Prima pagină » National » Incendiu la un cămin din Brașov. O persoană a fost găsită carbonizată
Incendiu la un cămin din Brașov. O persoană a fost găsită carbonizată

Incendiu la un cămin din Brașov. O persoană a fost găsită carbonizată

29 ian. 2021, 19:08,
Antonia Ceausu în National

În această seară, la un cămin de nefamiliști din Brașov a izbucnit un incendiu violent. Flăcările au acaparat o cameră de la etajul patru al clădirii amplasate pe Alea Violetelor.

Conform dezvăluirilor făcute de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, în momentul în care echipele de pompieri au ajuns la fața locului flăcările se manifestau cu violență iar camera a fost în totalitate afectată. Din păcate o persoană a decedat, fiind găsită carbonizată în locuință.

„Din nefericire a fost găsită în interior şi o victimă carbonizată”, au transmis reprezentanții ISU Brașov.

Din clădire au fost evacuate aproximativ cinci zeci de persoane. Momentan nu se cunosc cu exactitate cauzele producerii incendiului, ancheta fiind în aceste momente în desfășurare.

În această dimineața un incediu a izbucnit la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș

Astăzi, 29 ianuarie 2020, a izbucnit un incediu a izbucnit la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș. Flăcările s-au localizat la un pavilion situat la parterul instituției medicale. Conform informațiilor furnizate de ISU au fost evacuate 120 de persoane. Din păcate alte cinci persoane au decedat, acestea fiind găsite carbonizate.

Pompierii au menționat faptul că au fost degajări extrem de mari de fum. La faţa locului au intervenit mai multe ambulanțe, autospeciale de pompieri, un spital mobil și unități de descarcerare. Salvatorii au fost echipați conform protocolului COVID-19.

De asemenea, Raed Arafat, secretar de stat MAI și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a făcut primele declarații la scurt timp după producerea incendiului.

”La ora 05:05 a fost făcut apelul la 112, iar la ora 05:13 a sosit primul echipaj, care a anunțat care este situația. Au fost trimise de la început mai multe echipaje. La ora 05:14 a fost declanșat planul roșu și au fost mobilizate mai multe forțe din parte ISU-B-IF, adică pompierii și SMURD, din partea

Floreasca, partea medicală, bineînțeles și serviciul de ambulanță și din partea poliției și jandarmeriei, care a participat la intervenție.
De la început au fost informați, ministrul MAI și cel al Sănătății și la acest moment la Centrul de Coordonare de la Ministerul de Interne se află domnul ministru Bode, care urmărește și este în legătură cu noi”, a transmis Raed Arafat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *