Prima pagină » Local » Începe o nouă ediție a spectacolului Toboșariada. La Iași vor fi prezenți 80 de tineri pentru a cânta în sincron, în grădina Palas
Începe o nouă ediție a spectacolului Toboșariada. La Iași vor fi prezenți 80 de tineri pentru a cânta în sincron, în grădina Palas

Începe o nouă ediție a spectacolului Toboșariada. La Iași vor fi prezenți 80 de tineri pentru a cânta în sincron, în grădina Palas

29 aug. 2024, 02:00,
Gabriela Rusu în Local

Astăzi începe o nouă ediție a spectacolului Toboșariada. Astfel, de la ora 17:00, 80 de tineri, veniți din toate județele țării, vor face un show de percuție pentru publicul ieșean. Noutatea de anul acesta este faptul că organizatorii au pregătit un workshop de percuție și tobe cu renumitul Sergio Ponti.

Nouă ediție a spectacolului Toboșariada, la Iași

Zile pline de muzică la Iași. Evenimentele din cadrul festivalului Iași Music Experience au început ieri, 28 august 2024, cu tinerii cursanți de la Petran Music School, care au susținut concertul  „MAMMA MIA”. În cadrul acestuia, s-au îmbinat momentele individuale cu performanțele de grup, într-o demonstrație de energie și talent. Pe scenă au urcat tineri din toate categoriile de cursuri, precum: canto, pian, chitară și tobe, concertul fiind adaptat după celebrul film „MAMMA MIA”. Astăzi însă se desfășoară cea de-a doua parte a festivalului Iași Music Experience, și anume, Toboșariada.

Organizatorii sunt încântați pentru că acest spectacol a devenit o tradiție pentru Iași, dar și pentru că de la un an la altul apar noutăți. Anul acesta, noutatea este faptul că va avea loc un workshop de percuție și tobe cu renumitul Sergio Ponti.

„Activitățile încep cu ora 17:00. Iar noutatea de anul acesta este faptul că avem o latură educativă care începe la ora 17:30. Și anume, un workshop cu Sergio Ponti de la Cluj. El va avea un workshop de vreo 45 de minute, iar de la 18:30, începe, practic, activitatea. Toți toboșarii cântă în sincron. Ce e frumos este creșterea numărului de toboșari. De la ediție la ediție tot crește numărul de toboșari. Spre exemplu, la prima ediție am avut 42, apoi, în cea de-a doua ediție am avut 64 parcă, iar anul acesta, numărul a crescut la 80”, a declarat Petran Paveliuc, organizatorul festivalului.

Cel mai mic toboșar care va cânta în cadrul concertului are nouă ani, potrivit organizatorilor. Tinerii care participă la festival sunt și din Iași, dar și din alte județe din țară. Aceștia au venit special la Iași din pasiune pentru muzică.

„Tinerii ne găsesc ei pe noi. Ne caută pe pagina noastră de Facebook și ne scriu acolo, de unde sunt și ce fac. Se înscriu și vin la festival. Ne bucurăm că tot mai mulți tineri ni se alătură. Iar pentru viitor ne dorim să dezvoltăm tot mai mult latura educativă, pentru a veni în ajutorul tinerilor. Și eventual, pe viitor, poate vom interveni și pe latura competitivă, să facem un soi de concurs, dar vedem”, a mai adăugat Petran Paveliuc.

Intrarea în cadrul festivalului este gratuită și se desfășoară în Grădina Palas, începând cu ora 17:00.

Astăzi începe o nouă ediție a spectacolului Toboșariada. Astfel, de la ora 17:00, 80 de tineri veniți din toate județele țării vor face un show de percuție pentru publicul ieșean. Noutatea de anul acesta este faptul că organizatorii au pregătit un workshop de percuție și tobe cu renumitul Sergio Ponti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *