Prima pagină » Local » Începe haosul la Podu Iloaiei. Se montează semafoare. Șoferii vor fi blocați în cozi uriașe

Începe haosul la Podu Iloaiei. Se montează semafoare. Șoferii vor fi blocați în cozi uriașe

26 aug. 2024, 02:00,
Gabriela Rusu în Local

De astăzi, începe un nou calvar pentru șoferii ieșeni care tranzitează orașul Podu Iloaiei. Și asta, pentru că, autoritățile au decis să monteze semafoarele la cele trei intersecții din oraș. Astfel, începând cu ora 09:00, traficul va fi dirijat de către poliția locală. Mai mult, autoritățile au transmis că lucrările pentru montarea sistemului de semaforizare s-ar întinde pe trei zile, însă constructorul încearcă montarea acestora într-o singură zi.

Nou calvar pentru șoferi la Podu Iloaiei. Astăzi se montează semafoarele

Nou test al răbdării în orașul Podu Iloaiei. Începând din această dimineață, 26 august 2024, autoritățile încep montarea semafoarelor la trei intersecții de pe raza orașului. Este vorba despre intersecția cu str. Petru Rareș, respectiv cu str. Cuza Vodă și str. Traian, în zona Primăriei și intersecția cu DJ 281, spre Erbiceni, la intrarea în oraș, dinspre Lețcani. Până în momentul de față, constructorul a realizat lucrările aferente proiectului în afara părții carosabile, precum săparea șanțurilor pentru stâlpi, turnarea betonului, cablajul și racordările la energie. De astăzi, începe montarea propriu-zisă a semafoarelor. Acum, autoritățile speră să nu încurce traficul.

„Da, constructorul dorește să monteze semafoarele. A terminat lucrările și începe montajul propriu-zis. Deși, inițial, se dorea montarea acestora pe timpul nopți, lipsa disponibilității unei macarale a făcut imposibilă această planificare. Constructorul a promis că va încerca, pe cât posibil, să nu încurce traficul. Oricum, polițiștii vor fi prezenți și vor dirija circulația, sperăm să nu fie cozi. Lucrările trebuiau să dureze, în teorie, trei zile, însă constructorul a transmis că va încerca să finalizeze într-o singură zi, pentru a nu încurca traficul mai mult timp”, a declarat Mugurel Laicu, director Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași.

Primarul orașului Podu Iloaiei, Ioan Alexa, a declarat că speră ca această măsură de instalare a sistemului de semaforizare să vină în sprijinul șoferilor și să dispară acele cozi infernale de mașini. „Astăzi se montează, sperăm să decongestioneze traficul și să fie o alternativă benefică pentru șoferi. Să dispară acele cozi kilometrice de mașini, de la sfârșitul săptămânii, pentru că nici pentru noi nu este comod să vedem trafic. O să fie montate toate odată și, în folosință, date la fel, toate odată”, a declarat Ioan Alexa, primarul orașului Podu Iloaiei.

Astfel, în această dimineață se vor monta stâlpi și console mari pentru semafoare, iar circulația se va desfășura pe câte o bandă pentru fiecare sens de deplasare, pe durata ridicării și montării stâlpilor. S-a luat această decizie după ce, în vara anului trecut, autoritățile au montat semafoare provizorii pentru decongestionarea traficului din orașul Podu Iloaiei. Având rezultate pozitive, s-a decis montarea unor semafoare permanente. Investiția a fost de, aproximativ, 900.000 de lei, iar, potrivit avizului, semafoarele din cele trei intersecții vor fi corelate în sistem „undă verde”, urmând a fi prevăzut cu mod de funcționare „galben intermitent” – regim de avarie în cazul unor defecțiuni ale echipamentelor de semaforizare.

De astăzi începe un nou calvar pentru șoferii ieșeni care tranzitează orașul Podu Iloaiei. Și asta, pentru că autoritățile au decis să monteze semafoarele la cele trei intersecții din oraș. Astfel, începând cu ora 09:00, traficul va fi dirijat de către poliția locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *