Prima pagină » Actualitate » Incendiu puternic la un azil de bătrâni! A fost activat Planul Roșu de Intervenție
Incendiu puternic la un azil de bătrâni! A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Incendiu puternic la un azil de bătrâni! A fost activat Planul Roșu de Intervenție

29 iul. 2024, 18:09,
BZI.ro, în Actualitate

Un incendiu a izbucnit, luni, la un cămin de bătrâni din Tulcea. Flăcările se manifestă la acoperiș, însă având în vedere numărul mare de persoane implicate a fost activat Planul Roșu de Intervenție, a anunțat ISU Tulcea.

În imobil se aflau aproximativ 40 de persoane, care au fost evacuate. Acestea nu necesită îngrijiri medicale, potrivit ISU.

Potrivit ISU Tulcea, forţele de intervenţie au fost suplimentate cu încă o autospecială de stingere şi o autoscară, iar ulterior cu o ambulanţă SMURD de la Secţia de pompieri Măcin.

„În acest moment persoanele evacuate sunt transportate de către echipajele SAJ la o unitate de primiri urgenţe pentru evaluare”, a precizat sursa citată.

Acolo se află şi forţe de intervenţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, inspectoratului de jandarmi judeţean şi poliţiei de frontieră.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea şi Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, aflaţi într-o misiune de supraveghere a frontierei de stat, în jurul orei 16.40, au observat un fum gros în proximitatea unui imobil. Datorită faptului că cunoşteau foarte bine zona de competenţă, au realizat că în acel imobil funcţionează un azil de bătrâni. Nu au ezitat nicio secundă! Au apelat imediat 112 solicitând intervenţia colegilor pompieri şi au procedat la evacuarea din imobil a unui număr de 10 bătrâni, până la sosirea acestora”, a arătat Garda de Coastă, într-o postare pe Facebook.

Toate persoanele evacuate au ajuns la UPU.

La locul evenimentului au fost alocate 3 mașini de stingere, 1 autospecială pentru transport personal și victime multiple, 1 ambulanță SMURD și 3 ambulanțe SAJ.

Totodată, în sprijin se deplasează 0 mașină de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul ISU CT, precum și o mașină de stingere și 1 ambulanță SMURD de la ISU BR.

Misiunea este în dinamică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *