Prima pagină » National » Începe testarea antidrog în școlile din România. În ce instituții vor fi aduse primele aparate Drug Test
Începe testarea antidrog în școlile din România. În ce instituții vor fi aduse primele aparate Drug Test

Începe testarea antidrog în școlile din România. În ce instituții vor fi aduse primele aparate Drug Test

10 apr. 2024, 14:15,
BZI.ro, în National

Elevii din Bucureşti ar putea fi testați cu aparatele Drug Test la școală, de medici sau de experți antidrog. Aceasta este una dintre propunerile autorităților din București. De asemenea, se discută şi despre obligativitatea efectuării unor analize de sânge anuale, înainte de începerea anului școlar, dar și de introducerea unei ore de educație antidrog.

Părinții au primit mai multe chestionare, iar feedback-ul a fost unul pozitiv, spune prefectul Capitalei, faţă de aşteptările iniţiale. S-a întocmit și un raport în baza căruia s-ar putea ajunge la această procedură. Testul Drug Test în școală ne poate spune există un copil acolo care are probleme cu drogurile.

Primul pas ar fi ca familia să știe că acel copil are o problemă. Apoi există câțiva pași foarte simpli, dar obligatorii: ajutorul de la terapeut, la psiholog, la consilier școlar.

Nu este vorba de o testare în masă, ci doar dacă elevii vor avea un comportament dubios.

O fetiţă de doi ani a ajuns în comă la spital, după ce a mâncat cannabis ascuns într-o capsulă de la un ou de ciocolată

Într-o altă ordine de idei, menționăm cum o fetiță de doi ani a intrat în comă după ce a mâncat canabis, ascuns într-o capsulă galbenă de la un ou de ciocolată cu surprize, în Franţa.

Totul a început când fetița s-a dus în garaj, acolo unde a găsit o capsulă galbenă de la un nou de ciocolată cu surprize. Micuţa l-a asociat imediat cu faimoasele ouă de ciocolată cu surprize și a crezut că înăuntru va găsi ciocolată așa cum era obișnuită.

Din păcate, acolo părinţii ascunseseră cannabis, pe care fetiţa de doi ani a început să-l mănânce. La scurt timp copilul a început să se simtă rău.

Mama a declarat că a încercat să-i scoată bucata de canabis din gura, apoi a spălat-o, totul pentru ca aceasta să nu înghită substanța respectivă, însă a fost prea târziu.

A doua zi copila nu s-a mai trezit, așa că au transportat-o de urgență la spital, în comă. Cei doi părinți au fost acuzați de neglijență.

Tatăl a fost arestat, iar mama este cercetată în libertate. Cei doi fac parte dintr-o familie apreciată în comunitate, perfect integrată în comunitatea respectivă, dar au declarat în fața autorităților că ei obișnuiesc să consume ocazional canabis. Copilul se află la spital în stare stabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *