Prima pagină » International » Începe procesul lui Hunter Biden. Fiul președintelui american este acuzat de evaziune fiscală de 1,4 milioane de dolari
Începe procesul lui Hunter Biden. Fiul președintelui american este acuzat de evaziune fiscală de 1,4 milioane de dolari

Începe procesul lui Hunter Biden. Fiul președintelui american este acuzat de evaziune fiscală de 1,4 milioane de dolari

05 sept. 2024, 17:58,
în International

Hunter Biden, fiul președintelui american Joe Biden, urmează să fie judecat începând de joi la un tribunal federal din Los Angeles, într-un proces penal în care este acuzat de evaziune fiscală, fiind vorba despre neplata unor taxe în valoare de 1,4 milioane de dolari. Potrivit Reuters, în perioada respectivă, Hunter Biden ar fi cheltuit sume mari de bani pe droguri, prostituate și bunuri de lux.

Acuzat de evaziune fiscală, Hunter Biden a pledat nevinovat. Dosarul face parte dintr-o anchetă mai amplă privind finanțele și afacerile sale, el devenind astfel primul copil al unui președinte în funcție care este pus sub acuzare penală, conform Agerpres.

Procesul din Los Angeles vine după ce Hunter Biden a fost condamnat în Delaware pentru achiziționarea ilegală a unei arme, în timp ce era consumator de droguri. Această condamnare ar putea agrava pedeapsa sa, având statutul de recidivist în cazul unei noi condamnări.

Hunter Biden este acuzat de evaziune fiscală de 1,4 milioane de dolari

Judecătorul Mark Scarsi va prezida procesul, care începe cu selecția juraților și este estimat să dureze între două și trei săptămâni. Hunter Biden este acuzat de mai multe infracțiuni, printre care trei mai grave și șase mai ușoare, legate de neplata impozitelor din perioada 2016-2019. În acest timp, el ar fi cheltuit sume uriașe pe droguri, escorte, hoteluri de lux, mașini exotice și alte bunuri personale, conform rechizitoriului.

Un aspect important al acestui proces ar putea fi legat de implicarea sa în afaceri cu Burisma, o companie ucraineană de gaze naturale, și alte tranzacții din perioada în care tatăl său era vicepreședinte. Deși republicanii au adus acuzații de corupție împotriva familiei Biden, investigațiile nu au demonstrat implicarea președintelui Joe Biden în ilegalități.

Verdictul final în cazul din Delaware este așteptat pe 13 noiembrie, iar președintele Biden a afirmat că nu va interveni pentru a-și grația fiul.

În plus, Hunter Biden este implicat într-un alt dosar penal, unde este acuzat că ar fi primit bani de la omul de afaceri român Puiu Popoviciu, care încerca să influențeze autoritățile americane într-un caz de corupție în România. Popoviciu a fost condamnat în 2017 în dosarul „Ferma Băneasa”, dar a fugit în Anglia, unde extrădarea sa a fost refuzată. În 2024, Popoviciu a scăpat de condamnare, utilizând o cale extraordinară de atac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
05 septembrie 2024
05 septembrie 2024