Prima pagină » Actualitate » Incendiu Spital de Boli Infecţioase Ploieşti. Ea este infirmiera erou care a intrat în flăcări pentru a salva pacienţii rămași în salon. A suferit arsuri pe 40% din corp

Incendiu Spital de Boli Infecţioase Ploieşti. Ea este infirmiera erou care a intrat în flăcări pentru a salva pacienţii rămași în salon. A suferit arsuri pe 40% din corp

11 nov. 2021, 09:11,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Astăzi, 11 noiembrie 2021, un incendiu puternic a izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. Un salon cu pacienți infectați cu noul coronavirus a fost cuprins de flăcări, iar în salvarea lor a venit Daniela Baicu. Aceasta este infirmieră la unitatea medicală. Femeia a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafața corporală după ce a încercat să scoată persoanele rămase captive în timpul tragediei. Din nefericire două persoane au decedat carbonizate.

În momentul de față infirmiera a ajuns la Spitalul Floreasca din Capitală, unde primește îngrijiri medicale de specialitate. Femeia este conștientă, iar starea sa de sănătate este stabilă, potrivit Antena 3.

Ce spune fiica infirmierei de la Spitalul din Ploiești, după ce aceasta a suferit arsuri pe 40% din corp

Fiica Danielei Baicu, infirmiera erou de la Spitalul de Boli Infecțioase de la Ploiești, a transmis faptul că mama sa va fi transferată la București pentru a primi îngrijiri medicale. Tatăl său, care lucrează pe ambulanță, a anunțat cu privire la evenimentul nefericit.

”O să o trimită la București. Nu știu absolut nimic. Acum am venit să îi iau geanta pentru că o trimite la București.

Nu era o problemă cu stația de oxigen. Am aflat de pe internet. Am văzut o știre și m-a sunat și tatăl meu care lucrează pe Ambulanță.

E conștientă din câte știu, dar are arsuri de gradul I și II”, a povestit fiica asistentei.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti

Două persoane au decedat şi alți 18 pacienți infectați cu noul coronavirus au fost evacuaţi, după ce un incendiu a izbucnit în această dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. Forțele de intervenție au declanșat Planul Roşu de Intervenție.

Alarma a fost dată la ora 4.16, când un apel la numărul unic de urgență 112 anunța un incendiu la unitatea medicală de boli infecțioase. Din primele date focul a izbucnit la parterul unității.

La faţa locului au fost mobilizate nu mai puțin de 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, o descarcerare și 20 ambulanțe SMURD. De asemenea, s-au deplasat de la Serviciul de Ambulanță Județean 57 de pompieri militari.

Doi morţi şi 18 pacienți cu COVID-19 au fost evacuaţi

Doi bărbaţi în vârstă de 74 şi respectiv 75 de ani și-au pierdut viață, iar alți 18 pacienți au fost evacuaţi din secţia COVID-19 de la Spitalul de Boli infecțioase din Ploieşti.

Conform directorului Serviciul Ambulanța Prahova, Mădălin Ipatie, o infirmieră care a încercat să ajute pacienţii a suferit arsuri pe 40% din corp. Pe secția COVID-19 se aflau 21 de pacienți, 18 dintre ei au fost evacuați, iar 3 pacienți au refuzat transportul la o altă unitate spitalicească

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a ajuns la Spitalul de Boli infecțioase din Ploieşti şi a coordonat intervenţia de urgență.

„Pompierii militari acționează pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploiești. Se manifestă la parter pe o suprafață de 20 mp, fără flacără cu degajare de fum”, au transmis autoritățile prezente la fața locului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *