Prima pagină » National » Incendiu pe drumul Expres Craiova-Pitești – FOTO, VIDEO

Incendiu pe drumul Expres Craiova-Pitești – FOTO, VIDEO

26 apr. 2022, 22:28,
în National

În această seară a izbucnit un incendiu puternit la patru utilaje pentru finisarea asfaltului care lucrau la drumul expres Craiova-Pitești, pe un sector de drum care nu era deschis circulației rutiere, între localitățile Balș și Pielești, județul Olt.

Potrivit ISU Olt, pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta cu flacără și degajări mari de fum la materialele combustibile din compunerea utilajelor. În urma incendiului, cele patru utilaje au fost distruse în proporție de aproximativ 70 la sută. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este în curs de stabilire, au transmis pompierii.

Incendiul s-a produs pe un sector de drum aflat în lucru, la limita judeţului Dolj cu judeţul Olt, între localităţile Balş şi Pieleşti. Conform anumitor date, baraca unui paznic de pe şantier ar fi luat foc, iar de aici incendiul s-a extins şi al utilajele aflate în imediata apropiere. Evenimentul este în desfăşurare. Acţionează pompierii de la Garda Balş şi Detaşamentul Slatina, cu două autospeciale de stingere şi un echipaj SMURD. Din primele date, nu sunt victime.

Sorin Grindeanu a anunțat deschiderea primului drum expres din România

Săptămâna trecută, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat deschiderea primului drum expres din România.

Circulația rutieră pe Lotul 1, Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești a fost deschis, joi, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Este primul sector de Drum Expres deschis. Lucrările au fost finalizate cu o lună mai devreme față de termenul contractual.

Lotul 1, Tronsonul 2 are o lungime de 18,5 km, între Robănești și Piatra-Olt). Acest lot va asigura și ocolirea orașului Balș.

„Evitarea tranzitării localității va scurta timpul de deplasare pe relația Craiova, va elimina aglomerația din oraș și va crește gradul de siguranță rutieră în zonă. În luna iunie va fi deschisă circulația și pe Lotul 2, între Piatra-Olt și Valea Mare (21, 35 km). Acest lot va asigura ocolirea municipiului Slatina, unde la ora actuală traficul rutier provoacă ambuteiaje și disconfort”, a spus Grindeanu.
Lungimea totală a celor două loturi ale Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești este de 39,85 de kilometri, iar construcția acestora a început în luna septembrie 2019.

Proiectul Drumului Expres Craiova-Pitești a fost demarat în 2017 și este finanțat din bani europeni (POIM 2014-2021).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`