Prima pagină » Local » Începe procesul de autorecenzare în județul Iași! Localnicii trebuie să ofere informații referitoare la gospodăriile lor

Începe procesul de autorecenzare în județul Iași! Localnicii trebuie să ofere informații referitoare la gospodăriile lor

12 mart. 2022, 06:45,
Livia Zăbrăuțanu, în Local

Din data de 14 martie, ieșenii vor putea completa chestionarul de autorecenzare, oferind detalii referitoare la locuințele lor și la bunurile pe care aceștia le dețin. Platforma conține îndrumări care să ajute oamenii să ducă până la bun sfârșit completarea chestionarului evaluator. Procesul de autorecenzare în județul Iași vine în întâmpinarea celor care nu dispun de timpul necesar pentru a merge să declare fizic toate informațiile referitoare la gospodăriile lor.

Procesul de autorecenzare online îi privește atât pe români, cât și pe cei care se află de cel puțin un an pe teritoriul țării noastre. Mijlocul lunii martie este prielnic pentru cei care doresc să completeze chestionarul online.

persoana care scrie 

Recensământul este un proces prin care trebuie să treacă atât persoanele cu cetățenie română, cât și cele care locuiesc doar pentru un an în România

Experții INS: ,,România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989!”

 institutul national de statistica 

Institutului Național de Statistică susține că autorecenzarea este benefică întocmai pentru că persoana în cauză se poate ocupa de întregul process

Direcția Județeană de Statistică (DJS) Iași anunță că va avea loc un proces de autorecenzare. Fiecare persoană cu cetățenie română, stabilită în România sau care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni, va trebui ca de luni, 14 martie să îndeplinească anumite criterii prin care să se autorecenseze. Înregistrarea pe platforma de autorecenzare, cât și completare formularul de pre-înregistrare pentru persoana în cauză și pentru membrii gospodăriei din care face parte sunt obligațiile pe care cetățenii le vor avea de la data menționată.

Persoana care a făcut pre-înregistrarea, cât și membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de preînregistrare) vor primi un link la adresele de e-mail indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ în Iași. La finalul chestionarului, după completare, după apăsarea butonului de ,,Finalizare”, chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului.

„Toate persoanele care se autorecenzează trebuie să completeze chestionarul în funcție de situația avută la momentul de referință al recensământului care este ora ,,00:00” din ziua de 1 decembrie 2021. România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989. Autorecenzarea online asistată se poate face în spații special amenajate de fiecare primărie fie pe tabletele recenzorilor ARA, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor. RPL 2021 este primul din România organizat integral în format digital, cu respectarea precauțiilor sanitare impuse de pandemia COVID-19. Întregul proces al colectării datelor se va desfășura cu asigurarea confidențialității și protecției totale a informațiilor”, precizează experții DJS.

doua persoane care stau de vorba 

România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989

Ce trebuie să știe locuitorii despre procesul de autorecenzare din județul Iași

niste maini care scriu la tastatuta

Procesul de autorecenzare poate avea loc online din data de 14 martie

Conform Institutului Național de Statistică, autorecenzarea este benefică întocmai pentru că persoana în cauză se poate ocupa de întregul proces, fiind mult ușor pentru fiecare cetățean să introducă datele personale în formularul găsit pe site, începând astfel procesul de recensământ. În prima secțiune, vor fi introduse informațiile despre persoana de referință a gospodăriei, urmând ca cea de-a doua secțiune să includă locul de reședință obișnuită. Datele referitoare la membrii gospodăriei vor fi regăsite în secțiunea numărul trei, tot aici fiind incluse detaliile care fac diferența între cetățenii români și cetățenii care posedă cod numeric personal, CNP, dar și cetățenii străini care nu au CNP.

Informațiile legate de locuințe secundare neocupate vor fi trecute într-o ultimă secțiune, cea de-a patra, doar pe baza condiției ca aceasta să nu fie locuită de nimeni în totalitate. După completarea tuturor câmpurilor deja menționate, pe adresa de e-mail va fi redirecționat un chestionar care va include datele.

Experții DJS Iași susțin despre procesul de autorecenzare în județul Iași că trebuie reținut faptul că chestionarul este dinamic, iar întrebările sunt generate în funcţie de răspunsul oferit la întrebarea anterioară (de exemplu, persoanelor de sex masculin nu li se va deschide întrebarea referitoare la numărul copiilor născuţi vii).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *