Prima pagină » Eveniment-Social » Încep înscrierile la Universitatea de Arte „George Enescu”din Iași!
Încep înscrierile la Universitatea de Arte „George Enescu”din Iași!

Încep înscrierile la Universitatea de Arte „George Enescu”din Iași!

07 iul. 2022, 02:00,
Andreea Timofte în Eveniment-Social

Tinerii care doresc să urmeze o carieră în lumea artelor sau doresc să-și aprofundeze noțiunile învățate în anii anteriori, sunt așteptați în perioada 11-16 iulie la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași pentru a se înscrie la programele de licență și master

Prima sesiune de înscrieri are loc în prima parte a lunii iulie, iar susținerea probelor practice spre sfârșitul lunii.

La admiterea la licență pentru facultatea de teatru candidații trebuie să treacă de 3 probe practice: interviu și  repertoriu, improvizație, aptitudini muzicale

Admiterea la Universitatea de Arte „George Enescu”din Iași

Absolevenții claselor a XII-a care au cochetat cu teatrul în anii de liceu, dar și nu sunt îndemnați să se îndrepte către una din cele patru programe disponibile în anul universitar următor. Astfel, pentru departamentul intitulat „Artele Spectacolului”, Actorie și Păpuși-Marionete etapa I va avea loc  luni, 18 iulie, ora 10.30, sala Studio” a Facultății de Teatru, iar etapa a II-a va avea loc la data de 19 iulie, ora 11.00, sala Studio a Facultății de Teatru. Pentru regie etapa I va putea fi susținută pe 20 iulie, ora 9.00, iar
etapa a II-a joi, 21 iulie, ora 9.00. La teatrologie, management cultural, etapa I este programată luni, 18 iulie, ora 9.00, iar etapa a II-a joi, 19 iulie, ora 10.00.

Rezultatele vor fi afișate pe 22 iulie 2022.

„Admiterea la studiile de licentă, în Facultatea de Teatru este o invitație pentru cei care doresc să devină actori, păpusari (actori în teatrul de animație), regizori, coregrafi sau manageri culturali (producatori de evenimente culturale). Vrem să lucrăm împreună, să fim curioși și creativi, să ne descoperim și să ne reinventăm. Facultatea de Teatru a UNAGE Iași vș asteaptă cu porțile deschise ”, a declarant Pro-Decan lect. univ. dr. Ioana Petcu-Pădurean.

Perspectivele de viitor ale domeniilor

Una dintre preocupările permanente ale Facultăţii de Arte este afirmarea naţională şi internaţională în activităţile artistice şi de cercetare ştiinţifică.

Obiective specifice: promovarea excelenţei în activitatea artistică şi în procesul de cercetare ştiinţifică; stimularea competiţiei pentru atragerea resurselor financiare; încurajarea diversităţii şi accesului la resurse şi oportunităţi multiple.

În domeniul teatru, misiunea facultăţii este de a oferi absolvenţilor celor două specializări Artele spectacolului (direcţii de studii: Actorie, Arta actorului mânuitor de păpuşi şi marionete, regie, Coregrafie) și Teatrologie, programe de studiu bazate pe cercetarea interdisciplinară şi care să permită atingerea competenţelor profesionale în domeniul creaţiei teatrale. Pogramul de studiu „Coregrafie” cursuri de zi cu durată de 3 ani, 180 de credite, Coregrafie își propune să ofere posibilitatea de a-și aprofunda cunoștințele profesionale absovenților liceelor de Coregrafie (București, Cluj), ai secţiilor de coregrafie din cadrul colegiilor de artă (Constanța, Iași, Galați, Brăila, Bacău, Timișoara) sau celor care au parcurs doar un segment al acestei pregătiri dar activează în această zonă artistică.

Specialitatea actorie pregăteşte profesional viitorii actori. Obţinerea unei diplome de licenţă îi asigură tânărului actor dreptul de a fi angajat în orice tip de companie teatrală de stat sau privată, de a se specializa în pedagogie teatrală, de a profesa în cîmpul industriilor culturale. Dacă absolventul doreşte, el îşi poate perfecţiona orizontul cultural şi abilităţile artistice prin studii masterale şi doctorale, caz în care poate urma o carieră universitară. Studentul actor va urma, în pachetul de cursuri menit să îi constituie şi să îi îmbogăţească universul culturii de specialitate, discipline fundamentale precum istoria şi estetica teatrului universal şi românesc, teoria dramei, poetici regizorale, dar şi discipline de specialitate dedicate artei actoricești, însoţite pas cu pas de ateliere practice, ca şi de o intensă pregătire cu profesori experimentaţi în domeniul mişcării şi dansului scenic, educaţiei vocii şi a vorbirii sau artei improvizaţiei.

Admiterea la facultatea de teatru poate însemna un început frumos de carieră pentru tinerii care iubesc teatrul, respectiv publicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
01 ianuarie 2025
01 ianuarie 2025