Prima pagină » Local » Încep lucrările la drumul DN 28B Târgu Frumos – Botoșani! Proiect de 51,3 milioane de euro pentru 77 de kilometri de șosea
Încep lucrările la drumul DN 28B Târgu Frumos - Botoșani! Proiect de 51,3 milioane de euro pentru 77 de kilometri de șosea

Încep lucrările la drumul DN 28B Târgu Frumos – Botoșani! Proiect de 51,3 milioane de euro pentru 77 de kilometri de șosea

15 mai 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

În perioada următoare vor începe lucrările de reabilitare la drumul național DN 28 B Târgu Frumos – Botoșani. Proiectul va fi realizat pe o perioadă de 24 de luni, investiția urmând a fi realizată de o asociere de firme din județul Neamț

Veste importantă pentru șoferii care circulă pe drumul național care leagă orașul Târgu Frumos de municipiul Botoșani. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat ordinul de începe a lucrărilor pentru reabilitarea a 76,8 kilometri din DN 28 B între cele două localități. Lucrarea va fi efectuată de asocierea Aqua Parc SRL – Mavgoholding SRL – Vahiostav V-Sk- Trameco SA. Câștigătorul a fost stabilit încă din luna martie 2020. Valoarea proiectului este de 250 de milioane de lei (51,3 milioane de euro), modernizarea șoselei urmând a se derula pe o perioadă de 2 ani. Proiectul de modernizare a fost atribuit încă de anul trecut, însă autorizația pentru demararea lucrărilor a fost emisă abia recent.

Cum arată proiectul pentru modernizarea DN 28B Târgu Frumos – Botoșani

Proiectul prevede reabilitarea a 8 poduri, cuprinse la km 10+307, km 25+420, km 37+748, km 42+966, km 43+365, km 45+647, km 47+540, km 57+889. De asemenea, va fi realizat un pod nou la km 21+833. Proiectul cuprinde lucrări de consolidare, lucrări de colectare și evacuare a apelor, lucrări hidrotehnice, lucrări pentru siguranța circulației.

„Vor fi reabilitate 8 poduri, iar unul va fi reconstruit, respectiv în zona Buhalnița. Prin proiect mai sunt prevăzute a fi executate lucrări hidrotehnice și de protejarea mediului, precum și de siguranța circulației. Durata de execuție a lucrărilor va fi de 24 de luni, de la data începerii efective a lucrărilor”, au spus cei dela CNAIR.

Firmele care au câștigat licitația vor derula lucrări în localitățile Târgu Frumos, Hârlău, Balș, Cotnari, Ceplenița, Scobinți și Deleni din județul Iași, dar și în localitățile Flămânzi, Frumușica, Coșula, Cristești, Bălușeni, Curtești și Copălău din județul Botoșani.

Cine va reabilita șoseaua care leagă județele Iași și Botoșani?

CNAIR a decis să atribuie proiectul asocierii conduse de firma Aqua Parc din Slobozia, județul Neamț. În asociere mai sunt și alți șase subcontractanți, aceștia urmând a prinde câte o mică parte din contract. Firma Damiena Suceava are 0,7 la sută din contract, firma 3 Z Electroservice Piatra Neamț are 0,4 la sută, Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române are 0,4 la sută. În plus, Antrepriza Reper Construct Piatra Neamț are 0,2 la sută, firma Danavi Iași va beneficia de 0,1 procente, iar firma Consitrans București va primi 1,3 la sută. Aceasta din urmă are și calitatea de terț susținător.

Un nou proiect pe drumul european administrat de CNA în Iași

Un alt proiect pe șoseaua care leagă Târgu Frumos de Botoșani este legat de zona de la Podu Iloaiei. CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri, încearcă să găseacă o variantă pentru a descongestiona traficul la Podu Iloaiei. În această zonă se întâmplă frecvent ambuteiaje rutiere, cozile de mașini fiind întinse pe kilometri întregi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`