Prima pagină » Local » Încep zilele comunei Tomești! Artiști de seamă din industria muzicală și inaugurarea a 4 mari proiecte, deschid activitățile festive! – GALERIE FOTO

Încep zilele comunei Tomești! Artiști de seamă din industria muzicală și inaugurarea a 4 mari proiecte, deschid activitățile festive! – GALERIE FOTO

07 sept. 2022, 12:37,
Andreea Andrei, în Local

Cea de-a X-a ediție de zilele comunei Tomești începe pe 8 septembrie 2022 cu o slujbă religioasă la Biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”. Localnicii se vor bucura de concerte, concursuri sportive și inaugurarea a 4 proiecte importante pe care primăria le-a finalizat.

Primarul comunei Tomești, Ștefan Timofte anunță că va inaugura 4 proiecte importante în cadrul sărbătorii de zilele comunei Tomești. Ca de obicei sărbătoarea începe cu o slujbă religioasă, cu predarea lucrărilor finalizate, apoi cu distracție și voie bună în zona Săliii Sporturilor Tomești, la amfiteatrul „Petru Oarză”. Tomeștenii vor avea o zi plină de muzică bună, distracție și concursuri sportive.

Zilele comunei Tomești, o tradiție de 10 ani

Cel mai important aspect pe care Ștefan Timofte îl urmărește, an de an, la organizarea sărbătorii tomeștenilor, este prezentarea proiectelor finalizate. Acesta este cunoscut pentru sfințirea tuturor proiectelor, evident, în acest an continuă acest obicei.

“Aniversăm ediția a X-a a Zilelor Comunei Tomesti. Vom inaugura în aceasta zi și 4 obiective deosebit de importante : Cabinetul Medical din Satul Goruni, Amenajarea parcului de joaca și a spațiului verde din cadrul Centrului de Zi “Sf. Maria” Tomesti, Inaugurarea Aleei D.D. Patrascanu din Cartierul Ștefan cel Mare Tomesti și Dezvelirea și sfințirea bustului Domnitorului Alexandru Ioan Cuza – Parcul Unirii. Unul dintre obiectivele de suflet este cu siguranța bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza care completeaza ansamblul statuar din Parcul Unirii din Tomesti, alături de alte figuri importante ale unirii românești cum ar fi Regina Maria și Regele Ferdinand. Așteptam toți tomestenii sa fie alături de noi în aceasta zi de sarbatoare”, a declarat Ștefan Timofte, primarul comunei Tomești.

Printre alte tradiții pe care tomeștenii le respectă sunt concursurile sportive. În acest an se organizează concursuri de atletism, ciclism, flotări, Cupa Tomeștiului la fotbal și concurs de șah și table. Câștigătorii vor primi premii simbolice din partea Primăriei Tomești, dar țelul principal este distracția.

Concerte pentru toate vârstele

După ce se vor premia cuplurile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, amfiteatrul „Petru Oarză” va deveni neîncăpător, deoarece pe scenă vor urca artiști pentru tomeștenii de orice vârstă.

Deschiderea spectacolului de muzică o va face, începând cu ora 15:00, Trupa „Gustul Copilăriei”. Vor urma apoi pe scena amfiteatrului Luncanu Teodora, Stelian Rusu, Carmen Macovei, Eugenia Amarinei, Alexandra Haidău, Formația Imperium, Steve Ant, Minodora și Valentin Uzun alături de Formația Tharmis.

Cea de-a X-a ediție se anunță a fi un maraton adevărat de distracție, deoarece în zona Sălii Sporturilor, copii vor putea să se distreze în zona de parc de distracții, unde vor putea să se de-a în carusel și să cumpere vată de zahăr, popcorn și alte bunătăți specifice.

Concertul și sărbătoarea de zilele comunei Tomești se vor încheia, ca în fiecare an, cu un foc de artificii, programat la ora 22:00. În acest an organizatorii s-au concentrat să includă toate activitățile într-o singură zi, astfel disconfortul localnicilor să fie minim, dar distracția să nu lipsească. Primarul comunei invită atât tomeștenii, cât și ieșenii care doresc să sărbătorească alături de localnici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *