Prima pagină » Actualitate » Începând cu data de 2 septembrie, telefoanele mobile vor fi interzise. Unde s-a luat această decizie

Începând cu data de 2 septembrie, telefoanele mobile vor fi interzise. Unde s-a luat această decizie

02 sept. 2024, 08:17,
Cezar Bulgaru în Actualitate

Începând cu data de 2 septembrie, telefoanele mobile vor fi interzise. Regulamentul va prezenta în detaliu această nouă măsură, specificând clar unde și cum se va aplica.

Guvernul condus de Viktor Orban a hotărât ca elevii să nu mai folosească smartphone-uri în timpul orelor de curs.

Începând cu data de 2 septembrie, telefoanele mobile vor fi interzise în școlile din Ungaria

Elevilor din Ungaria li se va interzice utilizarea telefoanelor mobile în școli. Această regulă va intra în vigoare pe 2 septembrie, odată cu startul noului an școlar.

Această decizie va afecta 1,5 milioane de elevi maghiari. Secretarul de stat responsabil pentru învățământul public, Zoltán Maruzsa, a oferit detalii despre importanța acestei modificări, conform Hirado.

Maruzsa a declarat că școlile sunt gata pentru noul an școlar. Manualele au fost deja distribuite, iar întâlnirile directorilor, inspectoratelor și administrațiilor școlare au avut loc. Prin urmare, totul este pregătit.

Secretarul de stat afirmă că interzicerea telefoanelor mobile în școli este benefică pentru elevi. Această schimbare va conduce la rezultate mai bune la învățătură și va contribui la îmbunătățirea relațiilor sociale dintre elevi.

Fiecare școală va stabili în regulamentul intern cum vor fi colectate telefoanele la începutul orelor și returnate la finalul programului. De asemenea, regulamentul va specifica și modul în care aceste dispozitive vor fi depozitate pe durata orelor de curs.

Oficialul maghiar a luat în considerare și situațiile în care un elev are neapărat nevoie de telefon

În acest context, directorii școlilor pot aproba utilizarea dispozitivului de către elevi din motive de sănătate. De asemenea, autoritățile le oferă profesorilor libertatea de a decide dacă doresc să utilizeze smartphone-urile în scopuri educative în timpul orelor.

O măsură similară a fost implementată și în Grecia, care va intra în vigoare pe 11 septembrie. Conform publicației tovima.com, elevii vor fi obligați să își păstreze telefoanele în geantă pe durata orelor de curs. Elevii vor fi obligați să își păstreze telefoanele în geantă pe durata orelor de curs. Această decizie a fost luată pentru a asigura un mediu de învățare mai concentrat și pentru a reduce distragerile în timpul orelor.

„Facem apel la elevi, părinți și profesori să ne susțină în acest efort. Telefoanele mobile nu au locul în școli. Puteți aduce telefoane la școală, dar acestea trebuie să rămână în genți pe toată durata zilei de școală”, a spus premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, potrivit sursei citate.

Începând cu data de 2 septembrie, telefoanele mobile vor fi interzise, în Ungaria, în toate școlile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *