Prima pagină » Local » Începe programul acțiunilor de dezinsecție, deratizare și dezinfecție a piețelor agroalimentare din Iași. În ce zile vor fi închise acestea

Începe programul acțiunilor de dezinsecție, deratizare și dezinfecție a piețelor agroalimentare din Iași. În ce zile vor fi închise acestea

09 iun. 2022, 02:00,
Emanuela Băluță, în Local

Reprezentanții SC EcoPiața au anunțat că va începe programul de dezinsecție, deratizare și dezinfecție a piețelor agroalimentare din Iași. Aceștia au precizat zilele în care urmează să fie închise piețele ieșene.

Activitatea de igienizare a piețelor agro-alimentare din Iași se va desfășura în luna iulie, în perioada 3 iulie – 25 iulie 2022.

Piata Alexandru cel Bun, Iasi

Locuitorii cartierului Alexandru cel Bun nu vor putea vizita piața în datele de 17 iulie, duminica, dar nici ziua următoare, 18 iulie

Cum va afecta programul de dezinsecție, deratizare și dezinfecție a piețelor agroalimentare accesul cetățenilor

Hala Centrala, Iasi

Primele locuri în care reprezentanții SC EcoPiața SA vor începe procesul de igienizare sunt Piața Sudului și Hala Centrală

SC EcoPiața SA, firma care deține contractul de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului de utilizare publică de întreținere, administrație și exploatare a piețelor agroalimentare, târgurilor, obor, bazar, talcioc și complex hotelier din Municipiul Iași, se va ocupa de procesul de dezinfecție a piețelor în acest an.

Având în vedere incidentul recent cu laptele, când o persoană a cumpărat un produs stricat dintr-o piață din Iași, acest demers este bine-venit.

În timpul desfășurării activității de igienizare, cumpărătorilor le va fi interzis accesul în aceste spații publice. De aceea, autoritățile au anunțat perioadele în care ieșenii nu vor putea intra în piețe, mai exact în zilele de duminică și luni ale lunii iulie.

Astfel, primele locuri în care reprezentanții SC EcoPiața SA vor începe procesul de igienizare sunt Piața Sudului și Hala Centrală. Duminică, în data de 3 iulie și în data de 4 iulie, cele două unități vor fi închise.

Următoarea pe listă este Piața Nicolina, închisă duminică, 10 iulie, și luni, 11 iulie. Locuitorii cartierului Alexandru cel Bun nu vor putea merge la cumpărături în această piață în data de 17 iulie, duminica, dar nici ziua următoare, 18 iulie.

În mod similar, nici Piețele Păcurari și Dacia nu vor fi accesibile publicului în data de 18 iulie, luni. Ultima piață agroalimentară afectată de acest program este Independenței, care va fi închisă în două zile, mai exact duminică, 24 iulie, și luni, 25 iulie.

Piata Agroalimentara Independentei, Iasi

Ultima piață agro-alimentară afectată de acest program este Independenței, care va fi închisă în două zile, mai exact 24 iulie, duminica, și 25 iulie, luni

Ce alte târguri vor fi inaccesibile în luna iulie

oameni in piata inconjurati de fructe si legume

Cetățenii nu vor putea intra în piețe pe parcursul întregii zile cât se va desfășura procesul de dezinsecție, dezinfecție și deratizare

După ce, la începutul lunii mai 2022, Consiliul Județean a acordat noi fonduri piețelor din comune, oficialitățile ieșene își mută atenția asupra piețelor din municipiu.

Înspre finalul perioadei de deratizare, S.C. EcoPiața SA se va ocupa și de târgurile și bazarurile Iașului. În acest sens, duminică, 24 iulie, și luni, 25 iulie, vor fi desfășurate acțiuni de igienizare în Bazar și în Târgul de Mașini, în timp ce, pe 25 iulie, vor fi supuse dezinsecției Talciocul și Târgul de Cherestea.

Conform informațiilor oferite de Cristinel Stărică, directorul SC EcoPiața, cetățenii nu vor putea intra în piețe pe parcursul întregii zile cât se va desfășura procesul de dezinsecție, dezinfecție și deratizare.

„Duminică se face curățenie, se spală, se igienizează, se dezinfectează cu soluțiile noastre, cu detergenți și după vine cel care stropește a doua zi”, precizează Cristinel Stărică.

Acest demers vine ca urmare a Regulamentului-cadru al serviciului de salubrizare a localităților din 09.03.2015, în care este prevăzut că:

„Autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice, operatorii economici, cetăţenii cu gospodării individuale şi asociaţiile de proprietari/locatari au obligaţia de a asigura executarea tratamentelor pentru combaterea artropodelor şi rozătoarelor purtătoare de maladii transmisibile şi/sau generatoare de disconfort din spaţiile pe care le deţin cu orice titlu, la frecvenţa prevăzută la art. 105 şi 106.”

În același document, este menționat că „dezinsecția se realizează în spațiile deschise din domeniul public și privat al unității administrativ-teritoriale: terenuri ale instituțiilor publice din subordine, parcuri, spații verzi, cimitire, maluri de lac, târguri, oboare, bâlciuri și alte asemenea.”

Astfel, procesul de dezinsecție, deratizare și dezinfecție a piețelor agroalimentare în municipiul Iași va fi desfășurat pe toată perioada lunii iulie, încercând să creeze cât mai puține inconveniente vânzătorilor și cumpărătorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *