Prima pagină » Local » Încep pregătirile pentru sărbătorile de iarnă! Primăria Iași a achiziționat 700 de brazi și se pregătește o nouă decorațiune: brazii din lemn cu ghirlande
Încep pregătirile pentru sărbătorile de iarnă! Primăria Iași a achiziționat 700 de brazi și se pregătește o nouă decorațiune: brazii din lemn cu ghirlande

Încep pregătirile pentru sărbătorile de iarnă! Primăria Iași a achiziționat 700 de brazi și se pregătește o nouă decorațiune: brazii din lemn cu ghirlande

09 nov. 2021, 02:00,
George Popa, în Local

În Iași au început pregătirile pentru sărbători. Anul acesta, pentru pregătirea de Crăciun a orașului au fost achiziționați 700 de brazi, cu 150 mai mulți față de anul precedent. Prețul acestora a pornit de la 10 euro și a ajuns până la câteva sute de euro pentru brazii mari. Reprezentanții Primăriei se plâng că florile plantate sunt smulse de ciori, dar au găsit o soluție

Acum o săptămână, la Iași au început lucrările pentru instalarea decorațiunilor de Crăciun. Reprezentanții Servicii Publice Iași (SPI) SA se pregătesc să ofere orașului farmecul sărbătorilor de iarnă.

„S-a început de lunea trecută cu pregătirile pentru instalarea plasei de lumini din Piața Unirii. De asemenea, am reușit să achiziționăm un număr de aproximativ 700 de brazi pentru a-i expune în oraș. Sunt 12 brazi mari pentru centrele de cartier și locurile publice, mai avem și brazi mai mici pentru școli și grădinițe și mai mulți brazi la ghiveci care vor înfrumuseța orașul. Prețul brazilor începe de la 10 euro, pentru cei mici, și poate ajunge până la câteva sute de euro pentru brazii mari. Brazii urmeză să ajungă la Iași, începând cu săptămâna viitoare”, a declarat Laurențiu Ivan, directorul general al SPI.

La finalul sărbătorilor de iarnă, reprezentații SPI încearcă să salveze brazii și să îi planteze în pepiniere.

„Am achiziționat brazii la ghiveci tocmai pentru că pot fi salvați după finalizarea sărbătorilor și plantați înapoi în pepiniere”, a mai adăugat Laurențiu Ivan.

Anul trecut, Primăria Iași a achiziționat alt lot de brazi.

Decorațiuni în formă de brazi pe străzile orașului

SPI va instala decorațiuni în fiecare cartier.

„În Iași vor fi instalate în mare parte același decorațiuni ca în anii precedenți. Am început deja lucrările de recondiționare a căsuțelor și facem verificările pentru instalațiile care vor fi montate în oraș. Singura noutate, dacă o putem numi așa, față de anii precedenți, sunt decorațiunile în formă de brazi. Aceste decorațiuni sunt de fapt niște structuri de lemn îmbrăcate cu ghirlande, în așa fel încât să imite brazii la ghiveci. Aceste decorațiuni vor fi instalate în fiecare cartier, dar o să amenajăm astfel de aranjamente și în zonele publice”, a povestit Laurențiu Ivan, directorul SPI.

Vor fi montate ghirlande, instalații luminoase și ornamente în principal pe străzile din zona centrală a orașului, dar și spre periferie, în cartierele din municipiu, precum Păcurari, Alexandru cel Bun, Nicolina, CUG, Tătărași. Anul trecut, în piețele din Iași, brazii au ajuns la prețul de 1.500 de euro.

Ciorile atacă florile plantate de Primărie

Chiar înainte să începă pregătirile orașului pentru sărbătorile de iarnă, reprezentanții SPI s-au confruntat cu o problemă majoră. Această problemă a cerut o rezolvare rapidă pentru a evita distrugerea spațiilor verzi, dar mai ales a aranjamentelor florare din oraș și a pierderilor financiare aferente.

„Ne confruntăm de ceva timp cu ciorile, și este o problemă foarte seriosă. Ajungeam să replantăm flori zilnic din cauza ciorilor care veneau și le scoteau cu tot cu balot din pământ. Din fericire, am găsit o soluție pentru a scăpa de această problemă, acoperim florile cu o plasă specială și astfel ciorile nu mai au acces la ele”, a mai adăugat directorul SPI, Laurențiu Ivan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *