Prima pagină » Eveniment-Social » Începe ediția a III-a a Festivalului Național“ Constantin Arvinte”! Ce nume vor urca pe scenă la Iași

Începe ediția a III-a a Festivalului Național“ Constantin Arvinte”! Ce nume vor urca pe scenă la Iași

24 mai 2022, 02:02,
Andreea Timofte, în Eveniment-Social

Petre Șușu, managerul Ansamblului “Constantin Arvinte”, consideră că Festivalul Național va oferi ieșenilor oportunitatea de a fi martorii unui spectacol susținut de ansambluri din șase orașe diferite

Festivalul dedicat maestrului Constantin Arvinte se desfășoară pe parcursul a patru zile la Iași, în perioada 24-27 mai 2022. Organizatorii afirmă că spectacolele oferite de acest festival sunt un prim pas spre revenirea la viața de dinainte de pandemie.

În prima zi de festival, respectiv marți, 24 mai, se vor aduce în atenția spectatorilor prelucrări folclorice și romanțe din creația Maestrului Constantin Arvinte, urmând ca zilele de 25 și 26 mai să fie dedicate folclorului muzical și coregrafic românesc, iar în ultima zi se va omagia amintirea Maestrului Constantin Arvinte printr-un spectacol care va fi susținut în localitatea Voinești, județul Iași, satul în care s-a născut maestrul.

Grup folcloric pe scena

Programul maestrului Constantin Arvinte va fi prezentat în primul  spectacol

Interes ridicat pentru Festivalul Național“ Constantin Arvinte”

Costel Alexe vorbind la microfon

Costel Alexe a vorbit despre unul dintre cele mai importante festivalui de folclor susținut de Iași

Coregraful și managerul Ansamblului “Constantin Arvinte”, Petre Șușu, a declarat pentru reporterii cotidianului BZI că biletele pentru spectacolele din primele două zile de festival s-au epuizat în primele 48 de ore, dar se anticipează că ar mai fi nevoie și de alte invitații. Mai mult, acesta speră ca vremea să nu creeze și alte probleme organizatorilor, având în vedere că festivalul trebuia să fie în aer liber, dar din cauza șanselor mari de ploaie, va avea loc la Casa de Cultură a Studenților.

“Așteptăm grupurile, fiecare ansamblu va avea asigurat două zile de cazare asigurate. Sunt ansambluri din Timișoara, Constanța, Sibiu, București, Tulcea și Iași. Spectacolele vor fi transmise în direct și pe paginele noastre de Facebook, înregistrate și difuzate. Ne pare rău că există riscul de a ploua, acesta este și motivul pentru care am ales să ne mutăm activitatea la Casa de Cultură a Studenților. Ne gândeam să scoatem un ecran afară, dar nu știu cât de bine ar fi pentru public. Cred că ieșenii sunt încântați de acest eveniment. Mă sună în continuu lumea. Probabil o să fie cel puțin 100 de persoane care vor veni în plus”, a menționat Petre Șușu.

Public pe scaune

Publicul este încântat de festival

Costel Alexe: „Acest festival capătă de la an la an o importanță din ce în ce mai mare pentru Iași“

 Intrare Casa de Cultură a Studenților din Iași

Locația în care va avea loc Festivalul Național de Folclor este Casa de Cultură a Studenților din Iași

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a precizat că importanța acestui festival este dată și de numele ansamblurilor care vor urca pe scena Casei de Cultură a Studenților.

“Vrem să aducem la cunoștință publicului ieșean și iubitorilor de folclor și de tradiții că în această perioadă, 24-27 mai, se va desfășura cea de a III-a ediție a Festivalului Național de Folclor «Constantin Arvinte». Acest festival capătă de la an la an o importanță din ce în ce mai mare pentru Iași, vreau să le spunem tuturor ieșenilor că investiția în acest ansamblu este o investiție în cartea de vizită a județului nostru. Importanța acestui festival este dată și de numele care ajung pe scena Casei de Cultură a Studenților, fie că vorbim despre ansambluri din Timișoara, Constanța, Tulcea sau celelalte orașe”, a afirmat președintele Consiliului Județean.

Bugetul acordat ansamblului folcloric va crește în fiecare an, această investiție contribuind la imaginea generală a Iașului.

„Vreau să le spun ieșenilor că în anii ce vor urma vom crește an de an bugetul ansamblului pentru că este firesc să investim în imaginea orașului nostru. Ne dorim să ajungem în toate județele cu Festivalul Național de Folclor «Constantin Arvinte». După doi ani de pandemie, în care sectorul cultural artistic a fost printre cele afectate, trebuie să sprijinim atât comunitatea artiștilor, cât și revenirea la o viață socială activă”, a adăugat Costel Alexe.

Comentarii
  • Si ati pus afisul din 2019 cand s-a tinut in gradina Pallas. Halal profesionalism . Sa se duca lumea si acu la Pallas.Si poza aia cu Alexe e tot veche.

  • iubitor de folclor

    Prea puține activități de acest gen pentru dorința mare a publicului. Faptul că biletele s-au vândut în 48 ore spune mult. De ce nu se organizează lunar spectacole de folclor? Doar în campaniile electorale?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *