Prima pagină » International » Incendiu puternic la un spital din Irak. 82 de persoane infectate cu Covid-19 au murit – FOTO, VIDEO, UPDATE

Incendiu puternic la un spital din Irak. 82 de persoane infectate cu Covid-19 au murit – FOTO, VIDEO, UPDATE

25 apr. 2021, 12:03,
Alexandru Ifrim în International

În Bagdad capitala Irakului, a avut loc ieri, 24 aprilie 2021, un incendiu în care s-au produs victime omenești și pagube materiale. Tragedia din Irak s-a produs în cadrul spitalului unde se aflau pacienţi infectaţi cu Covid-19. Din nefericire, 23 de oameni au murit şi multe persoane au fost rănite.

UPDATE: Potrivit noului bilanţ, furnizat de Ministerul de Interne irakian, „82 de persoane au fost ucise şi 110 au fost rănite” în incendiu, scrie agerpres.ro.

Tragedia s-ar fi produs în urma unui accident care a provocat explozia unui rezevor de oxigen. Mustafa al-Kadhimi, permierul din Irak,  a cerut să se afle cât mai rapid cauzele care ar fi condus la producerea incendiului. Generalul-maior Kadhim Bohan, șeful Apărării Civile din Irak, a transmis faptul că totul ar fi început la în unitatea de terapie intensivă, potrivit unui într-un comunicat de presă.

Numărul foarte mare de infectări Covid-19 în Irak

Din 120 de pacienţi, echipajele de intervenţie au reuşit să salveze doar 90 de pacienţi potrivit agenţiei de ştiri INA. Aproximativ „30 de pacienți se aflau în secția de terapie intensivă”, aceştia au fost rezervaţi pentru cele mai grave forme de Covid-19 din Bagdad.

Adevăratul focar de Covid-19 a început în luna februarie în Irak, iar în această săptămână numărul a depăşit un milion de cazuri. Conform satatisticilor ministerului Sănătăţii s-a ajuns la un total de 1.025.288 de infectaţi şi s-au înregistrat 15.217 de decese. În urmă cu o lună a început campania de vaccinare în Iark şi s-au realizat 650.000 de cazuri.

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Slatina

În urmă cu 4 zile, 21 aprilie 2021, a avut loc un incendiu care ar fi fost cauzat chiar de către un pacient care se afla în sevraj. Centrul Medical de Sănătate Mintală Slatina este unitatea care a fost cuprinsă de flăcări şi la faţa locului a fost nevoie de intervenţia a mai multor echipaje de pompieri. Şapte pacienţi au fost transportaţi la Unitatea de Primire Urgente (UPU). Din fericire aceştia sunt în afara oricărui pericol şi sunt într-o stare stabilă.

„Am stat până acum pe telefon pentru că am primit informaţia că există un incendiu la un spital din Slatina. Datele de până acum ne arată că nu sunt persoane grav rănite. Persoanele au fost evacuate, iar pompierii intră acum în spital pentru a vedea dacă a mai rămas careva în interior. Din fericire, deocamdată nu este nimic grav. Insă semnalul de alarmă este destul de clar. Trebuie să intervenim! Să facem spitalele mai sigure! Voi vorbi mai pe larg despre asta în seara aceasta când voi face ceremonia de numire a unui nou ministru al Sănătății!”, a menţionat Klaus Iohannis, prezent la un eveniment de vaccinare.

În urmă cu aproximativ două luni Institutul Matei Balş din București a fost cuprins de flăcări

În urmă cu aproximativ două luni, pe data de 29 ianuarie 2021, a avut loc un incendiu la Pavilionul 5 de la Institutul „Matei Balș” din Capitală. În urma incendiului, 3 persoane au murit şi peste 120 de persoane au fost evacuate din saloane. Incendiul ar fi pornit de la parterul instituţiei, iar primul apel a fost la ora 5.05 şi în doar 8 minute şi-a făcut apariţia primul echipaj de pompieri.

„În primul rând vreau să transmit condoleanţe familiilor pacienţilor care au murit! Vorbim despre 4 persoane, trei găsite carbonizate şi unul care nu a mai putut fi resuscitat. la ora 5.05 apelul la 112, 5.13 minute a fost primul echipaj. La 5.14 minute a fost declanşat planul roşu. Mai multe forţe din partea ISU, Floreasca, SAJ, şi din partea Poliţiei şi Jandarmeriei. De la început au fost informaţi domnul priministru şi ministru al Sănătăţii. La centrul de coordonare se afla domnul ministru Bode care este în legătură cu noi”, dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *