Prima pagină » Actualitate » Incendiu la Spitalul „Marius Nasta” din Capitală! Pacienții au fost evacuați

Incendiu la Spitalul „Marius Nasta” din Capitală! Pacienții au fost evacuați

21 feb. 2021, 22:47,
Bianca Rebegea în Actualitate

Duminică seară, 21 februarie, a fost semnalat un incendiu la Spitalul „Marius Nasta” din Capitală. Din primele informații furnizate de Antena 3,  este vorba despre un modul ATI mobil. Incendiul este deja anunțat și se intervine în acest moment.

Persoana care a apelat la numărul unic de urgență 112 a declarat că partea superioară a caravanei mobile de ATI a fost cuprinsă de flăcări. La fața locului se află 8 mașini de stingere, o autoscară, o ambulanță cu medic și echipaje de prim ajutor. Incendiul ar fi pornit de la un ventilator exterior.

În caravana mobilă ATI de la Spitalul „Marius Nasta” erau 7 pacienți, care acum sunt în afara oricărui pericol.

„În urmă cu scurt timp a fost anunţat faptul că se degajă fum de la un ventilator exterior al unităţii mobile ATI de la Spitalul Marius Nasta. În interiorul unităţii mobile sunt 7 pacienţi (5 dintre aceştia fiind intubaţi) care nu au fost răniţi. Intervin 8 autospeciale de stingere, 8 SMURD. În acest moment nu se observă degajare de fum şi se fac verificări pentru indetificarea focarului, Preventiv, cei 7 pacienţi vor fi relocaţi în cadrul altor secţii din spital”, a anunţat ISU.

Din fericire, în urma incendiului, nu au rezultat victime. Pacienții aflați în secția mobilă au fost transferați în compartimentul ATI din interior, informează, Beatrice Mahler, managerul institutului „Marius Nasta”.

„Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” informează pacienții, aparținătorii și opinia publică în legătură cu faptul că,  în această seară a existat un incident la un ventilator dispus in perimetrul exterior al unității mobile ATI. Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienți aflați in unitatea mobilă ATI sunt transferați în compartimentul ATI din interior. În prezent suntem la fața locului pentru a evalua situația și a lua măsurile care se impun.  Vom reveni cu amănunte. Dr Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”

Raed Arafat, despre incendiul de la Spitalul Marius Nasta: „Nu sunt probleme”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că echipele de intervenție care au fost chemate la Spitalul „Marius Nasta” din București, la alertă de incendiu, nu au găsit foc cu flacără în „tirul ATI”.

„Nu era foc cu flacără în tirul ATI. Probabil a fost ceva la exteriorul tirului. Echipele sunt acolo la acest moment, nu sunt probleme. O sa aflam care e cauza fumului.Probabil pacienții vor fi relocați’”, a zis Raed Arafat.

Mesajul ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu: „Nu a existat foc, ci doar fum”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a ajuns la fața locului. Aceasta a anunțat că toată lumea este în siguranță, pacienții fiind transferați în spital.

„Este vorba de o caravană mobilă de la Marius Nasta. Nu există victime, toată lumea este în siguranță. Pacienții nu erau intubați și au fost transferați în spital, pentru că este loc. Unitatea mobilă este funcțională din nou în acest moment. Nu a existat foc, ci doar fum. Există locuri în spital, nimeni nu a fost rănit. Nu există victime, nu a existat foc, doar o sperietură” a explicat în direct la Antena 3, Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *