Prima pagină » Eveniment-Social » Începe derby-ul Moldovei! Politehnica Iași joacă cu Oțelul Galați. Silviu Lung Jr. și Leo Grozavu revin la echipă

Începe derby-ul Moldovei! Politehnica Iași joacă cu Oțelul Galați. Silviu Lung Jr. și Leo Grozavu revin la echipă

02 nov. 2023, 02:00,
Petronel Ștefan, în Eveniment-Social

Începe derby-ul Moldovei. Ieșenii se pregătesc de un nou duel de foc împotriva gălățenilor de la Oțelul. Cele două echipe au mai multe de împărțit, având în vedere meciurile din sezonul trecut

Vineri, 3 noiembrie, la ora 18:00 va începe meciul dintre Politehnica Iași și Oțelul Galați. Pe Stadionul „Emil Alexandrescu” sunt așteptați mii de suporteri la unul din derby-urile din fotbalul românesc. Ambele echipe au avut evoluții bune în ultimele meciuri din campionat, dar, având în vedere situația dintre cele două formații, cu siguranță vor ieși scântei pe teren.

Începe derby-ul Moldovei la Iași

Ambele echipe au acumulat 16 puncte, până în acest moment, în Superligă, însă Oțelul este pe locul 10 datorită golaverajului, iar Poli Iași pe poziția 11. Antrenorul ieșenilor, Leo Grozavu, nu a uitat ultimele confruntări dintre cele două echipe și faptul că Dorinel Munteanu a făcut niște declarații deplasate, cum că ieșenii nu-și apără poziția. Formația din Copou vine după o remiză albă pe terenul celor de la Dinamo, în timp ce Oțelul a remizat 1-1 cu FCSB în Cupa României. Gălățenii acuză faptul că au jucat meciuri din trei în trei zile și s-a acumulat oboseala, însă totul se va decide pe teren.

„Un nou joc pe teren propriu, o partidă dificilă, ca toate celelalte, de campionat. Întâlnim o colegă, dacă aș putea spune așa, prin prisma faptului că este una din echipele nou promovate, ca și noi. Ținând cont că este și o vecină de regiune, va fi, mai mult ca sigur, o partidă interesantă. Sunt ambiții create de ce s-a întâmplat și anul trecut, prin acele declarații mai mult sau mai puțin inspirate. Întâlnim o echipă care are cea mai bună apărare, care a arătat în cele 14 etape că este o nucă tare.

Eu respect foarte mult orice adversar, nu e treaba mea să discut despre ce strategii folosesc adversarii, dar noi suntem pregătiți pentru orice. Sigur, mă aștept la foarte multe șicane, simulări, provocări, pentru că asta au demonstrat, până acum, la celelalte jocuri. Antrenorul lor este un tip luptător, așa și-a construit și cariera, nu este nimic ieșit din comun, noi doar trebuie să răspundem cu aceeași monedă, în limitele fairplay-ului”, a transmis Leo Grozavu, antrenorul Politehnicii Iași.

Leo Grozavu și Silviu Lung Jr. revin la echipă

Odată cu partida de vineri vor reveni alături de echipă Leo Grozavu, care a fost suspendat, pentru două etape, pentru un cartonaș roșu primit în meciul cu Sepsi. Silviu Lung Jr. revine și el după o accidentare semnalată în meciul cu Petrolul Ploiești. Din păcate pentru ieșeni, statistica nu este de partea lor, având în vedere că în acest sezon au doar o victorie pe teren propriu, iar în următoarele 5 partide vor fi 4 meciuri acasă. Problemele din defensivă s-au mai remediat, însă, în continuare, atacul are de suferit, Sergiu Buș nu a reușit încă să spargă gheața, iar înlocuitorii săi, Harrison și Vojtus, nu au avut prestații convingătoare.

„Întâlnim una din echipele bune ale campionatului, o echipă după chipul și asemănarea antrenorului, care acoperă foarte bine terenul, foarte agresivă. Cu siguranță, vom avea un meci greu de pe urma căruia sperăm să obținem cele 3 puncte. Contează ceea ce faci zi de zi la antrenament și la ora următorului meci să încerci să faci totul ca să îți poți ajuta echipa.

Mereu, obiectivul nostru este ziua următoare de antrenament și meciul următor. M-am acomodat la Iași, sincer, aveți un oraș foarte frumos, a fost o surpriză foarte plăcută pentru mine. Campionatul nostru a început foarte devreme, echipa era într-o continuă schimbare, avem nevoie de timp pentru a lega relațiile și, drept urmare, au început să apară și rezultatele”, a specificat Silviu Lung Jr., portarul echipei Politehnica Iași.

Începe derby-ul Moldovei, iar toți suporterii stau cu sufletul la gură pentru a vedea deznodământul dintre Politehnica Iași și Oțelul Galați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *