Prima pagină » Local » Încep lucrările la grădinița din Codrescu! Fosta Policlinică cu plată din Copou va fi refăcută cu aproape 4 milioane de lei
Încep lucrările la grădinița din Codrescu! Fosta Policlinică cu plată din Copou va fi refăcută cu aproape 4 milioane de lei

Încep lucrările la grădinița din Codrescu! Fosta Policlinică cu plată din Copou va fi refăcută cu aproape 4 milioane de lei

10 sept. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

În perioada următoare vor fi derulate lucrările la noua grădiniță de pe strada Codrescu, din Municipiul Iași. Fosta Policlinică cu plată din zona Copou va fi transformată într-o grădiniță cu 200 de locuri. Investiția în noua unitate de învățământ este de circa 4 milioane de lei

Fosta Policlinica cu plată de pe strada Codrescu, nr. 5, va deveni grădiniță. Municipalitatea a organizat o licitație pentru execuția lucrărilor de amenajare a Grădiniței Codrescu pe spațiul fostei Policlinici.
Data-limită de depunere a ofertelor a fost 28 ianuarie 2021, prevederea financiară a procedurii fiind de 4,1 milioane de lei. La această licitație au fost depuse 6 oferte, de către Alconf SRL, Art Residence Development SRL, Heavy Duty Construct SRL, Prauco AMV Craft SRL, Dandor Construct SRL și Pavi-Lux SRL. Licitația a fost contestată, iar proiectul a fost întârziat.

O firmă din Iași va lucra la grădinița din Codrescu

După mai multe contestații depuse la Consiliul Național pentru Soluționare a Contestațiilor (CNSC) și la instanțe, procedura a fost adjudecată de firma Pavi-Lux SRL, din comuna Ion Neculce. Inițial, licitația a fost atribuită firmei Heavy Duty Construct SRL, dar societatea Pavi-Lux s-a arătat nemulțumită de situație și a contestat hotărârea comisiei de licitații. În aceste condiții, după decizia CNSC și reevaluarea ofertelor, firma din localitatea Ion Neculce a avut câștig de cauză.

Contract de aproape 4 milioane de lei pentru noua grădiniță

Contractul are o valoare de 3,9 milioane de lei, sumă cu tot cu TVA. Contractul cu firma respectivă va fi semnat în această perioadă, lucrările urmând a se desfășura pe durata a 12 luni.

„Pe 15 septembrie 2020 a fost emis certificatul de urbanism necesar în vederea lucrărilor de reabilitare și amenajare a fostei clădiri în grădiniță. O hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice privind acest nou obiectiv de investiții din sfera educației preșcolare a fost adoptată în ședința Consiliului Local din 17 august 2020”, au precizat reprezentanții municipalității ieșene.

Grădiniță cu 200 de locuri în cartierul Copou, din Iași

Noua grădiniță va avea o capacitate totală de 200 de locuri dispuse în 8 săli de grupă. Investiția în noua unitate de învățământ are o valoare totală estimată de 5,5 milioane de lei.

„Pentru aducerea imobilului la standardele în vigoare, atât din punct de vedere sanitar, cât si al stabilității și siguranței construcției, vor fi făcute mai multe lucrări, printre care refacerea zonelor de tencuială, lucrări de termoizolare, refacerea instalațiilor electrice, termice și sanitare, refacerea aleilor și trotuarelor din preajma clădirii, amenajarea de rampe pentru persoanele cu dizabilități și cărucioare pentru copii”, au mai spus cei de la Primăria Iași.

Primăria Iași va inaugura noua grădiniță din Copou

Reprezentanții municipalității au arătat și de ce a fost luată o asemenea decizie.

„Prin desființarea Policlinicii cu plată, imobilul din strada Codrescu, nr. 5, a rămas nefolosit. Având în vedere creșterea solicitărilor pentru locuri în grădinițe, Municipiul Iași a decis transformarea acestui imobil în grădiniță cu program prelungit. La momentul actual este binecunoscută starea învățământului românesc și lipsa investițiilor în infrastructură socială de acest tip, aceste aspecte duc la îngreunarea posibilității de oferire a serviciilor sociale de bază și, totodată, mențin un nivel scăzut de educație al copiilor”, se arată în decizia municipalității ieșene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *