Prima pagină » Titlurile zilei » Început-șoc de an pentru Justiția din Iași! Sora fostului șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, iese din sistem împreună cu o altă procuroare! Decizia-fulger a venit direct de la București!
Început-șoc de an pentru Justiția din Iași! Sora fostului șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, iese din sistem împreună cu o altă procuroare! Decizia-fulger a venit direct de la București!

Început-șoc de an pentru Justiția din Iași! Sora fostului șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, iese din sistem împreună cu o altă procuroare! Decizia-fulger a venit direct de la București!

04 ian. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

Două cunoscute procuroare din Iași au părăsit sistemul la început de an. Președintele României, Klaus Iohannis, a fost cel care a semnat decretele de pensionare. Diana Angelica Horodniceanu, sora fostului șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, și-a desfășurat activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, în vreme ce Diana Mihaela Diaconu a activat la Direcția Națională Anticorupție

Început-șoc de an pentru Justiția din Iași! Sora fostului șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, iese din sistem împreună cu o colegă. Decizia-fulger a venit direct de la București.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, având grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a Dianei Angelica Horodniceanu, prin pensionare, de pe data de 1 ianuarie 2021”, au precizat reprezentanții Președinției României.

Diana Angelica Horodniceanu este nimeni alta decât sora lui Daniel Horodniceanu, fostul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) la nivel central, dar și fost șef al unității similare din Iași. În cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, Diana Angelica Horodniceanu a îndeplinit funcția de procuror-șef de Secție Judiciară.

Mihaela Diana Diaconu, pensionată în același timp cu Diana Angelica Horodniceanu

Pe lângă Diana Angelica Horodniceanu, o altă procuroare din Iași a ieșit la pensie, respectiv Mihaela Diana Diaconu.

„Președintele României a mai semnat decretul privind eliberarea din funcția de procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Iași a Mihaelei Diana Diaconu, prin pensionare, de pe data de 4 ianuarie 2021”, au adăugat reprezentanții Președinției României.

Mihaela Diana Diaconu lucrează în cadrul DNA Iași de pe data de 29 aprilie 2014 și a ieșit la pensie de astăzi. Mihaela Diana Diaconu a activat ca procuror de ședință, adică a fost reprezentantul acuzării în dosarele de corupție aflate pe rolul instanțelor de judecată.

Fostul șef al DNA, scos la pensie de Klaus Iohannis

Pe lângă sora fostului șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, și cealaltă colegă procuroare, Klaus Iohannis a mai semnat câteva decrete. Printre acestea s-a regăsit și cel al fostului șef al DNA, Călin Nistor.

„A fost semnat și decretul privind eliberarea din funcția de procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, delegat în funcția de procuror-șef al Secției de combatere a corupției din cadrul acestei structuri specializate, a lui Călin Nistor, prin pensionare, de pe data de 15 ianuarie 2021”, au adăugat cei de la Președinția României.

Mai mult, Klaus Iohannis a mai semnat câteva decrete similare. Așadar, pe lângă Diana Angelica Horodniceanu, Mihaela Diana Diaconu și Călin Nistor, Președintele a mai aprobat ieșirea la pensie a 17 procurori și judecători din întreaga țară. Astfel, s-au pensionat magistrați din Alba Iulia, Botoșani, Fetești, Pitești, Moinești, Galați, București, Brașov, Constanța sau Târgu Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`