Prima pagină » Economic Local » Începe Adventure Festival la Iași! Pasionații de off-road vor avea parte de adrenalină maximă la probele din pădurea Păun – FOTO

Începe Adventure Festival la Iași! Pasionații de off-road vor avea parte de adrenalină maximă la probele din pădurea Păun – FOTO

13 iun. 2024, 02:00, 5 ,
Petronel Ștefan, în Economic Local

De astăzi și până pe 16 iunie 2024, la Iași, va avea loc unul dintre cele mai importante concursuri de off-road din România. Concurenții sunt nerăbdători să tureze motoarele prin pădurea Păun

Timp de câteva zile, pădurea Păun va fi plină de mașini de teren, motociclete și ATV-uri. Traseele complexe le vor testa abilitățile participanților, care sunt veniți din toate colțurile României, dar și din străinătate. În ultimii ani, acest sport a devenit tot mai popular în Iași, iar organizatorii pregătesc o surpriză de proporții.

Patru zile de off-road la Iași

În cadrul Adventure Festival se vor desfășura etapa de Endurocross pentru motociclete, etapa de ATV și Etapa a III-a a Campionatului Național de OFF-road. Evenimentul este organizat de Asociația Club Sportiv Adventure 4×4 Iași, ce are în componență 40 de membri. Astăzi, are loc înscrierea concurenților la probe, iar vehiculele vor fi verificate. De mâine, vor începe probele propriu-zise. Acest sport este unul extrem de costisitor, un autovehicul modificat poate ajunge până la 200.000 de euro.

„Față de anul trecut, avem mai mulți oameni la secțiunea de moto decât la cei cu automobile. Ne îmbucură faptul că atragem atâția oameni la competiția de la Iași. Avem probe pentru automobile, motociclete și ATV-uri. Sunt concurenți care au venit și din străinătate, din Polonia, Ungaria și Republica Moldova. La început, eram câțiva oameni care mergeam prin pădure, iar ulterior am evoluat spre partea profesională. Comunitatea este mult mai mare, la Iași, avem una dintre cele mai importante etape de campionat național de off-road”, a precizat Raimond Chelban, directorul concursului.

Concursul va lua amploare

Organizatorii concursului au anunțat oficial că sunt în discuții pentru a aduce o competiție de nivel mondial la Iași. Astfel, anul viitor, este foarte probabil ca în pădurile de lângă Iași să avem concurenți de renume mondial.

„Încercăm să dezvoltăm mult mai mult partea de motorsport, să facem partea de rally ride și pe moto, și pe auto. Este o competiție top 5 mondial, cu care suntem în discuție și vrem să o aducem la Iași. Ei au văzut ce se întâmplă aici, le-a plăcut foarte mult și sunt dispuși să vină aici. Avem nevoie de ajutorul autorităților pentru acest lucru și de sponsori. În rest, suntem pregătiți să organizăm o astfel de competiție. Dacă vom face acest lucru, punem Adventure Festival pe harta lumii la competițiile motorsport. Sunt, de exemplu, sportivi din Brazilia, miliardari, care își pun mașinile în containere și le transportă pe alte continente ca să participe la competiții. La nivel internațional, fenomenul a ajuns la un nivel uriaș, asta intenționăm să facem și noi la Iași”, a mai spus Raimond Chelban.

Cursele de off-road sunt principala atracție în pădurea Păun în aceste zile, iar la eveniment sunt așteptați sute de spectatori.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *