Prima pagină » Local » Începe calvarul pentru șoferii din Iași. 2,5 km de șosea intră în reparații pentru 15 luni. Ieșenii: „Ajunge UMB cu autostrada la Iași până asfaltați voi 2 km”

Începe calvarul pentru șoferii din Iași. 2,5 km de șosea intră în reparații pentru 15 luni. Ieșenii: „Ajunge UMB cu autostrada la Iași până asfaltați voi 2 km”

05 aug. 2024, 02:00,
Gabriela Rusu în Local

Astăzi, începe calvarul pentru șoferii din Iași. 2,5 km de șosea intră în reparații pentru 15 luni. Ieșenii sunt revoltați de anunțul făcut de autoritățile locale și au comentat imediat. „Ajunge UMB cu autostrada la Iași până asfaltați voi 2 km”. Este vorba despre bulevardul Poitiers, unul dintre cele mai importante drumuri din Iași, care are nevoie urgent de reparații capitale.

Începe calvarul pentru șoferii din Iași. 2,5 km de șosea intră în reparații

Una dintre cele mai importante șosele din Iași intră în reparații capitale de astăzi. Este vorba despre bulevardul Poitiers, unul dintre cele mai deficitare drumuri din municipiu. Potrivit edilului Mihai Chirica, proiectul are o valoare de 44,4 milioane de lei (inclusiv TVA), iar constructorul este Conest, care are doi parteneri, respectiv firmele Luconsa BM și Symmetrica.

„Lucrările vor fi executate pe toată lungimea bulevardului Poitiers, de 2.610 metri, cu patru benzi de 3,5 metri, încadrat de spațiu verde și trotuare, cât și pe pasajul Cetățuia – CUG, în lungime de 280 de metri. Susținem un program de modernizare a infrastructurii rutiere și pietonale, precum și de reparații ale străzilor și trotuarelor, în care sunt incluse, în diverse stadii (contracte de lucrări în derulare, proiectate, în curs sau propuse pentru proiectare), în jur de 150 de străzi din toate zonele orașului”, a declarat primarul municipiului Iași, Mihai Chirica.

Deși primăria dă asigurări că lucrurile se vor desfășura normal, ieșenii nu sunt de aceeași părere, astfel că au izbucnit în mediul online.

„Băi, Mișule, 15 luni să asfaltezi 2,63 km?? Oare nu îți este rușine??”, a scris Crețu Florin pe pagina de Facebook a primarului Mihai Chirica.

„Mulțumim că ați amânat pe cât posibil începerea lucrărilor. Era și mai bine dacă ați fi așteptat începerea școlii, dar e bun și așa”, a mai scris Ștefan Mardale.

„15 luni este un termen foarte lung, Mihăiță! În afară de faptul că lucrările încep foarte târziu… Ție îți era suficientă o baniță în loc de cap… Capul nu îți folosește la nimic. Măcar nu mai pune aceste postări. Ne apucă dracii”, a mai subliniat Raucescu Cătălin.

În plus, ieșenii l-au luat și peste picior pe edilul Iașului, aceștia spunând că mai repede se construește o stradă subterană, suprsterană sau ajunge autostrada la Iași decât este asfaltat bulevardul Poitiers.

„15 luni pentru 2.6 km. În alte locuri se construia strada subterană în mai puțin timp”, a scris Ciprian Lacatusu.

„15 luni?!? E cumva stradă sub/supraterană peste actualul bulevard? Atât ar trebui să dureze autostrada până la Ungheni”, a adăugat Alin Tucaliuc.

„Ajunge UMB-ul cu autostrada la Iași și vouă vă trebuie 15 luni pentru 2 km de asfalt, oare terminați în 15 luni???”, a mai completat Stan Florin Eduard.

Lucrările pentru reabilitarea bulevardului Poitiers constau în lucrările de înlocuire infrastructură și suprastructură carosabil, modernizare trotuare, modernizare spații verzi, lucrări de poduri, lucrări de instalații electric de iluminat: suplimentare numărului de stâlpi de iluminat, protecție sau relocări rețele de utilități, dacă este cazul.

Conform documentației care a stat la baza atribuirii contractului, toate lucrările de modernizare se vor executa sub trafic, cu devierea temporară a circulației rutiere și pietonale pe jumătate din partea carosabilă a bulevardului Poitiers, respectiv pe jumătate din calea de pod a pasajului Cetățuia – CUG.

Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași, a transmis că lucrările se vor desfășura pe tronsoane.

„Ele se vor desfășura pe tronsoane, pe segmente, cu siguranță că vor exista și întreruperi de circulație pe respectivele segmente, dar vom încerca să asigurăm circulația pe un singur fir”, a declarat Sebastian Buraga, purtător de cuvânt al Primăriei Iași.

Astăzi, începe calvarul pentru șoferii din Iași. 2,5 km de șosea intră în reparații pentru 15 luni.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *