Incendiu la un spital din Germania. Un bărbat a murit şi 22 de persoane au fost rănite

05 ian. 2024, 12:20,
BZI.ro, în International

Un om a murit şi 22 au fost răniţi, şase dintre ei grav, într-un incendiu survenit joi seara, 4 ianuarie, la un spital din Uelzen, în apropiere de Hamburg, informează dpa şi AFP, conform Agerpres.

Focul a izbucnit joi seara târziu la etajul al treilea al spitalului şi a cuprins mai multe saloane cu pacienţi. Majoritatea victimelor au arsuri şi au inhalat fum, au menţionat pompierii şi poliţia locală.

Cei circa 140 de pompieri mobilizaţi au reuşit să stingă rapid incendiul. Pacienţii evacuaţi au fost mutaţi fie în altă aripă a spitalului, fie la spitale învecinate. Potrivit primelor estimări, pagubele materiale s-ar putea ridica la peste un milion de euro, a menţionat poliţia într-un comunicat. Autorităţile au lansat o anchetă pentru a stabili cauza incendiului.

Un bărbat a decedat în urma unui incendiu izbucnit într-o localitate din Giurgiu

Într-o ordine de idei asemănătoare, reiterăm cum un bărbat în vârstă de 67 de ani, din localitatea Prundu, a decedat în urma unui incendiu izbucnit la locuinţa sa de la un mijloc de încălzire lăsat nesupravegheat.

„ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu în localitatea Prundu după ce casa unui bătrân a luat foc. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Greaca, cu o autospecială de stingere. Din nefericire, incendiul a fost observat târziu, iar când au ajuns pompierii arsese deja acoperişul locuinţei, pe o suprafaţă de aproximativ 70 de metri pătraţi, iar în camera în care se afla un bărbat în vârstă de 67 de ani, tavanul era căzut, iar acesta a fost găsit decedat”, se arată într-un comunicat de presă, emis joi, de ISU Giurgiu.

Potrivit pompierilor, cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza jarului sau a scânteilor căzute dintr-un mijloc de încălzire lăsat nesupravegheat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *