Prima pagină » Sport » Încep emoțiile pentru Larisa Iordache! Cum se poate califica gimnasta la JO de la Tokyo
Încep emoțiile pentru Larisa Iordache! Cum se poate califica gimnasta la JO de la Tokyo

Încep emoțiile pentru Larisa Iordache! Cum se poate califica gimnasta la JO de la Tokyo

21 apr. 2021, 02:00,
în Sport

Larisa Iordache (24 de ani) se poate califica în această săptămână la Jocurile Olimpice de la Tokyo. România are până acum doar doi reprezentanți calificați: Maria Holbură și Marian Drăgulescu.
Miercuri debutează în orașul elvețian Basel o nouă ediție a Campionatelor Europene de gimnastică, ediție care reprezintă și criteriu de calificare la Jocurile Olimpice programate în perioada 23 iulie – 8 august. Pentru a deveni a doua gimnastă din România prezentă la Tokyo, Larisa trebuie să încheie pe primele două locuri la individual compus, dintre sportivele care nu au obținut încă dreptul de participare la competiția din Japonia.
Potrivit site-ului oficial al FR de Gimanstică, Larisa Iordache, Antonia Duță și Maria Ceplinschi vor concura în calificări pe 21 aprilie (în prima și în ultima subdiviziune), iar Marian Drăgulescu, Andrei Muntean și Emilian Neagu, pe 22 aprilie (în prima și a doua subdiviziune).

Antrenorul Cristian Moldovan: „Larisa Iordache este foarte bine pregătită”

Franța, Rusia, Olanda, Belgia, Italia, Spania, Marea Britanie și Germania sunt calificate deja cu echipele la Jocurile Olimpice, astfel că nicio reprezentantă din aceste țări nu intră în bătălia pentru cele două locuri.

„Larisa este foarte bine pregătită, este încrezătoare în forțele ei și sperăm să ne atingem obiectivul.
Este într-adevăr o presiune pe umerii ei, pentru că ea e obișnuită cu rezultate, lumea s-a obișnuit ca ea să facă rezultate peste tot pe unde merge, dar am reușit să gestionăm bine presiunea și să ajungem acolo unde ne dorim”, a declarat Cristian Moldovan, antrenorul Larisei Iordache.

Larisa Iordache a cucerit medalia de aur la Europenele din Turcia

Deși au fost înscriși printre participanții la Campionatele Europene, nu au mai făcut deplasarea Ioana Stănciulescu, Silviana Sfiringu, Răzvan Marc (din cauza unor probleme medicale), Maria Holbură și Eduard Gavrilă (insuficient pregătiți pentru nivelul concursului), mai scrie site-ul forului român de gimnastică.
În 2020, Larisa Iordache a încheiat Europenele din Turcia cu un bilanț de patru medalii, două de aur la bârnă și sol, două de argint, cu echipa și la sărituri.
În total, România, condusă de Nicolae Forminte, a cucerit la Mersin cinci medalii la senioare, argint în competiția pe echipe, aur prin Larisa Iordache la bârnă și sol, argint prin Larisa Iordache la sărituri și o nouă medalie de argint, la bârnă, prin Silviana Sfiringu.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`