Prima pagină » Actualitate » Incendiu pe Calea Rahovei! Un pompier a leșinat, din cauza intervenției în fum și căldură extremă

Incendiu pe Calea Rahovei! Un pompier a leșinat, din cauza intervenției în fum și căldură extremă

11 aug. 2021, 12:38,
Bianca Rebegea, în Actualitate

Un incendiu puternic a izbucnit la un bloc din Calea Rahovei. Fiind degajări mari de fum, unui pompier i s-a făcut rău. Acestuia i se acordă primul ajutor.

La incendiul din Capitală intervin zece autospeciale de stingere cu trei autoscări. Pentru evacuarea locatarilor, au fost constituite echipe de căutare și salvare.

Pe latura din față a blocului, incendiul se manifestă până la etajul al doilea.

Pentru a-i ajuta pe pompieri să aibă acces la blocul cuprins de flăcări, dar și pentru fluidizarea traficului rutier, Brigada Rutieră a anunțat că intervine.

În momentul de față sunt restricții pe Calea Rahovei, dinspre strada Buzoieni către strada Mihail Sebastian. De asemenea, linia 32 este blocată pe Calea Rahovei, în stația Piața Rahova, pe ambele sensuri din cauza incendiului. Sunt afectate și liniile de autobuz cu traseele în zonă.

Incendiu puternic la un bloc din Capitală. Un pompier a leșinat

Miercuri, 11 august, a a izbucnit un incendiu puternic în Capitală. Pompierii intervin, pentru a stinge flăcările care au cuprins două laturi ale unui bloc de pe Calea Rahovei, potrivit Antena 3.

Din primele informații se pare că este vorba despre un bloc în curs de reabilitare termică.

„Intervenția este în dinamică, se evacuează mai mulți locatari de la etajele în zona cărora se manifestă incendiul. Pe partea din spate a blocului fațada este afectată în totalitate de flăcări, iar pe partea din față doar până la nivelul etajului doi și eforturile noastre se concentrează pentru oprirea propagării incendiului.

Pe partea din spate arde fațada de la parter până la etajul 10. Acolo nu sunt posibilități de amplasare a unei scări. Există un dispozitiv de la nivelul solului, cu autospeciale, cu linie de furtun și cu tunul de la autospecială. Aceasta este singura soluție pe care o avem”, a declarat Daniel Vasile, reprezentant ISU, la Antena 3.

”Au fost constituite echipe de căutare – salvare. Doar într-un singur apartament, incendiul se manifestă și în balcon”, a continuat el.

”Eforturile noastre se concentrează pentru oprirea propagării incendiului și evacuarea locatarilor. La etajul 6 avem informații că sunt mai multe persoane, inclusiv un copil. În acest moment echipele noastre sunt la etajul 6 pentru a evacua familia respectivă dar și celelalte care sunt în pericol”, a adăugat.

Incident la ceremonia de Ziua Naţională a Imnului. O femeie militar a leşinat

Unei persoane i s-a făcut rău la ceremonia de Ziua Imnului Național al României. Femeia a leșinat la ceremonia de Ziua Imnului Național al României, în Capitală. Cel mai probabil problema a survenit din cauza căldurii, iar la fața locului s-a deplasat de urgenţă o ambulanță.

La ceremonie a participat vicepremierul Dan Barna, dar și Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal.

În schimb, Klaus Iohannis, președintele României, nu a luat parte la ceremonia dedicată Zilei Imnului Național, care a avut loc la București, dar și în alte orașe din țară. Cu toate acestea, șeful statului a ținut să transmită un mesaj scris cu această ocazie.

”Sărbătorim astăzi, 29 iulie, Ziua Imnului Național, moment cu puternice semnificații pentru toți românii. Imnul Național al României – „Deșteaptă-te române!” – este unul dintre simbolurile care definesc tradiția, istoria și credințele națiunii noastre și reprezintă o expresie a redeșteptării naționale, a mândriei și a patriotismului, a libertății și a unității neamului românesc. Versurile lui Andrei Mureșanu au căpătat în timp o încărcătură emoțională aparte și au insuflat demnitate, patriotism și curaj unor întregi generații în ultimii 173 de ani.

Poporul român s-a identificat cu strigătul de luptă „Acum ori niciodată” în momente de răscruce din istoria noastră, precum manifestările de exprimare a identității naționale a românilor de pretutindeni, care au culminat cu Unirea de la 1859, Războiul de Independență, Marea Unire de la 1918, cele două conflagrații mondiale și revolta anticomunistă de la Brașov din noiembrie 1987.

Intonarea sa spontană în timpul Revoluției Române din decembrie 1989 a readus în actualitate mesajul peren al acestui vechi cântec al tuturor românilor, de unitate și libertate, și a fundamentat decizia de instituire a acestuia drept Imn Național al României. Este datoria noastră să-i onorăm pe toți înaintașii care s-au sacrificat pentru realizarea unității și păstrarea identității și demnității naționale și să cinstim cu onoare Imnul, expresie a celor mai pure sentimente patriotice ale poporului român. Dragi români, să rămânem uniți în jurul simbolurilor naționale și să transmitem generațiilor viitoare înaltele idealuri ale neamului românesc, așa cum sunt surprinse în „Deșteaptă-te române!”.

La mulți ani Imnului Național! La mulți ani, România!”, scrie Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *