Prima pagină » Local » Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi

28 feb. 2024, 10:04,
în Local

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi! Contractul de lucrări de construcții pentru SRU a fost semnat, astăzi, 28 februarie 2024 la sediul Guvernului.

„După o prea lungă așteptare, suntem în fața unui moment ce va marca pozitiv dezvoltarea județului nostru: pot începe primele lucrări la viitorul Spital Regional de Urgenţă.
Contractul de finanțare pentru demararea lucrărilor a fost semnat atunci când la Ministerul Sănătății se afla un ministru liberal, după ce anterior proiectul stătuse blocat în birocrație.
Acum, când suntem aproape de a vedea prima cupă de pământ excavată, vom depune tot efortul instituțional, administrativ și politic pentru ca parcursul SRU să nu se blocheze în nicio etapă, iar Iașul să aibă infrastructura medicală modernă pe care o merită.
Acest spital va fi un pilon esențial în furnizarea serviciilor medicale de urgență, cu 850 de paturi de internare continuă, organizate în 6 centre multidisciplinare”, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.

Spitalul Regional de Urgență Iași va avea o suprafață construită totală de 202.689 mp, distribuită pe 9 niveluri (2 subsoluri, parter, 5 etaje și etaj tehnic), pe o suprafață de teren de 120.000 mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024