Prima pagină » Local » Începe infernul pentru șoferi! Conducătorii auto vor circula doar pe o singură bandă pe bulevardul Poitiers din Iași – FOTO/VIDEO

Începe infernul pentru șoferi! Conducătorii auto vor circula doar pe o singură bandă pe bulevardul Poitiers din Iași – FOTO/VIDEO

29 mart. 2024, 02:00, 2 ,
Alexandra MAISNER, în Local

Circulația autoturismelor pe bulevardul Poitiers va fi deviată odată cu începerea lucrărilor de modernizare a străzii. Primăria Iași caută firme pentru realizarea proiectului

Procedura de licitație a fost lansată ieri, 28 martie 2024, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Contractul are o valoare de 37.866.748,65 lei, fără TVA, respectiv 45.061.430,89 lei, cu TVA, peste 9 milioane de euro.

Încep lucrările pe bulevardul Poitiers! Circulația autoturismelor va fi deviată temporar

Încep lucrările pe bulevardul Poitiers, una dintre cele mai aglomerate artere din Iași. Pe perioada derulării proiectului, circulația autoturismelor va fi deviată. Toate lucrările de modernizare a bulevardului se vor executa sub trafic, cu devierea temporară a circulației rutiere și pietonale pe jumătate din partea carosabilă a străzii, respectiv pe jumătate din calea pe pod a pasajului Cetățuia – CUG. Practic, odată cu demararea proiectului, nervii șoferilor vor fi puși la grea încercare din cauza traficului infernal care se va produce.

Drumul care face legătura între cartierele Bucium și CUG este tranzitat de mii de mașini, fiind una dintre cele mai intens circulate artere din Iași. Cu toate acestea, starea sa este precară, strada fiind plină de denivelări și gropi, dar reabilitarea sa a fost promisă de ani de zile. Bulevardul Poitiers este o arteră vitală pentru Iași, deoarece leagă două cartiere mari și asigură accesul la spitalele, universitățile și centrele comerciale din zonă. Cu toate acestea, starea sa actuală afectează nu doar confortul conducătorilor auto, ci și siguranța lor. Numeroși șoferi s-au plâns de deteriorarea carosabilului și de riscul de accidente.

Primăria Iași caută firme pentru executarea lucrărilor de modernizare a bulevardului Poitiers

Ieri, 28 martie 2024, municipalitatea a publicat procedura de licitație privind contractarea serviciilor de execuție a lucrărilor la obiectivul „Modernizare străzi în Municipiul Iași – Bulevardul Poitiers”. Firmele interesate pot depune ofertele financiare până la data de 9 mai 2024, ora 15:00. Valoarea contractului este de 37.866.748,65 lei, fără TVA, respectiv 45.061.430,89 lei, cu TVA, peste 9 milioane de euro.

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea condițiilor de trafic prin sporirea capacității portante și creșterea confortului și siguranței în trafic. Obiectivul specific constă în modernizarea bulevardului Poitiers, efectuarea lucrărilor de întreținere la pasajul CUG-Cetățuia care asigură continuitatea străzii peste calea ferată CF 600 Tecuci – Iași precum suplimentarea stâlpilor de iluminat în zona intersecției bulevardului Poitiers cu strada Libertății”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație publicate.

Este important de știut faptul că în cadrul proiectului „Modernizare străzi în Municipiul Iași – bulevardul Poitiers” se vor executa lucrări de amenajare drum, amenajarea trotuarelor cu pavaj ornamental, amenajarea stațiilor de călători, amenajarea spațiilor verzi și montarea mobilierului urban. În ceea ce privește pasajul, vor fi efectuate lucrări de înlocuire a hidroizolației pe toată lățimea sa, iar trotuarele vor fi refăcute și parapetul va fi înlocuit.

Încep lucrările pe bulevardul Poitiers, circulația va fi deviată pe o singură bandă. Procedura de licitație a fost lansată, iar firmele interesate au termen până pe data de 9 mai 2024 pentru depunerea ofertelor financiare.

Comentarii
  • Procedura de licitație va dura mult și bine. Anul acesta nu vor începe nici un fel de lucrări de modernizare. A solicitat un consilier lucrări de intretinere rapida, repararea șanțului și covoare asfaltice. Probabil astea vor fi făcute

  • Laiku , pensionar și salariat

    Stați liniștiți, după ce trec alegerile nu o să se mai audă, nimic de bvd Poiters!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *