Prima pagină » Titlurile zilei » Începe turneul Concord Iași Open. Nume importante din tenisul mondial vor juca pe terenurile de la Ciric

Începe turneul Concord Iași Open. Nume importante din tenisul mondial vor juca pe terenurile de la Ciric

05 iul. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Începând cu data de 7 iulie, duminică, vor începe meciurile de tenis de la turneul Concord Iași Open. Organizatorii au anunțat favoriții pentru competiția din Iași

Nume importante ale tenisului mondial vor veni la Iași pentru a se bate pentru trofeul de la Concord Iași Open. Turneul a ajuns la a 5-a ediție, iar organizatorii se așteaptă ca fanii să acorde mare interes pentru meciurile de tenis și în acest an.

Începe turneul Concord Iași Open

Pe 7 iulie, se vor disputa meciurile de calificări pentru tabloul principal al turneului. În perioada 8-14 iulie, se va desfășura la Baza Sportivă Ciric. Organizatorii au anunțat nume sonore care vor participa la Iași. Ieșenii au arătat un interes mare pentru competiție, iar biletele și abonamentele se epuizează rapid. Biletele încep de la 25 de lei și ajung la 50 de lei. Totuși, pentru etapa finală a competiției, prețul ajunge până la 250 de lei. Anul trecut, francezul Hugo Gaston a câștigat finala împotriva spaniolului Zapata Miralles. După turneul de masculin, la Iași se va desfășura și cel de feminin, care va fi WTA 250, mult mai valoros decât în anul trecut. Fetele vor juca în perioada 21-26 iulie 2024. Din păcate, șansele ca Simona Halep să fie prezentă la Iași sunt extrem de mici.

În fiecare zi vor fi două sesiuni, de zi (ora 10:00 – luni, ora 12:00 – de marți până vineri) și de seară (nu înainte de ora 16:30 – de luni până vineri). Sâmbătă, 13 iulie, sunt programate semifinalele la simplu și dublu, cu începere de la ora 11:00, iar duminică, 14 iulie, vor avea loc cele două finale, cea de dublu, la ora 11:00, iar cea de simplu nu înainte de ora 13:00.

Principalii favoriți la Iași

Francezul Luca Van Assche este fost campion la Roland Garros, ediția pentru juniori. Acesta va fi principalul favorit să câștige turneul Concord, fiind clasat pe locul 102 ATP la doar 20 de ani. Cel mai bun loc al tenismenului la nivel mondial a fost 63, atins anul trecut.

Al doilea favorit este Albert Ramos Vinolas, din Spania. Ajuns la vârsta de 36 de ani, tenismenul se află pe locul 108 mondial, însă în 2017 era pe locul 17 în ierarhia tenisului.

Al treilea pe lista favoriților este argentinianul de 25 de ani, Camilo Ugo Carabelli. Sportivul este pe locul 114 ATP, însă în ultimii ani a fost în top 100. Turneul din Iași reprezintă un punct de relansare pentru argentinian. Un alt favorit este și un argentinian de 22 de ani, Roman Andres Burruchaga, de pe locul 142 ATP.

Turneul Concord Iași open debutează cu primele meciuri din calificări în acest sfârșit de săptămână, la Baza Sportivă Ciric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *