Prima pagină » Sanatate » Început de varicelă poze. Cum se manifestă virusul la copii și adulți

Început de varicelă poze. Cum se manifestă virusul la copii și adulți

13 apr. 2022, 14:10,
BZI.ro, în Sanatate

De cele mai multe ori, mămicile caută pe internet cum arată un început de varicelă după poze. Varicela este o boală infecțioasă acută caracterizată printr-o erupție cutanată cu mâncărime abundentă pe piele și pe suprafețele mucoase. De asemenea, afecțiunea nu apare imediat. Perioada de incubație poate fi de la 10 zile la 3 săptămâni.

Varicela este foarte contagioasă. Virusul se transmite prin contact direct cu un purtător. Copiii se îmbolnăvesc adesea în grupuri, în grupe la grădiniță sau cursuri la școală. Pentru a vindeca afecțiunea la timp îți voi spune cum să recunoști boala în cel mai scurt timp posibil pentru a preveni răspândirea ei. Agentul cauzal al acestei boli este herpesvirusul uman de al treilea tip. Când virusul varicelo-zosterian intră în organism, acesta este conținut în vezicule care acoperă pielea în primele trei până la patru zile. În a opta zi, încetează să fie determinată. În afara unui organism viu, herpesvirusul de al treilea tip moare în 15 minute.

copil care sufera de varicela

Virusul se transmite prin contact direct cu un purtător

Început de varicelă poze. Cum să previi răspândirea virusului

Erupția apare de obicei la 48 de ore după infecție. Purtătorul rămâne infecțios încă cinci zile. Infecția are loc prin picături în aer. Pentru a te îmbolnăvi, sunt suficiente două condiții. În primul rând, să fii aproape de un bolnav cu varicelă și să nu o ai în propria istorie. Toată lumea este infectată cu ea, indiferent de vârstă și puterea imunității. Nu se poate face nimic în perioada de incubație. Rămâne doar să aștepți primele semne. Trebuie să știi că petele roșii de pe scalp tot reprezintă un simptom al varicelei.

persoana care unge bubitele unui copil cauzate de varicela

Primele simptome ale varicelei constă în creșterea temperaturii la 38-39 de grade

Primele simptome ale varicelei constă în creșterea temperaturii la 38-39 de grade, starea generală de rău, pierderea poftei de mâncare și apariția unei erupții cutanate caracteristice. La început, erupția este rară și arată ca pete sau coșuri. În niciun caz nu trebuie să le storci deoarece cicatricea va fi foarte adâncă. Volumul erupțiilor cutanate crește treptat, acoperind toate părțile corpului.

În stadiile incipiente, varicela poate fi confundată cu o reacție alergică. Dar dermatita de contact se răspândește rar în tot corpul și nu se dezvoltă niciodată în vezicule. În acest caz, persoana simte mâncărime severă. Scărpinatul varicelei este, de asemenea, nedorită. Acest lucru nu va aduce o ușurare, dar există riscul de a obține o mulțime de cicatrici pe piele sau de a provoca o infecție secundară.

Cât timp durează recuperarea completă după varicela

Trece mult timp între infectarea cu virusul și recuperarea completă. Există patru perioade. Întâi are loc incubația, până la trei săptămâni, ulterior prodromal, cu până la două zile înainte de apariția erupțiilor cutanate după care erupțiile cutanate care are loc în mai multe valuri de două până la cinci zile și formarea crustei.

bubite pe corpul unei persoane cauzate de varicela

Pentru a vindeca afecțiunea la timp îți voi spune cum să recunoști boala în cel mai scurt timp posibil pentru a preveni răspândirea ei

În perioada prodromală, pacientul prezintă stare generală de rău. Se exprimă prin slăbiciune, greață, dureri de cap. Uneori temperatura crește la 38-39 de grade și apar vărsături. La unii pacienți, nu există perioadă prodromală, iar erupțiile cutanate apar imediat după infecție.

Varicela la adulți provoacă complicații severe din acest motiv trebuie să știi cum arată un început de varicelă după poze. Ele nu apar imediat. Unele apar după a zecea zi a bolii, altele chiar după o lună. Varicela este considerată o boală a copilăriei, deoarece afectează în principal vârsta preșcolară și primară. La copii, perioada de îmbolnăvire este relativ scurtă, aproximativ 10 zile, în timp ce la adulți poate dura trei săptămâni sau mai mult.

copil care sufera de varicela in bratele unei femei

Erupția apare de obicei la 48 de ore după infecție


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
16 iulie 2024
16 iulie 2024