Prima pagină » Actualitate » Incendiu puternic la secţia ATI a Spitalului din Piatra Neamţ. Planul roşu de intervenţie, activat: 10 persoane au decedat. Persoanele rănite au ajuns la Iași – FOTO/ UPDATE/ VIDEO

Incendiu puternic la secţia ATI a Spitalului din Piatra Neamţ. Planul roşu de intervenţie, activat: 10 persoane au decedat. Persoanele rănite au ajuns la Iași – FOTO/ UPDATE/ VIDEO

14 nov. 2020, 19:34,
BZI.ro, în Actualitate

Un incendiu a izbucnit la secția de terapie intensivă a spitalului din Piatra Neamț, unde se aflau 15 pacienți. La locul incendiului se deplasează 23 de subofițeri cu mai multe autospeciale de stingere. Pacienții erau intubați și nu au avut șanse, din nefericire 10 persoane au murit.

„Șapte persoane sunt decedate ca urmare a incendiului produs la secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț. Incendiul este lichidat, nu au fost afectate și alte secții. Se pare că erau persoane cu COVID-19”, a spus Irina Popa.

UPDATE: Medicul va fi transportat mâine cu un avion militar la un spital specializat din Belgia, potrivit autorităților.

UPDATE 23.09: Pacienții răniți și medicul cu arsuri grave sunt transportați în aceste momente la Iași.

UPDATE: În urma celor mai recente informații, vă comunicăm că zece pacienți internați în secția ATI afectată de incendiu au decedat. Alți doi pacienți intubați la ATI, în timpul incendiului, și care se aflau, ulterior, în UPU pentru transferul la Iași au decedat, bilanțul ajungând la 10. Medicul de pe secție care a intervenit pentru salvarea vieții pacienților are arsuri pe 40% din suprafața corpului și primește îngrijri, starea acestuia fiind stabilă la acest moment, însă va fi transferat în secțiile speciale din țară. Alte trei cadre medicale – un medic și două asistente – care au suferit răni în urma intervenției de a salva pacienții din secția ATI primesc îngrijiri.

UPDATE: „Mergem să preluăm medicul care are arsuri pe o suprafață mare a corpului și pacienții din ATI, plecăm cu mașinile de victime multiple și Terapie Intensivă cu mai mulți medici și mai mulți asistenți. Deocamdată, patru mașini – două de victime și două de Terapie Intensivă. Avem personal adus de acasă și medicii din Iași de la specialități de chirurgie plastică și ATI se pregătesc”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD:

Iașiul nu stă bine la paturi ATI, dar dr. Cimpoeșu afirmă că ”vom face ceva să le găsim, este o situație de urgență. Vom găsi soluții, vom cere ajutor”.

UPDATE: „O ambulanță SMURD cu medic și 1 autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Iași încep deplasarea către Piatra Neamț, pentru transportul victimelor către Spitalul Județean Iași.

În urma incendiului, 7 persoane au decedat, una prezintă semne vitale slabe și una (medicul de gardă) prezintă arsuri de gradul II și III pe 80% din suprafața corporală.

Alți 8 pacienți, internați într-un salon alăturat, care au fost salvați, vor fi transportați la Spitalul Județean Iași”, potrivit autorităților.

UPDATE: Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru se va deplasa în această seară la Piatra Neamț pentru evaluarea situației.

Din informaţiile pe care le deţinem până în prezent un pacient cu arsuri (medicul) va fi transferat la Spitalul Judetan din Iași.
Alţi pacienţi cu COVID 19 vor fi transferați la Leţcani.

UPDATE: Directorul Spitalului Județean din Piatra Neamț a oferit prima reacție privitoare la incendiul de la spital.

Lucian-Ovidiu Micu, directorul Spitalului Județean din Piatra Neamț, a oferit primele detalii privitoare la incediu, în direct la Realitatea Plus.

„Este o seară tristă pentru județul Neamț. A fost un incendiu la etajul 2 într-unul dintre saloanele ATI la Spital Piatra Neamț. Este activat planul roșu. Urmează să transferăm pacienții care au supraviețuit cel mai probabil către Iași. Mai multe ambulanțe au plecat spre spitalul Piatra Neamț și vrem să transferăm pacienții. Un doctor care a încercat să salveze pacienții au suferit arsuri. Incendiul a fost stins la această oră și doar secția ATI a suferit în urma acestui incendiu. Așteptăm detalii de la ISU pentru a afla cauza incendiului”.

UPDATE: Potrivit autorităţilor, una dintre victime este un medic. Acesta este transportat de urgenţă spre Iaşi, la secţia de marele ars. Victima ar avea arsuri pe 80% din suprafaţa corporală.

Conform ultimelor informații, medicul de gardă a încercat să îi evacueze pe pacienții blocați în salonul incendiat, dar a fost ars în proporția de 80-100%. De asemenea, pacienții erau în stare gravă și internați cu COVID-19.

UPDATE: Declarația prefectului județului Neamț

George Lazăr, prefectul judeţului Neamţ, confirmă că sunt 6-7 persoane decedate în incendiul izbucnit la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. De asemenea, sunt mai multe persoane rănite.

„Din primele date, se pare că sunt câteva persoane decedate şi alte persoane cu arsuri. Erau persoane internate la terapie intensivă. Avem doar evaluări aproximative, se pare că ar fi 6-7 persoane decedate. Nu vă pot da date 100% exacte la această oră. S-a activat planul roşu de intervenţie, şeful ISU conduce operaţiunea de lichidare a incendiului. Persoanele cu arsuri sunt direcţionate către spitale din municipiul Iaşi”, a declarat prefectul.

„Incendiul a fost lichidat în cel mai scurt timp. Şapte persoane au decedat în urma acestui incendiu, care erau internate în secţia ATI. Nu mai sunt persoane încarcerate. Se lucrează pentru evacuarea tuturor persoanelor. Apelul a fost primit în jurul orei 19.00. Nu vă pot spune cu exactitate câte autospeciale intervin. S-a solicitat sprijinul celorlalte detaşamente pentru a fi asigurată intervenţia. Nu ştiu să vă dau detalii despre numărul persoanelor care au fost internate sau câte au fost evacuate. Probabil necesită îngrijiri medicale persoanele afectate de fum. Se fac cercetări pentru a stabili cauza incendiului”, a declarat Irina Popa, purtătoarea de cuvânt al ISU Neamţ, sâmbătă seara.

Potrivit Realitatea Plus, la Spitalul Județean din Piatra Neamț a izbucnit un incendiu extrem de puternic. Cel puțin un salon este în flăcări și, potrivit informațiilor, sunt victime. S-a activat planul roșu de intervenție, toate echipajele disponibile mergând către Spitalul Județean.

Aceeași sursă precizează că opt persoane erau la terapie intensivă în salonul în care a izbucnit incendiul. Echipele de salvar încearcă să găsească în aceste momente toate potențialele victime ale incendiului.

Conform ultimelor informații, 7 persoane au decedat din cauza incendiului.

„Incendiu la secția ATI din incinta spitalului județean, cu flacără deschisă și degajare mare de fum.

Având în vedere numărul de persoane existente internate în secție, pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Pompierii acționează cu 5 autospeciale de stingere și 1 autoscară. Pentru identificarea eventualelor victime s-au constituit echipe de căutare-salvare.

Intervenția este în dinamică”, a declarat purtătorul de cuvânt ISU Neamț, locotenent Irina Popa.

Potrivit reprezentanţilor IGSU, mai multe tuburi de oxigen au luat foc, fiind deja înregistraţi cel puţin 7 persoane care au decedat carbonizate.

Incendiu de proporții în țară. Case cuprinse de flăcări, la Focșani

Trei case din Focșani au luat foc, iar pompierii intervin cu numeroase echipaje pentru a stinge incendiul.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea, cinci echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri intervin pentru stingerea unui incendiu în municipiul Focşani. Forțele de intervenție acționează cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție şi salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare şi o ambulanță SMURD.

Pompierii anunță că incendiul se manifestă la acoperișul a trei imobile, pe o suprafață de 400 metri pătrați. Echipele de intervenție au localizat incendiul și lucrează pentru lichidarea acestuia.

Cauza producerii incendiului va fi stabilită la finalul intervenției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *