarcat este faptul că, după arestare, cei doi iubiţi, Mădălina Gabriela Pristăviţa şi Ionuţ Răuşanu, au cerut în repetate rânduri să fie puşi în libertate, dar magistrații au respins aceste solicitări. Totodată, cei doi au avut mai mulţi avocaţi care, rând pe rând, au renunţat la caz. Acum, mama fetiței, Mădălina Gabriela Pristăviţa, este acuzată de o faptă de lovire, rele tratamente aplicate minorilor, tentativă de omor și omor calificat.

De asemenea, dezvoltatorul imobiliar Ionuţ Răuşanu este acuzat de șase fapte de lovire sau alte violențe, rele tratamente aplicate minorilor, complicitate la tentativă de omor și omor calificat. Ieri, judecătorii ieșeni au amânat procesul în cazul morții micuței Sofia.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *