Prima pagină » Actualitate » Incendiu la Spitalul Municipal Dej. Tabloul pentru siguranţe din curte a luat foc
Incendiu la Spitalul Municipal Dej. Tabloul pentru siguranţe din curte a luat foc

Incendiu la Spitalul Municipal Dej. Tabloul pentru siguranţe din curte a luat foc

10 mart. 2021, 10:23,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Un alt incendiu a izbucnit la unul dintre spitalele din România. De această dată, miercuri, 10 martie 2021, în incinta unui post de transformare a energiei electrice s-a produs un incendiu. Din fericire, nu a fost nevoie ca pacienţii să fie evacuaţi, doar a fost nevoie de oprirea curentului în clădirea administrativă şi în policlinica.

La faţa locului s-a intervenit cu două autospeciale de stingere cu pulbere.

Incendiu în curtea Spitalului Municipal Dej

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj au intervenit de urgenţă cu două autospeciale, miercuri, 10 martie 2021, cu puțin înainte de ora 8.00, la un incendiu care a s-a produs la elemente din tabloul pentru siguranțe, aflat în incinta unui post de transformare a energiei electrice din curtea Spitalului Municipal Dej.

Forţele de intervenţie au descoperit o masă din materiale plastice care era cuprinsă de flăcări în incinta respectivă și câteva elemente ale tabloului de siguranță care erau deja topite.

De urgență a fost întreruptă alimentarea cu energie a punctului de transformare și s-a intervenit cu stingătoare cu pulbere în interiorul incintei pentru stingerea flăcărilor, iar în același timp s-au pregătit linii de furtun de la autospeciale, pentru a proteja vecinătățile punctului de transformare.

„Nu au fost necesare măsuri de evacuare pentru pacienți sau personalul unității sanitare, alimentarea cu energie electrică a spitalului este asigurată în continuare pentru zonele sensibile. A fost sistată parțial alimentarea cu energie electrică a zonelor administrative și policlinica spitalului”, spun reprezentanții ISU Cluj, potrivit Mediafax.

Din primele cercetări, evenimentul s-a produs în urma unei defecțiuni a elementelor din instalațiile punctului de transformare.

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova

Luni seara, 8 martie 2021, s-a produs un incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Trei cadre medicale au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au sărit de la etajul 1 al unităţii medicale și au suferit fracturi la mâini în urma căzăturii.

Astfel, zeci de persoane au fost evacuate în siguranţă din clădirea spitalului. La faţa locului s-au deplasat de urgență două subunităţi de intervenţie de la Detaşamentului 1 şi 2 Pompieri Craiova cu 6 autospeciale de lucru pentru stingerea incendiilor cu apă şi spumă, 2 autospeciale de lucru la înălţime, o descarcerare grea şi o ambulantă de tip B. Din nefericire, două autospeciale au ajuns la adresa greșită.

Nu mai puțin de 41 de pacienţi şi cinci cadre medicale au putut să se autoevacueze, însă un pacient a fost evacuat de pompieri. Incendiul care a izbucnit într-o rezervă şi s-a întins la alte două încăperi. Acesta a fost lichidat după circa 20 de minute şi pacienţii sunt în stare bună.

„Incendiul a fost lichidat. 18 persoane s-au autoevacuat, iar una a fost evacuată de către salvatorii ajunși la fața locului. Sunt și trei victime din rândul cadrelor medicale care se aflau la etajul 1 al clădirii și panicându-se au sărit pe geam. Acestea au suferit fracturi și au fost trimise la Spitalul din Craiova pentru mai multe investigații. A ars lenjeria de pat și s-a deteriorat zugrăveala din acea încăpere. Fum a fost din cauza saltelei și pardoselei din încăpere. Nimeni nu a inhalat fum, pacienții sunt în stare foarte bună, s-au autoevacuat, nimeni nu a avut nevoie de oxigen”, a precizat acesta, într-o intervenție la Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *