Prima pagină » National » Incendiu puternic în judeţul Bacău. S-au înregistrat patru victime cu arsuri grave – FOTO/ UPDATE

Incendiu puternic în judeţul Bacău. S-au înregistrat patru victime cu arsuri grave – FOTO/ UPDATE

23 iun. 2020, 17:56,
Elena Nicoleta BUJOR în National

Incendiu puternic în judeţul Bacău. Un incendiu violent a izbucnit marţi, 23 iunie 2020, în municipiul Moineşti, pe strada Schelei, din judeţul Bacău. Flăcările au cuprins o gospodărie, iar incendiul este localizat pe circa 200 mp a unei gospodari cu anexe.

UPDATE: „B.M, în vârstă de 36 ani, un bărbat din Moinești A fost transferat azi noapte, i s-a aplicat tehnica inserției sondei endotraheale (IOT) și a fost ventilat mecanic, cu arsură pe 90% din suprafața corporală de grad II -III. Incendiul a avut loc din cauza exploziei unei butelii. Acesta se afla în casă cu soția și copiii. Este internat CCPR- secția de Anestezie și Terapie Intensivă.”, au transmis medicii.

Incendiu puternic în judeţul Bacău

În incendiul izbucnit pe strada Schelei din municipiul Moineşti acţionează cinci autospeciale de stinge cu apă şi spumă (ASAS), doua autospeciale de primă intervenție și comandă (APIC)  şi un echipaj SMURD din Moineşti cu nu mai puţin de 25 de pompieri.

În urma incendiului s-au înregistrat patru victime cu arsuri grave ce au fost transportate la Spitalul Clinic de Primiri Urgente Moineşti. Victime sunt doi adulţi, un bărbat în vârstă de 38 de ani, cu arsuri de gradul II şi III pe aproximativ 80% din suprafaţa corpului şi o femeie, în vârstă de 42 de ani, cu arsuri de gradul I şi II pe circa 90% din suprafaţa corpului. Celelalte două victime sunt doi minori, în vârstă de 13, respectiv 17 ani cu arsuri la membrele superioare.

Incendiu major la o fabrică din Iasi

Pe data de 26 mai 2020 s-a produs un nou incendiu major la Iaşi. Din primele informaţii, incendiul a izbucnit la o fabrică de șosete de 250 mp de pe stradela Vântu 3-5 din cartierul Tătăraşi Nord. Incendiul s-a propagat şi la acoperişul unei locuinţe învecinate. La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale dotate cu apă și spumă, o cisternă cu apă, un echipaj de prim-ajutor, o platformă de intervenţie la înălţime. Toate autoturismele care se îndreaptau spre Podu de Fier au fost redirecționate.

S-a emis avertizare prin sistemul Ro-Alert pentru degajări mari de fum

„Incendiu major cu degajări mari de fum produs la Depozitul de Materiale Textile din municipiul Iași, Stradela Vântu, nr.3. Ocoliți/ evitaţi zona. Lăsaţi libere căile de acces pentru accesul forţelor de intervenţie. Respectaţi recomandările dispuse de autorităţi, inclusiv a celor care presupun evacuarea din zona expusă, restricţii rutiere sau rute ocolitoare. Luați măsuri de autoprotecţie. Închideţi uşile şi ferestrele, astupați gurile de aerisire”, se arată înavertizarea transmisă de Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași prin sistemul Ro-Alert.

La faţa locului erau iniţial trei autospeciale dotate cu apă şi spumă, un echipaj de prim-ajutor, o autospecială pentru trasnportul victimelor multiple, două echipaje de salvare şi prim-ajutor, o autoplatformă şi o descarcerare. În total șapte ofiţeri și 47 de subofiţeri luptau împotriva flăcărilor.

Lichidarea incendiului a fost una extrem de dificilă pentru pompieri deoarece în incinta clădirii cuprinse de flăcări se aflau multe materiale textile.

Circulaţia în zona nu a fost permisă. Echipajele de poliţie şi jandarmi nu au permis accesul şi au continuat să redirecţioneze autoturismele aflate pe străzile din proximitatea incendiului.

Viceprimarul Gabriel Vasile Harabagiu, alături de alți reprezentanți ai Primăriei Municipiului Iași, s-au deplasat la locul incendiului.

Incendiul s-a manifestat puternic timp de ore întregi. Mai multe echipaje Inspectoratului pentru Situații de Urgență s-au deplasat la fața locului pentru a ajuta la stoparea flăcărilor. Cisterne de la SalubrIS au cărat apa pentru a ajuta pompierii. Oamenii din zonă sunt revoltaţi de faptul că fabrică ar funcţiona în zonă fără documente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *